• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SPIKE411: Tak kdyby EU prošlo zrušení daňových úlev na letecké palivo, ještě by jí mohlo napadnout zrušit je třeba i u korunových dluhopisů... a co pak :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    LINKOS: roky poctivého poklonkování od Zemana a stačí jeden pirátor a je po všem :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    NECROMAN: tak před pekingem se servilne kloní hlava a drží hubě.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: to je vtipny... od retoriky "to je zalezitost koalicniho partnera" se Hrib posouva k "pozadoval, abychom je vyhodili" (zastupce v DR).

Ale dobre do Piratu sije: " Pridat by meli zejmena v oblasti transparentnosti." Viditelne nejsem sam v nazoru, ze na poli skutecne transparentosti se Piratum zatim prilis naplnovat vlastni slova nedari. Dobre to dokresluje i dalsi cast clanku:
    Problémy mezi námi začaly vznikat poté, co mi primátor vytkl, že jsem se postavila proti tajnému hlasování v radě města a že jsem o tom hovořila s novináři. Já jsem se ale podivila, proč mi zrovna on, který je pro transparentnost, vyčítá, že jsem se postavila za transparentní rozhodování rady.
    ...proc k sakru neco takoveho vubec vytyka?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dvě zprávy po ránu
    Peking se mstí Česku za to, že si vláda nedošlápla na nedostatečně uctivého pražského primátora | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://domaci.ihned.cz/...za-to-ze-si-vlada-nedoslapla-na-nedostatecne-uctiveho-prazskeho-primatora
    Pražská koalice v pondělí mimořádně znovu zasedne kvůli krizi, jíž spustilo vyplacení statisícových dividend bývalé dozorčí radě městské firmy Pražská plynárenská. Piráti to považují za porušení koaliční smlouvy. V zákulisí se mluví o zatím největší krizi současné koalice a jejím možném konci. Podle radní Hany Kordové Marvanové (Spojené síly pro Prahu) je vše v rukou pirátů. Potvrzuje ale, že vztahy v koalici nejsou nejlepší.
    https://zpravy.aktualne.cz/...a-ani-my-nejsme-s-piraty-spokojeni/r~e2eca054a4d311e9a049ac1f6b220ee8/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: simte, u nas se nedostanes ani vlakem na to letiste :) Natoz pak rychlovlakem kamkoliv ven...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    XCHAOS: Já prostě zbožňuju, když si zastánci svobody naházet výplatu do forbesů a strůjci mnohých korporátních daňových úlev a kliček dělají starosti o chudé.
    Asi tak jako když jeho kolegové histeričtí klima-skeptici začnou argumentovat tím, že neomezená automobilová doprava a dálnice všude jsou ekologické. A vůbec, semafory jsou omezováním osobní svobody, protože IAD je svatá kráva.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETER_PAN: viz
    Chtějí @PiratskaStrana zdražit leteckou dopravu? Proč Míra Kalousek čte a šíři pochybné weby – POOH.CZ
    https://pooh.cz/...astraca-zdrazit-leteckou-dopravu-proc-mira-kalousek-cte-a-siri-pochybne-weby/amp/
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    PHOBOS99: to by som nepovedal, len je vacsi populista. V praze sa piratom doteraz smeju, ze kolko slubili vysadit stromov, a ze sa to nestihne.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    PETER_PAN: "Namísto toho, aby začali sázet stromy a zadržovat vodu v půdě, vymýšlí blbosti typu, jak zdražit lidem dovolenou" lidovec má víc rozumu než pirát :(
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    PETER_PAN: Také jsem si toho dnes všiml.
    Zrovna po návratu z dovolené letadlem - a to zrovna ze země, kam se opravdu žádným rychlovlakem (jak zazněly některé nápady v pirátské diskuzi) nelze dostat.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Po vzoru Stropnického? Piráti lákají na petici za vyšší zdanění letecké dopravy - Echo24.cz
    https://echo24.cz/.../po-vzoru-stropnickeho-pirati-lakaji-na-petici-za-vyssi-zdaneni-letecke-dopravy

... jako tohle neni OK, vubec to neresi nejake sirsi konsekvence - viz.: [ PETER_PAN @ Klimaticka zmena // Rebel for fucking life ]
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    TLOUDEV: nezlob se na zrcadlo, ze mas krivou hubu .... no ono - v křivém zrcadle nikdy nebudeš mít hubu OK.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TLOUDEV: žít s nima musíš, ale bavit se ne.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    NIEKT0: a nezapomínejme ani, že u nás to prosazovala před asi 15 lety ODS - tlustý.

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/tlusty-vymysli-univerzalni-socialni-davku-40108377

a ano, je to to samé, tlustý dnes:

https://www.novinky.cz/...chny-byl-bych-nejradsi-kdyby-to-chtel-trump-rika-exministr-tlusty-40022276

se sulikem to tenkrát 2005 spočítali 6 tis hrubého a nějak jim to vyšlo.

taky mám svoje numerické pochybnosti, navíc je v tom část populismu (ať už pro chudé - super nemusím pracovat budu mít příjem a žít s kamosema na sqattu nebo pro bohaté / tehdejší voliče ODS ať se chudým vyplatí pracovat a ne plodit děti na dávky) ale úplná blbost to není.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    CAIDEL: ok. chvili tedy OT, nicmene i takove lidi ve spolecnosti mame. a kupodivu, on pro sva tvrzeni vzdy nejaky argument najde. ja tady v obci mam bezpocet opravdickych idiotu, kteri melou daleko hur a cucaji si z prstu uplne hovadiny, a stejne tu s nimi musim zit. tedy za predpokladu, ze nechci vzit drahu nekam dopryc. oproti nim je D. studnice argumentacni moudrosti a tolerance. to bys teprve cubrnel. jiste znas jedno uslovi, ktere zde plati oboustranne: nezlob se na zrcadlo, ze mas krivou hubu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    TLOUDEV: hele, na obecné úrovni s tebou ohledně potřebnosti parity názorů určitě souhlasím, ale zase všeho s mírou. Obvious troll is obvious a jak říkám, jestli si myslíš, že Danysek se aspoň rámcově pokouší o diskuzi, lze mi to snadno dokázat - najdi mi alespoň jeden případ toho jak dal někdy někomu za pravdu. To by nemuselo být tak těžké, ne? Třeba mu křivdím, že ano? No a ad ignore, to je ta druhá věc - zkus se s ním nějakou dobu bavit a argumentovat - no a skončíš stejně jako já a polovina audítka tady, tj. dostaneš od něj DI.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    CAIDEL: hele, ackoli s danyskem v mnohem nesouhlasim, mnohdy mi pripada jako troll atd, tak prave konfrontaci vitam, neb k posouzeni cehokoli potrebujes vice uhlu pohledu. politika je take mimo jine o argumentaci, a pokud si pirati neumi sva rozhodnuti obhajit, pak je to holt voda na mlyn tech, kteri maji jiny politicky nazor. ok, nebav se, dej ignore a muzete se tu placat po zadech... kam takova cesta vede jiste vis.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    NECROMAN: Jediná chyba kterou pirátstvo opakovaně dělá je, že se i po těch letech s tím dementem pořád bavíte.

Když už je to o té "diskuzi" - mohl by my tu někdo najít za ty roky jediný, ale vážně alespoň jediný případ, kdy dal DANYSEK komukoli za pravdu a změnil svůj názor a alespoň projednou uznal něco ve smyslu "tohle piráti neposrali"? Jestli ne, je fakt zbytečné aby se tu nadále vyskytoval.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Zrusit slevu na poplatnika muzes. Ale tim nic moc nevyresis. Zrovna kolem ni zadna slozita administrativa neni. A mesicne jde o pomerne malou castku - tedy ve vztahu k ZP v one dustojne vysi. Nemyslim si, ze by u Piratu byl nekdo, kdo by se hlubsi analyzou k teto programove tezi vubec kdy zabyval. Ja si to zkusil spocitat aspon od oka, co by to stalo. A zdroje holt vidim jako problematicke. Ja vim, ze u Piratu je oblibenou mantrou, ze vsechno je predrazene - a vidi v tom nejake magicke zdroje... ale to vsecko jen vari z vody, neni to realne nicim podlozene ;-) Nepocitam-li par vytazenych konkretnich kauz.... ale na zaklade tech neni mozne pausalizovat. Ostatne zkusenost z magistratu, kde i Piratum pod rukama zakazka behem par mesicu naopak podrazila by je z te naivity mohla uz konecne zacit lecit :-)

No, ty bys to tak mozna nenapsal, ale v tom programu to tak proste je... vsak tu konfrontujeme primarne program :-) Aspon vidis, ze si ta sva tvrzeni necucame uplne z prstu a kupodivu jsme i ten program nekdy cetli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam