• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jako by Praha nemela dost svejch vlastnich problemu k (vy)reseni... ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zdeněk Hřib: the Czech mayor who defied China | Cities | The Guardian
    https://www.theguardian.com/cities/2019/jul/03/zdenek-hrib-the-czech-mayor-who-defied-china-taiwan
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    EKIM: s temi principy nemas pravdu... odpichnout se jde uz od piratske teze, ze vsechno ma byt transparentni... coz se hezky posloucha, zejo. Ale i prakticka implementace zacina kulhat na obe nohy. Z kopce to zaclo jit v momente, kdy se objevili Pirati v parlamentu. Zapisy z jednani klubu zacinaji byt neverejne, informace se najednou zacinaji tajit. A vymysli se duvody, proc az tak transparentni nebyt. Na magistratu to je podobne - o prohnilosti tamniho IT i Pirati popsali stohy papiru. A dnes? Hribuv kalendar obsahuje "tajemne" schuzky k IT, kde nedohledas co ze se tam vlastne pece. No a pak najdes stripky typu, ze zakazka pro kamerovy system prazskych tunelu se zrusi, ze se musi vypsat nova... a uz se mluvi o favorizovanem dodavateli technologie, aniz by se neco zaclo soutezit (pricemz ta firma byla zalozena nedavno). Tak v cem ze teda tlaci jine principy, nez ti pred nima?
    EKIM
    EKIM --- ---
    DANYSEK: Mě ti přijde ta tvoje otázka ,,s kym ze by teda Pirati dokazali vlastne spolupracovat?,, volně přeloženo, proč piráti nechtějí dělat tu politiku tím starým způsobem, na jaký jsou lidé zvyklý? Hele a napadlo tě že právě to je ten problém, že ten starý způsob prostě nefunguje. Nebo jinak, on funguje ale mohl by fungovat lépe. Ty tvé příspěvky jasně dokládají znalost politiky to jistě, ale v tom je ten problém ty rozumíš něčemu, čemu už prostě není třeba rozumět. Já myslel že pirátům v zasadě nejde o to vytvářet silné lídry a vůdce, ale systém opřeny o principy, kde mají prostor všichni lidi. Rozumíš aspoň trochu co se ti tu snažím naznačit.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: lidi houfne tisknou i obycejny emaily vselimoznym disclaimerum v zapati navzdory a presto Pirati vazne veri tomu, ze s e digialnim podpisem skonci era plytvani papirem? ;-) Vzdyt i Baros v nedavnych Otazkach sermoval papiry pred kamerama... nevypadalo to, ze by byl moc elektronizovany :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: Trochu mi vadí, že ty sloupečky nejsou vysoké ve správném poměru, ale kdo si toho všimne :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Konec obíhání kanceláří a plýtvání papírem, poslanci si zkusili plně elektronickou práci
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/elktronicke-dokumenty-podvybor-digitalizace-justice.html
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS:
    Hamáček připouští i nové volby, Babiš by kvůli Zemanovi opustil summit EU: https://zpravy.idnes.cz/redir.aspx?c=A190701_125436_domaci_kop&x=socialky_android_z
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: hodně lidí se mnou souhlasí, že teď je to pro něj nejvýhodnější. Zemanovu úřednickou vládu myslím nechce ani on, rozhodně ale potřebuje naživu Zemana a voliče komunistů. Číhá na nejvhodnější moment, nejspíš se čeká, co vymyslí VkMl po okurkové sezóně, protože ho AB potřebuje jako koaličního partnera.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: no a proto se ptam, zda-li uz nekdo takovou variantu predjednaval... pocitat umim taky. Ale zapisy z poslaneckyho klubu nelze oznacit za plne otevrene a transparentni ;-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: Na rozpuštění sněmovny je třeba 120 hlasů. Pokud ANO bude pro, potom stačí jen hlasy Pirátů a ODS a je hotovo. Piráti, pokud se nepletu, prohlašovali, že s případnými předčasnými volbami nemají problém. Také spolu s ODS mají nyní vyšší preference, než v roce 2017.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a ve finale mozna Babis muze na pocet poslancu jeste posilit :-) Na tvrdy rozpusteni z vule snemovny potrebujes 3/5 hlasu poslancu, jinak rozpusteni Snemovny vubec jisty neni. Uz Pirati s nekym aktualne probirali variantu rozpusteni Snemovny? V kvetnu 2018 timhle vyhrozovala "koalice" ANO, Piratu, ODS a KSCM... cimz se mj. dal nuz na krk CSSD. Ale jak jsou na tom s temito dohodami zucastneni dnes nevime.
    Chovani Zemana je v tomhle samozrejme dost nevyzpytatelne - v ostatnich situacich prezident muze rozpustit, ale nemusi a ze je Zeman ustavne kreativni prehlizet nejde... vysledkem tak klidne muze byt na dalsi 2+ roky dalsi zemanova "urednicka" vlada v modelu ala Rusnok. To, ze nebude mit duveru a bude mesice spokojene normalne vladnout vadit nebude - tahle cesticka se uz v historii proslapnula...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: a nebo taky tři měsíce?
    Babiš: Pokud ČSSD odejde z vlády, znamená to předčasné volby | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/...bis-pokud-cssd-odejde-z-vlady-znamena-to-predcasne-volby_526110_diskuze.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: vsak do dalsich snemovnich voleb zbyvaji jeste vic jak dva roky. Spousta casu na to se s nekym dohodnout na spolecnych kompromisech. Takovych, ktere by nas minimalne vyhrabaly z toho marastu a mezinarodni ostudy. Tuhle dohodu mam celou dobu na mysli.
    Nebo mi chces rict, ze Pirati uz ted jedou kampan pro volby na rijen 2021?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: ne, chápeš to špatně a již to tu bylo zmíněno několikrát. Piráti prosazují liberální středovou politiku. Pro volební koalici tento program není kompatibilní s konzervativními hodnotami stran jako ODS, TOP09 či KDU.
    V případě zisku u voleb, který umožňoval podílet se na sestavování koalice a vlády by se vyjednávalo takové programové prohlášení, které by bylo kompromisem mezi zúčastněnými stranami podobně, jako nyní na magistrátu.
    Jsou různé věci mít podobný program pro společnou kandidátku do voleb vs dohodnout se na povolební spolupráci.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: "nemůžeme se stát přívažkem konzervativních stran" ...mame tomu rozumet tak, ze se vlastne nikdy s nikym nedohodnete a tudiz budou Pirati ve vecne opozici? :-) Ja uz jsem se tu na to ptal, ale odpoved od nikoho tu nepadla... s kym ze by teda Pirati dokazali vlastne spolupracovat?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: Osobnim udajem je pri beznem vykladu kdeco - a v tom je prave ten zakopany pes. Do osobniho udaje spada treba i audio nebo video zaznam osoby. Coz jsou pro pripadny whistleblowing pomerne dulezite artefakty. Si vem, ze by takhle nekdo natocil treba tajne/neverejne jednani piratskeho poslaneckeho klubu a vynesl ten zaznam ven. A na zaklade onoho NDA chranici "osobni udaje" by ho pak nekdo obratem klepnul financne pres prsty. Nikdy dopredu nevis, jak ten nastroj bude v praxi pouzity - dokud pouzit nebude. Samozrejme, ze jeho obhajci budou kreslit tesinska jablicka...

    A jednani klubu dnes uz moc transparentni nejsou, stale casteji padaji duvody proc to ci ono utajit. A to je stale rec o opozicni politicke strane. Co az budou jednou vladnout? To uz budou lidi typu Asagne osinou v zadku i pro Piraty.

    Na druhou stranu tu je obecna legislativa, ktera tohle resi - napr. § 230 - 232 trestniho zakoniku. To spolehlive pokryva prave ty situace, kdy nekdo nahraje dump interni databaze vsech clenu s emaily. Na ochranu techto veci nemusis vymyslet novy specialni car papiru - do ktereho se jen tak mimodek - schova jeste neco dalsiho.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: obecně naši kritici přeceňují krátkou fázi Jakubínské diktatury, kterou jsme si prošli :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam