• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Světový mír a tetování z Harryho Pottera. Pojmenovávám věci tak, jak jsou, říká europoslankyně za Piráty Gregorová | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
    https://archiv.ihned.cz/c7-66731200-rer2a-ccd2cba770f2014
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: ale vždyť se přesně tohle v podstatě stalo... nakonec ukázal, že důležitější než názor členské základy je to, jestlii kandidáta podpoří nebo nepodpoří předseda...

    Já obecně fakt jako důležitější problém vidím, že min. už dva naši (pravděpodobní) kandidáti do Senátu jsou současně aktivisté za variantu okruhu kolem Prahy dál od centra, až za Suchdolem. Tedy varianta, kterou pokud vůbec, tak potrvá min. 10 let naprojektovat a schválit, a až bude hotová, tak nebude vůbec sloužit pro odlehčení dopravy v rámci města, ale už jenom pro tranzit...

    Senát není úplně místem, kde se řeší dopravní politika.. nicméně senátní obvody, tím, že zastupují konkrétní území s konkrétními zájmy, jsou evidentně pro NIMBY aktivismus ideální (a o zvlášť v Praze, kde senátní obvody jsou dokonce menší, než jednotlivé městské části, takže paradoxně trochu suplují komunální volby) U různých hnutí nezávislých je něco podobného pochopitelné, ale u Pirátů se přeci jen předpokládalo, že budou hledat témata, která přímo nekolidují s jinými, tzn. použití značky PIrátů pro NIMBY aktivismus je min. podobně problematické, jako pro levicový radikalismus...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    ADAMIRA: Ale vždyť o tom veřejná diskuze i hlasování byly a z toho byl i nějaký výsledek (hodně odlišný od kopnutí do prdele).
    Nebo si to představuješ, že předseda Bartoš bude mít diktátorskou pravomoc a prostě ho přes nějaký většinový názor členů strany vykopne?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: vidíš a to je přesně ono, to je pruda, to ignorujte, to není důležité, koukně te na suchdol, fakt už mi v tom chybí jenom že "je to kampaň"

    Sorry ale mě to prostě příjde jako styl komunikace proti kterýmu se piráti původně vymezovali.

    tak Vám sítem protekl exot, výždyť nikdo ani tak "neprudí" za to, že se to prostě stalo, to co IMHO tedka piráty poškozuje je právě ten současnej přístup

    proč ho prostě nekopnete do prdele, neomluvíte se, pukrle a ahoj?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: podílel! Jsem zakládající člen! samozřejmě si stěžuješ celkem oprávněně, pokud mají Piráti chyby, tak za ně v první řadě můžou ti, kdo je vůbec založili, to jo :-) neměl jsem se kolem toho motat a mohl jsem prudit jako ty.

    Jinak děkuji za projevenou důvěru. Jsi podle mě typickým příkladem voliče Pirátů: "je to sice blbost, ale cokoliv jiného je větší". Jsme takovým ztělesněním Churchillovy (nebo čí) teze o demokracii :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS:
    1) netvrdím že je to tvoje vina nebo že jsi se na čemkoliv podílel
    2) ADAMIRA

    Jako já Vám to stejně asi hodim, teda nevim volby jsou za dlouho, stát se může cokoliv, ale je to pro mě porad nejmenší zlo :/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: ode mě je to spíš "arogance bezmoci": jako chápej, jsem řadovej člen, protože nejvýš, kam jsem si troufnul, bylo RV (republikový výbor), a to znamenalo jet třeba na výjezdní akci, kde se většinu dne projednávalo (no ne zcela doslova, ale skoro) nějaké přeskupení interpunkce v nějakém dílčím předpisu strany.

    Dodnes se modlím, jestli v době, kdy jsem byl krátce členem KK (Kontrolní Komise) neudělala strana nějakej fakt vážnej průšvih, protože by ho někdo mohl hodit na triko mě (naštěstí KK se zabývala podněty od členů, nebyla sama jejich autorem).

    Přesto moc nevím, jak jinak to dělat. Ještě ti zbývají strany vůdcovského typu... ten si nechá spatlat stanovy od profíků, s tím, že stejně nebudou hrát žádnou roli, protože členy hnutí si předem vybere a zaplatí za potlesk.

    Tak mi řekni, jakou třetí cestu vidíš případně ty...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: čekal bych nějákej distanc (jo že v těhle směrech sítem proklouzne kdejakej magor chápu) a ne narůstající aroganci moci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: spíš nevím, co bys čekal. Ty evidentně hledáš nějakou Stranu Náročného Voliče :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: ježiši kriste to byla hyperbola, ty se mi fakt snad zdáš :D

    Já ti/vám ten přístup neberu, já se nad ním tak trošku zklamaně bavím, jen tak dál, za 10 let budete IMHO na urovni strany zlených tímhle stylem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: takhle, srovnávat Tožičku s dozorcem v koncentráku je trochu jako jeho srovnávní Izraele s nacisty, nezlob se :-) Jako chápu, že srovnávání čehokoliv s čímkoliv je na netu tak nějak podstatou diskuze, ale některé věci jsou nesrovnatelné.

    Vyhulený Ufo už v trolící debatě přispěchal se srovnáním "u Pirátů mají lidi názory jako Tožička nebo xChaos", když přitom především já se s Tožičkou asi znám míň, než s kýmkoliv na NYXu (např. mi v diskuzi ani jednou neodpověděl) a moje názory jsou mírně odlišné. Akceptuju závažnost problémů, kterými se on zabývá, pouze dospívám k trochu odlišným závěrům, chci zachovat hravé prostředí volné soutěže, nechci lidi "syndikovat" (teď jsem v klubu o COVID 19 našel etymologii - "syndik" byl nějaký přednosta izolované jednotky města v době morové epidemie... brrr!) do nějakých "komunit" - protože toto vždy zavání nějakým penále za nepodřízení se úzusu komunity nebo za její opuštění.

    Piráti jsou podle mě ne-ideologická platforma, která si pouze stanovila sadu pravidel pro tvorbu přijímání svých programových bodů a stanovila závaznost dodržování jednou přislíbeného programu svými členy; je to pro mě prostě jen konkrétní implementace tématu "otevřená společnost". Členové, kteří budou Piráty pojímat jinak a budou je tlačit nad rámec toho, co v nich vidím já, se holt vůči mě ocitnou v opozici, no a když to přešvihnou, nebo když se ocitnu v příliš výrazné menšině, tak holt členství ukončím - pokud vím, Piráti nejsou nic jako radikální islám a nehrozí žádnou klatbou či smrtí těm, kteří "pirátství" zavhrhnou... je to nějaké teritorium, na které lze vstoupit a v případě nespokojenosti z něj odejít, je to tak pro členy i pro voliče.

    Zavázáni jsou pouze ti, kdo se za něco nechali od Pirátů zaplatit nebo někam nominovat a zvolit a na rozdíl od ostatních stran máme lepší představu o tom, co se zavázali (prosazovat program) a co jim hrozí v případě porušení závazku (hlavně, to, že se od nich Piráti distancují a příště už je nikam nenominují). Máme samozřejmě svoje vlastní kauzy, ve kterých bude nutné se šťourat, přiměřeným způsobem. (Tohle vidím jako největší rezervu - já bych měl trávit čas hlídáním Pirátů ve stranických i veřejných funkcích, což samozřejmě nedělám, nebo zdaleka ne v té míře, kdy by to bylo potřeba - a Tožička je úplně zbytečná špička ledovce, navíc sloužící k odvedení pozornosti - skutečný ledovec je úplně jinde, Tožička byl falešný ledovec a nic se pod hladinou neukrývá :-))

    Svým způsobem, strana je po 10 letech a s 1000 členy už dost stará a velká, aby si zasloužila nějakou hlubší "piratologii", tedy zasvěcený kritický pohled na sebe zvenčí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: Musím říct že v tomhle směru kombinuje pirátská strana inovaci "čistíme voličskou základnu" s tradiční arognací moci "no větší problém máme s okruhem, pane redaktore, nezlobte se na mě tak byl možná dozorce v koncentráku a má na krku 56465 znásilnění ale vy absolutně ignorujete ten orkuh, zapomeňte na to" - to už je taková nadstavba toho kafkovského volebního masopustu :)

    (samozřejmě je všem jasné, že ve chvíli kdy se pozastavíte nad exotem kterej v rámci partaje dělá vlastní magor show, nemůžete už brát ohled na nic jinýho, stejně jako když se zaměříte moc na dotace na premierovo hnízdo, nezbyde čas na postižený děti a tka, makáme!)

    Já bych nepřestával, testoval bych voličtvo dál, je to sranda, pak udělátě úkrok vedle do Suchdola a vše bude zase ok, třeba nějakou svastiku do sněmovny, pedofilní porno zdarma na partajnim webu, dekapitace na stranickym sjezdu nebo tak, prostě něco co očistí základnu :)

    Jako na jednu stranu to považuju jenom za další rozklad opozice ve formě maškarády, na druhou stranu takhle dlouho jsem se nebavil od tý doby, co tajnou službu týhle republiky ovládala premierova domina. :)

    Jen se nedivte, až volby očistí vás ;)



    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: jj. Zavání to trochu kádrováním. Asi to mysleli dobře, ale mrknu na to...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Mně na tom nejvíc děsí formulace "...privátnímu i neziskovému sektoru, ale i jiným, subjektům, kterým záleží na profesionálním personálním obsazení."
    V zásadě se snaží všem vnutit, že by vyhodnocování podle tohoto manuálu měli dělat všichni seriózní zaměstnavatelé a příjímání "rizikových" zamezit. A kdo to nedělá, ten není seriózní zaměstnavatel (z čehož můžou v budoucnu plynout další důsledky).
    Takže dovedeno do extrému - pokud jsem příbuzný Krejčíře, znám se s Rathem, pracoval jsem v Čapím hnízdě a rozeslal známým odkaz na článek ze Sputniku jak Putin přepral medvěda, tak budu nejspíš do smrti nezaměstnaný. :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: no jo, ale on měl na svatbě kapelu Znouzectnost a ta měla kdysi song, že Rychlý šípy jsou vlastně pankáči :-)

    Svým způsobem, když vyhodnotíme i Bartoše jako rizikového, může se stát, že budeme na místa ministrů muzet navrhovat profesionály. (Mimochodem, už tam byl pokus udělat na ta místa vyběrová řízení....). To, že ANO na řadu ministerstev dosadilo nečleny ANO, to není zrovna to, co bychom Babišovi vyčítali...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Když to tak pročítám, tak si myslím, že předseda Bartoš by měl být pirátskou prověrkovou komisí vyhodnocený jako riziková osoba nevhodná pro řídící činnost a jako velmi rizikový politický kandidát, pohybuje až v kategorii C (osoba se zjištěnými riziky) :-)
    Rizikové faktory:
    - projevy extremismu (účast na extrémistických akcích)
    - vazba na nedůvěryhodné osoby (související s předchozím bodem)
    - zatajení důležitých informací (výše uvedené informace neuvádí ve svém životopise)
    - možná i nějaké ty nemravnosti by se v jeho minulosti našly (punková kapela, psy-trance diskžokej)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: ok, ale jak chce zaručit osobní svobodu _občana_ jinak, než že budeš mít nějakou metodiku výběru subjektů, kterým dáš poměrně rozsáhlé kompetence na ty osobní svobody lidí sahat?

    Nestudoval jsem to a popravdě, každý podobný systém pokládám za hacknutelný. Ale spíš než že bych to přímo hájil... jak to proboha chceš dělat? Ano, jsou jisté role, které lze vybírat třeba losem, ale je velká většina takových, kde to nejde. Nějaká kritéria existovat musí. U jiných stran to kritérium většinou je něco jako "je to kámoš lídra". Babišovi se ale stalo to, že i ti kámoši a přibuzní pomalu docházej...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Dobrá praxe: Vyhodnocení důvěryhodnosti právnických a fyzických osob
    https://www.pirati.cz/...xe.pdf?fbclid=IwAR2Kh22IWYcu8mJfxfSlwcc36X27CI2PFiSDMqqzym7iBT65aweee3_Jgmo
    ...Je určen jednak pro široké spektrum institucí operujících ve státní správě (ústřední orgány státní správy, územní orgány státní správy apod.), dále společnostem a firmám ve vlastnictví státu/města, privátnímu i neziskovému sektoru, ale i jiným, subjektům, kterým záleží na profesionálním personálním obsazení. Podcenění této otázky může vést k poškození dané instituce, k jejímu ochromení a omezení samotného fungování... Tento manuál slouží ve veřejném zájmu široké paletě obsazovaných pozic pro výše zmíněné instituce s cílem zamezit dosazení osob s nedůvěryhodnou minulostí či rizikovými faktory...

    Že by plán a návod na nové prověrkové komise? Česká obdoba čínského občanského skóre?
    Tohle mi moc nekoresponduje s Piráty propagovanou osobní svobodou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: ve skutečnosti, vážnější problém máme spíš na Praze 9, kde navíc jde o kandidáta obhajujícího. Meziregionální spory, typu jestli okruh přes Suchdol nebo ne, jsou daleko reálnější téma (a ostatní politické strany se mu vyhýbají širokým obloukem, pro jistotu...), než velmi hypotetická snaha, že se Piráti stanou "stranou osamělého trockisty" (když ten "trockista" navíc ani člen Pirátů není...)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KEDRIGERN: ?? jakého uskupení? Jako které to bere vážně?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam