• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak obecné zneužívání nezávislosti k daňovým únikům je jiný level, než když si Babiš přímo dosadí ministryni spravedlnosti, která má nějak vyžehlit jeho konkrétní dotační podvod...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak to si ma resit justice sama... v opacnem pripade neni nezavisla a ty zamyslene kontrolni mechanismy samozrejme take muzou byt zneuzity k utoku na nezavislost... pohrozis sankci a je to.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nj, Michálkoviny. Dejme tomu, že se musí vymýšlet i mechanismy proti zneužívání nezávislosti justice...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nezavislost justice? Vzdyt to byli Pirati, kdo vymyslel zasahy do nezavislosti soudu... ty karty soudce, kontroly nekym mimo justici... atd... to uz jsi zapomel? :)

    Nicmene nezavislost soudu rozhodne problematiku samo o sobe neresi, soudy pouze vykladaji existujici zakony a pravidla. Navic to je beh na dlouhou trat, prijemce penize dostane, utrati... a pak je z nej pres soud budes slozite dolovat? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: např. shodný program s Milionem chvilek pro...? Tedy nezávislost justice, zejména nezávislost na příjemcích dotací?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ale to stale neodpovidas na otazku, jak chteji Pirati hlidat, aby prijemcem dotace nebyl ten, pro nehoz dotace myslena nebyla :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: mno v zásadě se točíš pořád kolem toho samého: takhle ty dotace myšlené nebyly. Jde odlišit, na co myšlené byly a na co ne. Není to jen o tom "mít všechna razítka", jak je českým zvykem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: slozita byrokracie s tim spojena tem mensim dost komplikuje jejich vyuziti. Si vem, kolik firem na trhu se zivi jen tim, ze poskytuji dotacni konzultace - ve finale i na to ty dotace v konecnem dusledku jdou. V systemu je prisatych spousta prizivniku a na skutecny ucel jde jen zlomek tech penez...

    Ale na druhou stranu to nakonec ve vysledku muze dopadnou tak Capak, kdy si ucelove udelas malou firmu jen na cerpani dotace. V case cerpani to nemas sanci realne zjistit, kdo za tim doopravdy stoji. A coz teprve, kdyz jeste klesne byrokracie kolem zakladani novych firem, jak slibuji Pirati :) To se tem bilejm konum bude prisavat na dotace jeste snaz ;)

    Ono totiz vymyslet to tak, aby to bylo obtizne zneuzitelne je v celku slozity problem. Jaky recept na to teda maji Pirati?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: tak jsou hodnoty jako demokracie, nebo to, že nemůžeš brát orgány komu tě napadne. Jsem rád, že jsou i v politice lidé co nehledí jen na to co kapne z jejich postoje, ale cti nějaké demokratické základy.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: až na to, že dotace, na který se napojil Agrofert, jsou všude jinde mimo ČR vyhrazený menším farmám. Aby se právě nemuseli nechat koupit velkejma.

    Systém zemědělských dotací v EU lze jistě kritizovat, to ale neznamená, že nejde rozlišovat mezi jeho legitimním využíváním a zneužíváním.

    Je fakt, že městské elity po roce 1989 neměly pro venkov a regiony žádný jasný plán. A nebo k jeho realizaci docházelo moc pomalu. Babiš toho prostě zneužil.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: kdyby ten cas radsi venoval problemum Prahy... je hezky, ze si pomeruje prirozeni s Cinanama, ale z toho Praha zadnej benefit mit nebude. Treba muze kontrolovat to, co vyvadi Scheinherr a nevybruslovat z tech problemu tim, ze to je starost nekoho jinyho... s (vnitrni) dopravou ma Praha problemu vic nez dost a cinani za nej ty problemy resit fakt nepujdou :) Namatkou treba vyresit (sehnat) prachy na Dcko, doresit koordinaci uzavirek, sehnat prachy na MO... :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    A ještě jedna zpráva ze světa, Čína dělá na Hřiba bububu
    Poškozujete vztahy mezi Českem a Čínou, vzkázal Peking primátorovi Prahy - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...vani-vztahu-peking-primator-praha-zdenek-hrib.A190718_083654_zahranicni_baje
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dnes konečně vyšlo to, na čem kolegové z Prahy 6 nějakou dobu pracovali, v čele s Jiřím Hoskovcem:

    Tl;dr: Starosta Prahy 6 Kolář (TOP09) umožnil prodej nejluxusnějších pozemků na Praze 6 Pentě na Kypr a ještě na to Penta dostala protiprávně slevu 34 mio z našich peněz. Bude podáno TO.
    Praha 6 kvůli překlepu ve spisu zlevnila Pentě pozemky o třicet milionů. Panovala nervozita, vysvětluje spěch s podpisem – Deník N
    https://denikn.cz/...-pente-pozemky-o-tricet-milionu-panovala-nervozita-vysvetluje-spech-s-podpisem/
    OOHN
    OOHN --- ---
    Otřesy v pražské koalici zálibně sledují na Hradě i ve Strakově akademii | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/komentare/praha-koalice-vedeni-spory-prazska-plynarenska_1907171324_jak
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    https://twitter.com/honzalb/status/1150821378150600705
    Pražská koalice ve třech tweetech.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: system grantu EU ale nahrava velkym molochum... je kolem tolik byrokracie, ze nejakej malej "kdokoliv" nema sanci na to dosahnout :) Takze na dani vybrany prachy skoncej stejne v kapsach tech "velkych" ala Agrofert. At uz okate... nebo systemem "bilych koni". Ty objemy penez, co se tam tocej jsou uz dnes tak velky, ze se proste vyplati zamyslet se nad tim, jak se systemem a pravidly vyjebat...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SPIKE411: Tak kdyby EU prošlo zrušení daňových úlev na letecké palivo, ještě by jí mohlo napadnout zrušit je třeba i u korunových dluhopisů... a co pak :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    LINKOS: roky poctivého poklonkování od Zemana a stačí jeden pirátor a je po všem :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    NECROMAN: tak před pekingem se servilne kloní hlava a drží hubě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam