• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: a nebo taky tři měsíce?
    Babiš: Pokud ČSSD odejde z vlády, znamená to předčasné volby | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/...bis-pokud-cssd-odejde-z-vlady-znamena-to-predcasne-volby_526110_diskuze.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: vsak do dalsich snemovnich voleb zbyvaji jeste vic jak dva roky. Spousta casu na to se s nekym dohodnout na spolecnych kompromisech. Takovych, ktere by nas minimalne vyhrabaly z toho marastu a mezinarodni ostudy. Tuhle dohodu mam celou dobu na mysli.
    Nebo mi chces rict, ze Pirati uz ted jedou kampan pro volby na rijen 2021?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: ne, chápeš to špatně a již to tu bylo zmíněno několikrát. Piráti prosazují liberální středovou politiku. Pro volební koalici tento program není kompatibilní s konzervativními hodnotami stran jako ODS, TOP09 či KDU.
    V případě zisku u voleb, který umožňoval podílet se na sestavování koalice a vlády by se vyjednávalo takové programové prohlášení, které by bylo kompromisem mezi zúčastněnými stranami podobně, jako nyní na magistrátu.
    Jsou různé věci mít podobný program pro společnou kandidátku do voleb vs dohodnout se na povolební spolupráci.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: "nemůžeme se stát přívažkem konzervativních stran" ...mame tomu rozumet tak, ze se vlastne nikdy s nikym nedohodnete a tudiz budou Pirati ve vecne opozici? :-) Ja uz jsem se tu na to ptal, ale odpoved od nikoho tu nepadla... s kym ze by teda Pirati dokazali vlastne spolupracovat?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: Osobnim udajem je pri beznem vykladu kdeco - a v tom je prave ten zakopany pes. Do osobniho udaje spada treba i audio nebo video zaznam osoby. Coz jsou pro pripadny whistleblowing pomerne dulezite artefakty. Si vem, ze by takhle nekdo natocil treba tajne/neverejne jednani piratskeho poslaneckeho klubu a vynesl ten zaznam ven. A na zaklade onoho NDA chranici "osobni udaje" by ho pak nekdo obratem klepnul financne pres prsty. Nikdy dopredu nevis, jak ten nastroj bude v praxi pouzity - dokud pouzit nebude. Samozrejme, ze jeho obhajci budou kreslit tesinska jablicka...

    A jednani klubu dnes uz moc transparentni nejsou, stale casteji padaji duvody proc to ci ono utajit. A to je stale rec o opozicni politicke strane. Co az budou jednou vladnout? To uz budou lidi typu Asagne osinou v zadku i pro Piraty.

    Na druhou stranu tu je obecna legislativa, ktera tohle resi - napr. § 230 - 232 trestniho zakoniku. To spolehlive pokryva prave ty situace, kdy nekdo nahraje dump interni databaze vsech clenu s emaily. Na ochranu techto veci nemusis vymyslet novy specialni car papiru - do ktereho se jen tak mimodek - schova jeste neco dalsiho.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: obecně naši kritici přeceňují krátkou fázi Jakubínské diktatury, kterou jsme si prošli :))
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: ta michalkova verzia NDA smrcnuta korporatom sa nekona, CF to clenskym podnetom zrusilo. Nejaka NDA bude (podobne ako uz teraz je pre IT adminov), ale bude (snad) minimalisticka a viazana na ochranu osobnych dat.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    To je fakt kokot. Ad hominem :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ano, je to dobry bic... zvlast na ty, co nejsou az tak odvazni. NDA nechrani whistleblowera, to chrani prave tu protistranu (korporat, goverment, politickou stranu) v situaci, kdy nejaka "citliva" informace unikne. Ani uspesne trestni oznameni te z NDA nevymani, zeano... takze to "vitezstvi" v podobe uspesneho trestniho oznameni se ti jako bumerang rychle vrati v te (financni) sankci za poruseni smlouvy o mlcenlivosti....
    Cast whistlebloweru ma to stesti, ze zadne NDA je netizi. Ale je vtipne, ze zrovna Pirati pry odmitaji politicky motivovanou perzekuci whistlebloweru - kdyz sami si nastroj na podobnou perzekuci vytvari. A nejde o aktivitu "odspodu" - to tlaci paradoxne ti, co dnes u Piratu sedi na nejvyssich zidlich. Ze by se Pirati nakonec sami bali toho, ze na ne nekdo vynese podobnou spinu, jako vynesl Assange? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: myslíš, že NDA na občanskoprávní úrovni tě chrání před povinností např. podat trestní oznámení, když máš podezření na trestněprávní činnost?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a proto s lidmi spolupracujicimi s Pirati podepisujeme NDA, ktera je za eventuelni whistleblowing financne trestaji... :-) Proste klasicke "kazeme vodu, pijeme vino"...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: jak jako "nelze"...? Von fakt nikdo necetl stanovy a nezvazil vsechny moznosti, co tam popsane jsou? Kde jsou publikovane relevantni dokumenty s analyzou situace a variantami reseni, podle kterych se "rozhodovalo"?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Spor o peníze z dozorčích rad koalice urovnala
    PRAHA Zástupci stran pražské koalice včera projednávali spor o vyplacení tantiém za loňský rok bývalým členům dozorčí rady Pražské plynárenské. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) označil jejich vyplacení za porušení koaliční smlouvy, podle radního Jana Chabra (TOP 09) šlo o nedorozumění a lídr Prahy sobě Jan Čižinský označil krok za kompromis – bude vyplacena výrazně nižší než původně zamýšlená částka.

    Všichni tři včera po jednání uvedli, že koalice ohrožena není a že Chabr na jednání rady 15. července předloží tisk, který bude řešit další uspořádání Pražské plynárenské.

    Tantiémy pro bývalé členy rady
    Spor vznikl kolem pondělního jednání představenstva městem vlastněné firmy Pražská plynárenská Holding, která je stoprocentním majitelem Pražské plynárenské. Představenstvo složené ze zástupců koaličních stran schválilo tantiémy pro členy orgánů Pražské plynárenské za loňský rok. Rozhodnutím získali částku 300 000 korun i bývalí členové dozorčí rady z minulé politické reprezentace. Hřib, v té době na služební cestě, to označil za porušení koaliční smlouvy.

    „Problém, který vznikl teď, se má tak, že nelze ty tantiémy revokovat,“uvedl včera po jednání primátor. Dodal, že otázka odměňování politiků v orgánech městských firem je pro Piráty zásadní a že další diskuse v koalici se povede ohledně postupu kolem Pražské plynárenské a Pražské plynárenské Holding, které město plánuje sloučit.

    Původně měli bývalí členové dozorčí rady dostat každý přes milion korun, ale na návrh člena představenstva za Piráty Jaromíra Beránka se částka významně snížila. Sám Beránek se poté hlasování zdržel, ostatní členové vyplacení schválili. Jsou jimi Martin Dlouhý za TOP 09, Vladan Brož za Prahu sobě a Tomáš Mikeska za STAN. (ČTK)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Nejnovější průzkum
    Je pochopitelné, že TOPka a STAN budou muset o nějaké té koalici uvažovat. Je otázkou, co by na tuto koalici třeba řekli voliči ODSky?
    Volby by vyhrálo ANO, Piráti jsou už druzí. ČSSD dál padá, Trikolóra má procento – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-vyhralo-ano-pirati-jsou-uz-druzi-cssd-dal-pada-trikolora-ma-procento.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Jo, ale ziskat 50% ve snemovne je utopie... ;-) Ostatne i volby do EU meli utopistickej cil na "pouhych" 20% ponekud nevysel...
    Takze otazka, s kym by teda Pirati chteli vladnout je na miste. Jinak taky muzou klidne i vyhrat volby.... a stejne skoncit zase v opozici. Samotny vitezstvi neznamena vubec nic.
    KRAMERIUS: ale tu "realitu" Pirati prave ve velkem kritizuji... nebo si myslis, ze strana "po volbach" bude magicky jina nez pred nima? Otazka, s kym by se realne dokazali spojit a fungovat je vcelku na miste.

    Ostatne dnes uz Pirati obcas kritizuji i ty "kompromisy", ktere si sami domluvili v ramci komunalu ;-) Viz i NECROMAN...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Volební koalice je trochu něco jiného než povolební koalice.
    To první je o opravdové blízkosti idejí a programů, to druhé často spíš o realitě a kompromisech.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: tak cílem je samozřejmě vyhrát volby ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam