• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    SPIKE411: Jiri Hlavenka: "Moc pěkně to napsal Daniel Prokop ve své nedávno vydané knize. Volně parafrázuju a rozvádím. Zatímco městské-vzdělané voličstvo vede svoje kulturní válčičky a drtivě odsuzuje k nevolitelnosti stranu, protože se jí tam najednou znelíbí něčí projev, nebo prostá existence jednoho kandidáta (pomíjejíc přitom že daná strana má dalších 200-300 kandidátů, poslanců, senátorů, zastupitelů, radních...), tak za Babišem a Zemanem se seřadí desítky procent populace, identitárně, nezvratně...
    Nechcete se probrat a trochu zklidnit hormon? Jedna vlaštovka nedělá jaro a jeden Tožička nedělá Piráty. Je mimochodem nestraník, takže nemá ani právo toho jednoho hlasu. Prošel o fous - zejména pro to, řekl bych, že si jej zvolila místní buňka a Piráti ctí subsidiaritu: zvolili jste si ho, máte ho mít.
    Proč jsou Piráti "nevolitelní" když si za kandidáta najmenují silného levičáka a SOUČASNĚ za jiného kandidáta člověka orientovaného pravicově? Volíme už jenom negativně, takže volba jednoho (nebo spíš desítek) lidí se kterými jsme v souladu vlastně "nic neznamená, to je normální", zatímco volba jednoho člověka, jednoho jedince znamená zavržení celé strany?"
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    XCHAOS: Já si teda nebolševickou demokraticky levicovou rétoriku představuju jinak.

    A takových bude víc.

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1032571990444312&id=100010745612024
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETER_PAN: kdybychom byli populistická strana, tak si právě žádnej Tožička ani neškrtne... tenhle druh ne-bolševický demokraticky levicový rétoriky, co vede, má v český společnosti dlouhodobě podporu někde kolem 1-2% (cca výsledek SZ když se snažila být "levicová", nebo výsledek Táni Fišerové, apod.). Spíš než populismus je ta nominace politická sebevražda.

    Ale to neznamená, že tyhle lidi kolem projektů jako Nový Prostor nebo A2larm jsou nějakým zásadním ohrožením český společnosti. Je to taková ta levice z toho Renčínova vtipu, no. V řadě věcí mají pravdu, totiž v popisu situace, ale myslím, že ta ideologická analýza, o kterou se snažej, nás k řešení moc nepřiblíží.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Podle STEM je Babiš stále nejlépe hodnoceným politikem v ČR (ve všech jejich průzkumech od roku 2015).
    Popularita stranických osobností v lednu 2020 | Stem.cz
    https://www.stem.cz/popularita-stranickych-osobnosti-v-lednu-2020/
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XCHAOS: Tohle moc neberu. Pokud pirati nechteji byt populisticka strana, meli by tohle jasne vydefinovat. Ne delat pruzkum bojem. Tohle musi byt jasne dopredu, jasne a v danych realiich trvale (zmeni-li se realie, muze dojit ke zmene postoje)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Co píše Tožička, pokud zrovna neflejmuje na twitteru... (mimochodem, časopis Nový prostor pokládám za záslužný počin...)
    Nový Prostor | Články | Korupce nebo svépomoc (Tomáš Tožička)
    http://novyprostor.cz/clanky/463/korupce-nebo-svepomoc
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETER_PAN: ale no jo no, ale tak jak se chceš z hlediska členství v NATO stavět třeba k současné turecké agresi v Sýrii? chceš jít Turkům na pomoc?

    Že středoví liberálové mívají spíš pacifističtější postoje, je podle mě spíš norma. Piráti v tomhle ohledu jsou spíš "stranou mírného pokroku v mezích zákona", kdy tím zákonem, který se nezpochybňuje, bylo vždy právě právě to členství v NATO. Evidentně někoho svrbělo vyzkoušet si nějaký "průzkum bojem", zda voliči poptávají tvrdší názory vůči NATO, jak by si možná přála řada členů, nebo jestli tahle rétorika voliče odežene.

    Ona jedna věc je taky to, že spousta lidí říká NATO a myslí "americká politika a vojenská přítomnost na Blízkém východě". Piráti nabrali spoustu příznivců např. v době, kdy vrcholila sláva Wikileaks (a ještě předtím, než se wikileaks staly spíš hlásnou troubou pro "záměrné úniky"). Celé to skloubit byla docela věda. V Pirátech celkem výrazně vyšuměl např. proruský narativ, na druhou stranu přesný opak, tzn. že budeme kopírovat postoj k NATO od Alexandra Vondry, asi taky čekat nešlo... ta linie s důrazem na společnou evropskou obranu mi přijde jako přijatelný kompromis. Tožička stojí pravda trochu mimo něj, na druhou stranu, od toho je demokracie, aby se ukázalo, jak na něj voliči zareagují...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XCHAOS: V zasade mas pravdu, ale treba kritikou NATO se zarazuje retoricky nekam k poslancum SPD.

    Ale co se mne tyce, neni to duvod proc nevolim, to by byla fakt malichernost.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Co mi přijde jako závěžnější problém, než zbrklé plkání wannabe levicových aktivistů....
    Finanční plán státu - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=554&t=51239

    Aneb finanční plán státu, jak ho projedává finanční výbor Poslanecké sněmovny. Rozumíte té hantýrce někdo?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETER_PAN: je to spíš bouře ve sklenici vody, když se nad tím zamyslíš. Nepostoupí v těch Teplicích do 2.kola a různá krajská a místní sdružení si uvědomí, že strana co se holedbá 15% v průzkumech si asi nemůže dovolit luxus nominovat příliš mnoho kandidátů do Senátu, kteří ani nepostoupí do 2.kola. Tožičkovo logické místo je v nějaké té mýtické levicové straně nebolševického typu, vzniklé odštěpením od Zelených. Jestli to voliči chtějí, tak to není můj problém...

    Brezprostředně ta kauza zajistí nějaké to půl procento takových, jako jsi ty, právě třeba TOPce. Jenže ono je to fakt povrchní... ta rétorika není ani zpoloviny tak "bolševická", jako rétorika řady již fungujících politiků začíná být fašizující. Na české politické scéně dokáže zaujmout jen extrém... kdyby ničím neprovokoval, nepíše o tom Blesk, takže uvidíme.. .negativní reklama neexistuje, zdá se.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Jak jsem psal, Tožička je zasadni piratska chyba. Nejde o muj nazor, pro mne to neni duvod piraty nevolit. Ja k volbam uz chodit nebudu, nemam kdo by mne zastupoval. Ale Pirati jsou mi nejblize a moje konkretizovana kritika neni to co je prekazkou k volbe.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XCHAOS: 499
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Překročí tenhle klub 500 sledujících id? Jsme na 498... zhruba tolik, kolik hlasovalo v tom stranickém referendu v Pirátech...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: já holt nemám telefony na moc Pirátů, že bych někoho obvolával... :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: hodně těsný výsledek, nepamatuji podobně vyrovnané hlasování.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Dostat kandidáta do Blesku je geniální tah. Negativní reklama neexistuje, zdá se...
    O Kubery křeslo zabojuje 11 lidí. Piráti posílají Tožičku. „Je ultralevicový,“ kritizuje jej Vileta | Blesk.cz
    https://www.blesk.cz/...e-11-lidi-pirati-posilaji-tozicku-je-ultralevicovy-kritizuje-jej-vileta.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam