• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vadí ti, že Piráti chtějí sice referenda, ale ne Okamura-style referenda, které by z Ústavy nejspíš udělaly cár papíru? (nejspíš by se konaly dvě - Czexit a hned potom referendum o jmenování říšského kancléře ... a/nebo anšlus k Eurasijské Unii...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: to uz si piratstvo nepomatuje, jak ste se k nim lisali? vzdyt prisa nakonec pozvanka i na ruskou ambasadu :D
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: jaké veletoče s referendem, Babišem a Okamurou? :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: co mam na piratech chapat? veletoce jako predvedli napriklad s referendem. babis. okamura...? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak jak se můžete podívat zde https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2600643105 zaplatil jsem si členský příspěvek na další rok, takže ANO, i já se budu nadále účastnit členských anket, jestli po volbách ANO nebo spíš ne. Místo vysmívání byste mohli přemýšlet, proč se do takové účasti v politice vlastně nezapojit taky, nebo debatovat, jak byste hlasovali vy, apod.

    Např. poslední hlasování (přes Helios - šifrovaný hlasovací systém, ne tak snadno manipulovatelný adminy, jako ankety uložené v SQL tabulkách PHP aplikací) kterého jsem se účastnil, se týkalo toho, jestli prodloužit pronájem v pražském PiCe na Palackého náměstí (představy, že si na sebe vydělá samo např. provozem kavárny se ukázaly jako naivní), nebo jestli šetřit. Přiznám se (ačkoliv hlasování bylo tajné, jako všechna hlasování CF), že jsem hlasoval pro prodloužení, ačkoliv o efektivitě utrácených peněz mám své pochybnosti (ničím nepodložené). Jde o to, že ta přítomnost v centru má prostě svoje výsledky... jestli by se v centru náhodou nešlo nacházet levněji, na větší ploše a efektivněji, to bych nepřestával zvažovat (ostatně, od začátku jsem navrhoval jako sídlo strany loď, která by se mohla přesouvat i mezi několika krajskými městy :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: kdybys Piráty trochu chápal, místo aby sis o nich vymýšlel svoje vlastní báje, tak bys věděl, že jedním z podstatných rysů je, že po volbách se drž předvolební strategie. Ta byla v posledních parlamentních volbách "ANO jedině bez Babiše".

    Stejně tak v předchozích magistrátních volbách si Piráti zakázali koalici s ODS a ČSSD, čímž se současně obratně vyhnuli koalici s Krnáčovou a ANO (ačkoliv to nebylo před volbami řečeno). V těch posledních si takové předsevzetí nedali - a stejně nejsou v koalici s ODS a ANO.

    Jako předvolební strategii Piráti vyhlásí před dalšími paralamentními volbami, to se asi bude odvíjet od toho, jestli budou předčasné nebo řádné. Ale dost bych se divil, kdyby zahrnovala možnost "ANO s Babišem" (dost bych se divil, kdyby to vyhlásil kdokoliv, kromě Okamury, KSČM a Tříkolky - ostatně, Okamura to klidně vyhlásí a pak nedodrží, o tom žádná :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vzdyt i v Praze vladnou Pirati v koalici mimo jine i s ANO (treba Praha 11, ze)... a v dalsich mestech taky. Takze to cerorepublikove stanovisko je tak trosku ve hvezdach, ne? ;-) Nebo uz probehla nejaka aktualni anketa napric clenskou zakladnou?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: je pravda, že Piráti nikdy nevyloučili spolupráci s ANO bez Babiše. Ale nemyslím, že je to preferovaná vládní koalice. Navzdory velkému remcání hlavně na druhé straně, voliči min. v Praze by určitě uvítali ve vládě okopírování půdorysu pražské magistrátní koalice. Tohle je celorepublikově zatím asi spíše stěží představitelné, ale uvidíme po volbám (a uvidíme, jestli budou předčasné.. já bych se nedivil, a jestli někdy, tak letos...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a nemel by se pak Michalek v podobnych vyrocich spise krotit? Jako predseda poslaneckyho klubu a soucasne mistopredseda by mel prece sirit v dane veci do medii oficialni stanovisko strany. Vetsina lidi na to pohlizi jako na vyrok vrcholoveho predstavitele strany kopirujici nejakou stranickou linii, ne jako nejaky samotarsky vykrik jedince...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: pravda, byly tu prohlášení, že pokud by ve vládě nebyl nikdo trestně stíhaný či nekompetentní, a byla by shoda na programu (to bych chtěl takový program vidět), tak by se o tom dalo uvažovat. Tato koalice by ale musela být schválena celostátním fórem v hlasování a mám ten pocit, že by to asi neprošlo širokou členskou základnou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: ano, mas to v tom clanku: Pro nás by bylo výhodné ukázat, co umíme, abychom mohli sestavit novou koalici,“ uvedl s tím, že si dokáže představit podporu vlády tvořené hnutím ANO, ovšem bez předsedy strany Babiše.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: Piráti se chtěli někdy spolčovat s ANO? :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a s timhle se chteji Pirati nakonec spolcit? :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    NECROMAN: Tohle riziko považuji za celkem malé. Babiš pořádně neumí delegovat a řídit z pozadí loutku by mu myslím moc nesvědčilo (a hlavně by tedy byl IMO problém najít vhodnou loutku - nemůže to dělat nikdo s páteří, ale taky to asi nemůže dělat úplný idiot, protože přece jen ne všechno bude moct dělat se sluchátkem v uchu...)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JVMLOK: spíše bych to viděl, že se dříve či později dočkáme "ANO s Babišem jako šedou eminencí na pozadí". Sám bude jen dělat kampaň po krajích a čerpat dotace, ale premiérem bude delegovaný třeba Brabec, Schillerová nebo, tip známého, Věra Jourová, která by mohla být hodně silnou premiérkou z pohledu ANO voličů.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JVMLOK: ano, neverim tomu, ze by Babis netahal za nitky nekde z pozadi... ;-) A vcelku me prekvapuje, ze to nedochazi ani Michalkovi. Zkusenosti by na to mit uz mohl...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DANYSEK: nicmene alternativa ANO bez Babise je prijatelna pro pomerne sirokou zakladnu elektoratu. Na druhou stranu vime ze tohle se nestane, coz je trochu skoda, protože i z ANO by mohli vzejit schopni lidi, nebyt mandatorní názorové uniformity podporující byznys cíle velkého šéfa.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: jeste k tem volbam... Pirati se do nich aktualne moc nehrnou... Michalek by radsi podporili dalsi vladu sestavenou z Babisovo loutek, nebo z Agrofertu - chces-li ;-)
    Michálek: ČSSD si dosadila do vlády zemanovce a prezident se baví jako vždycky — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/...ssd-si-dosadila-do-vlady-zemanovce-a-prezident-se-bavi-jako-vzdycky
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    EKIM: no to je k te tve reakci k linku komentare Maleho tykajici se Uberu a toho, kam se "mysleni" soucasne rady mesta ubira. Tematem zde rozhodne nejsou jen tajemne schuzky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam