• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Vyjádření Pirátů k výskytu nemoci COVID uvnitř poslaneckého klubu a k podniknutým opatřením
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/Pirati-zavadeji-opatreni-proti-koronaviru.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    13:20

    PIRÁTSKÁ STRANA. Pirátský poslanec František Navrkal onemocněl covidem-19, několik dalších poslanců opoziční strany zůstává z preventivních důvodů doma, oznámila strana.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CF 13/2020 Předpis o interním auditu - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=710932#p710932
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NECROMAN: Takovýhle křestní jméno, to je za trest (v ČR je to 6. nositel) :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Blahopřejeme Ivanovi a Lydii :)
    Šéfovi Pirátů se narodil syn, dostal jméno Bertram - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sefovi-piratu-se-narodil-syn-dostla-jmeno-bertram-114849
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hlavně žádné zbytečné obavy...
    ‚Zbytečné obavy laiků.‘ Politik prosadil utajení zdravotnických dat, znepřístupnil i čísla o koronaviru | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/soud-uzis-nzis-statistika-covid-koronavirus_2008030705_cib
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: koalice má zrádná pravidla, většinou se jde cestou společných kandidátek. je fakt, že to zkresluje statistická data... když je strana sama za sebe, tak má svojí vlastní historii volebních výsledků a tak.

    Já fakt nevím. Současná situace fakt není taková, kdy by někdo měl jít hrdě "proti všem"... je to doba, kdy by se měli lidi snažit dohodnout aspoň s těmi, se kterými to aspoň trochu jde. Např. vysoká míra shody hlasování poslanců Pirátů a STAN je dobrým argumentem pro koalici už před volbami. Na druhou stranu, je to výrazně nesourodější parta a můžou se tam vynořit osobnosti, které na nějaký program budou po volbách kašlat...
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    Za sebe jsem přemýšlel u posledních voleb nad piráty a stan takže případná koalice nevadí :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: Taky je otázka, zda by byla kandidatura na společné kandidátce, nebo jako "koalice". Obě varianty mají své výhody a nevýhody.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Jestli to na Olomoucku koalice Pirátů se STAN vyhraje, tak minimálně budeš muset uznat, že tvůj přístup je v menšině ... ani ne. Můj přístup je, že volím stranu. Stranu která se mi líbí, které fandím a u které mi sedí program. Když někdo volí koalice, je to jeho věc. Proti gustu ....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (myšleno námitky členské základny KDU-ČS vůči jejich předjednané koalici se STAN.... oni STAN sami jsou taková koalice nezávislých, takže k tomu koalování mají větší sklony, než strany, co se rozhodly přiznaně být politické strany...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: To je všechno hezké, ale statisticky to může zaniknout v množství lidí, kteří koalici STAN+Piráti zvolí spíš, než samostatné STAN (strach zpropadnutí hlasu) nebo samostatné Piráty (strach z Pirátů).

    Předvolební koalice by dávala určitý smysl oproti situaci např. v Praze, kdy STAN jsou součástí Spojených sil a v koaličních jednáních se nehájí společný volební program.

    Jako podle mě k té koalici nakonec nedojde, ze stejných důvodů, jako nedošlo ke koalici s KDU-ČSL - a tím bude prostě veto ze strany členské základny. Ta anketa napoovídá, že k tomu dojde. STAN nakonec půjdou s někým dalším - těžko říct s kým, možná nakonec s těmi lidovci, kteří zpanikaří a leknou se propadu pod 5%, nebo tak něco, uvidíme... je naprosto předčasné takhle věštit, když nevíme, jak dopadnou krajské volby.

    Jestli to na Olomoucku koalice Pirátů se STAN vyhraje, tak minimálně budeš muset uznat, že tvůj přístup je v menšině :-) jinak mě je to celkem jedno, do primárních voleb se tentokrát asi tlačit nebudu, skončil bych zase na pozici křoví, a opakovaně jsem výsledek v primárkách nedokázal vyrovnat preferenčními hlasy, což mi dovedlo k přesvědčení, že ze mě politik prostě asi nebude (fakt jsem spíš online debatér, úspěšní politici jsou pořád ještě talking heads v TV nebo dnes i na online videu...)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Koalice STAN a Pirátů může být více než rovnocenným soupeřem budoucí koalice ODS+něco .... to možná ano, ale v tom případě nedostanete můj hlas a dost lidí co znám to udělá stejně.
    Já jsem volič Pirátů ne STAN. Kdybych chtěl volit STAN, budu volit STAN.

    Takže pořád platí to co jsem psal - Samostatnou kandidátní listinu Pirátů volím. koalici se STAN (nebo kýmkoli) ne.
    Prostě ne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: tak samozřejmě reprezentují takový ten přirozený konzervativismus podnikatelské sféry - "poslouchat šéfa na slovo". Ta hierarchie ve společnosti je nakonec nejvíc markantní v ekonomické sféře, jak léta upozorňuje např. radikální levice. Já celá léta viděl ekonomiku hlavně skrz interakci se zákazníky, nejen zaměstnanců ale třeba i individuálních živnostníků, ale faktem je, že reálná ekonomika je tvořená hierarchickými strukturami. Takže ten název "demokratická" v názvu je u nich čistě symbolický - jistě, vnitrostranické fungování asi demokratické mají, a usilují o uchopení moci skrz volby, ne nějaký puč - ale jinak hodnoty, které prosazují, jsou podobně oligarchické, jako ty Babišovy, jen jde o jiný okruh kamarádů.

    Jinak samozřejmě sklon k autoritářství a hierarchii prostě k pravici patří a proto se navzdory libertariánským teoriím říká fašismu "krajní pravice". Teorie, že pravicovost je vlastně akorát o nízkých daních byla hezká - ale v praxi je voličů, kteří opravdu nemají žádný jiný zájem, než co nejnižší daně, příliš málo na to, aby to vyhrálo volby.

    Jinak ohledně toho klimatu je to popírání v Klausově stylu stále marginálnější.. jde prostě o to, že ODS chce deregulovanou automobilovou dopravou. Být podninkatel ve většině regionů ČR znamená něco jako vlastnit autoservis, mototechnu, autobazar, vlastnit nebo provozovat čerpací stanici.. automotive sektor vytváří přes 10% HDP a nejde jen o výrobu aut. A nejde jen o automotive, ale i o sektor dopravních staveb. Globální oteplování klidně přiznaj, ale vzápětí dodaj "ale životní styl kvůli tomu měnit nehodláme".

    Babiš experimentuje s populistickým lovením voličů na věci, do kterých by ODS nešla z principu - např. slevy na jízdním - na druhou stranu, reálná politika bude nakonec u všech stejná. Třeba ani ODS nakonec nemůže MHD nijak omezit, protože dopravní zácpy, apod. Jednosměrky ve městech nejsou žádné zelené spiknutí, ale vyplývají z poptávky po obrovském množství parkovacích míst - bez toho by řada ulic mohla být obousměrných a auta by najela míń kilometrů, apod. Reálná politika ve fungující společnosti a ekonomice nakonec bude dost stejná i u stran s hodně odlišnými ideovými východisky, protože bez ohledu na to, co si voliči odhlasují, nezačne např. voda téct do kopce apod.

    Obecně ODSce uznávám oproti ANO jeden velký bod - a to je členská základna. ANO je pseudohnutí, naprosto závislé na osobě Babiše a jeho manažerském stylu řízení. ODSka je navzdory všemu široký konglomerát, kde se protichůdné zájmy trochu drží v šachu a učej se dělat kompromisy. Klause i Mlause se dokázali zbavit. Jako není to strana, kterou bych někdy volil nebo plánoval volit a z minulosti jim lze vyčíst ledacos... ale není to marketingová one-man show, není to Okamura, není to Agrofert.. je to nějaký reálný obraz toho, jaká společnost je, ex-disidenti pohybující se mezi ekonomickými šíbry, fotříky a náhodnými hochštaplery...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: ODS je ale podobně nepřijatelná jako Babiš. Je to strana která se evidentně nedokázala vyrovnat se svojí minulostí a nějak se poučit. Krom toho stále jedou Klausovu linku proti řešení klimatické krize. Navic stále více tam převládá ta konzervativní část
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam