• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: horší, protože to bude nějaký hochštapler ve kterých si Milošek tak libuje
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Přesně tak. Upřímně jediným řešením je vyměnit Babiše za kohokoliv schopného, avšak to nebude chtít prezident, popřípadě jeho alternativa bude stejně hrozná.
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN:
    LINKOS: a každý dělník, který je na provoze, kde dodržovat hygienická opatření takřka nelze, protože to mnohdy ani není technicky možné viz třeba Doly, dřív nebo později začne opatření nedodržovat programově, protože má zcela oprávněně pocit, že na něj a jeho zdraví vláda sere.

    Takže nemůžeš do hospody, nemůžeš si ani koupit boty, nenohls koupit boty ani decku, ale do fabriky, kde nemáš možnost se chránit musíš...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEDRIGERN: no, problém je, že se točí na blbostech jako je kafe v kelímku. Místo toho aby řešila dostupnost testování zdarma, kapacitu trasování, aby si člověk mohl dovolit jít do karantény. Atd.
    Místo naprosto zásadních pilířů v boji proti pandemii, dělá poloviční nikam nevedoucí řešení a vyčerpává ochotu lidi spolupracovat.
    Neochota zavřít cokoli co patří předsedovi vlády-i ty blbé květinky, to je už jen taková třešnička
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    KEDRIGERN: blbý na tom je, že právě ty fabriky vláda nezavře, páč jsou to mimo jiné fabriky Anofertu. Deza, Preol a lovochemie... A mmchodem jaký lítaj prachy trebas v tom preolu, to nemáš ponětí...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Hlavní problém je, že vláda dělá opatření špatně v důležitých detailech (káva v kelímku) a nedůvěryhodně. Pak je nikdo nechce dodržovat. Čili pokud by bylo zavření fabrik za jasných kompenzací a hlídalo se, tak je to něco jiného, než když vláda zavře vše kromě Agrofertu či podobně...
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    LINKOS: a kdyby byl lockdown fabrik, třeba by lidi neprotestovali proti testování deti ve škole. a třeba by pak hlásili i kontakty, když by stejně do práce nechodili.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEDRIGERN: lockdown fabrik bylo doporučeno už na podzim a nic. Lidi se budou promorovat a otevřít školy je špatně v této situaci, sic se na to dá koukat různě. Třeba tak, že kdyby sme srazili čísla a měli funkční trasování a ochotou hlásit kontakty- oboje se dá řešit, tak by mohly být otevřený i školy i obchody. Ale to takové situace máme daleko
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    LINKOS: IMHO k tomu nikde nebylo stanovisko. Pokud je vláda ochotná jít do lockdownu i fabrik, tak pak nemá smysl otevírat školy. Pokud se lidé nadále budou promořovat, tak je to zavření škol hrozně neférové.
    KEB
    KEB --- ---
    jenom pro zajímavost k té odbornosti a kompetenci našich vládců v době pandemie

    Ministerstvo bere zpět Blatného slova o vězení pro lékaře provádějící potraty Polkám - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ky.web.nexttoart&dop_req_id=197XzINsoAL-202102182226&source=article-detail
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    FACEDANCER: díky, díky. A v současnosti, kdy se nám konečně asi podaří nemocnice skolabovat, mají aktuálně Piráti snahu školy otevřít, nebo chtějí počkat na pokles. Nějak jsem nezaznamenal, že by varovali před současnou situaci a nesmyslností školy otevírat
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Jaké je oficiální stanovisko Pirátů k plánovanému návratu děti do škol?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    PRASECI_SOIREE: ja bych řekl že by to šlo, ale musela by vypadnout tahle vláda, což je zásadní problém
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    KUKIDE: jo kdyby se někdo zajímal na jak dlouho by měla platit? Do té doby než místo těch 4 tam budete mít tolik že to nestihnete vyčerpat :)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Hej Piráti!
    Já jsem někde v médiích zaznamenal, že to nějak lidem srozumitelně vysvětlíte co můžou a co nemůžou. Jsem anarchista takže to vím z doslechu. Ale mě se nějak nezdá, že by se tak dělo. Takže jako anarchista bych teda s dovolením pirátům poradil. Mělo by to vypadat nějak takhle:

    pravidlo jedna: 4 kontakty za týden krom s těmi co žijete
    pravidlo dva: když se porušuje pravidlo 1 tak by ten člověk měl být testován tak často aby nemohl šířit covid

    *pro nechápavé rodiče, děti se nepočítají protože snad rodič na to podle svých potřeb dohlédne aby to platilo i u dětí :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KEB: tak my potřebujem plán, pandemicky zákon a jasně daná pravidla, která se budou vymáhat, k tomu potřebujem dělat osvětu a aby to drželi i ti na které je vidět - vláda, představitelé atd.
    Kdy k tomu potřebujem i NS nechám na soudech, ale není možné aby platil celou dobu pandemie jako si to vymáhala vláda už jen tím jak tím podminila psa.
    Vždyť nejde jen o to, že tím řeší pandemii, zároveň tím obcházejí demokratické principy i v jiných oblastech.
    KEB
    KEB --- ---
    Jo a i táta, který by piráty nevolil ani za nic, přiznal, že poprvé v životě s Bartošem souhlasil. Když Bartoš prohlásil něco v tom duchu, že sice potřebujeme nouzový stav ale ne v rukou těchto magoru.
    KEB
    KEB --- ---
    PALEONTOLOG: to je asi jediný způsob jak proti tomu zmetkovi bojovat. Všude na internetu pořád dokola dokolečka vyvracet jeho žvásty a lži. Části lidí to už musí pomalu docházet a určité části to nedojde nikdy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KEDRIGERN: odbocim, na idnes u clancich o nedohode maji v diskuzi pirati celkem slusnou obhajobu. prekvapive casto kvalitni vysvetlujici prispevky za opozici
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam