• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    U Libereckyho kraje verim, ze se to naky clenove STAN snazili vzit do vlastnich rukou, je to takova zakladna stanu a asi je dost sralo ze maj mit jen tretinu na kandidatce. To at si s nima vyridi centrala, to co udelali neni fer.
    Ale prijde mi ze jsem nezaznamenala zadny podobny excesy od STAN z jinejch kraju.
    MONCIC
    MONCIC --- ---
    a posledni tresnicka na dortu dokazujici naprostou odtrzenost centraly od kraju

    nize jsem postoval bodnuti do zad - prvni stranu agitky SLK a vyzvy ke krouzkovani od jejich nejvlivnejsich clenu, krom kandidatu samotnych, tyhle noviny sly do vsech schranek v kraji, vikend pred volbama.
    kdyz jsme to zjistili, nekolik mistnich clenu (nekandidujicich) se rozhodlo jednat a zacali verejne vybizet piratsky volice ke krouzkovani. po prvni verejne vyzve jednoho exponovanejsiho mistniho clena zazvonil telefon z centraly od nejmenovaneho celostatniho mistopredsedy, kde se dozadoval at tu vyzvu smazeme. byl odmitnut. nakonec doslo na "shodu" ze ten nas clen to nebude sdilet verejne, ale "pouze" soukromne.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    CAIDEL: snad už dobrý

    mám dát ještě anonymní? Ideálně, se toho může ujmout někdo jiný :D
    DAWYT
    DAWYT --- ---

    Proč Piráti vyhořeli - veřejná anketa


    Instrukce:
    Povoleny jsou 3 hlasy.
    Co jsou vaši favoriti?
    Hlasování do konce měsíce.

    Made by ID DLOUHA_POTVORA

    286 hlasy od 100 respondentů
    • 64.0% / 64 hlasů
    • 47.0% / 47 hlasů
    • 14.0% / 14 hlasů
    • 27.0% / 27 hlasů
    • 24.0% / 24 hlasů
    • 13.0% / 13 hlasů
    • 20.0% / 20 hlasů
    • 5.0% / 5 hlasů
    • 37.0% / 37 hlasů
    • 0.0% / 0 hlasů
    • 22.0% / 22 hlasů
    • 13.0% / 13 hlasů

    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DAWYT: Ale nejsou povolené tři hlasy...
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    SAT_ANN: Je to tam :)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    DAWYT: tak to že jsou důvod preferenční hlasy je fakt, o tom se nemusí nijak polemizovat. Ale ta motivace je fakt důležitá.
    Reálně to nemusí bejt žádná kudla do zad pirátum, co nemalá větev pirátskva teď jede, ale jen nešťastně provedenej pokus o ochranu menšinovýho STANu. Strany v koalici se tu nikdy nevolily, málokdo věděl co to může provést.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    SAT_ANN: to je za mě bod 4, prostě důvod jsou preferenční hlasy, těch motivací může být víc
    MONCIC
    MONCIC --- ---
    DAWYT: taky me to zarazi, ale jenom trochu, odmitani a bagatelizace nazoru odlisnych od hlavniho proudu je presne ten duvod, proc jsou pirati kde jsou.

    mezitim dalsi info od myho krasjskyho predsedy na schuzich PS a KS ty obavy z vykrouzkovani byli prezentovany cca polovickou kraju uz loni v listopadu, nas predseda si k tomu vzal i vysledky nekolika minulych voleb v kraji, aby na nich ilustroval jaky krouzkovaci potencial ma SLK a jaky Pirati, z PS se na ta cislo nepodival nikdo (Michalek po hodine jednani pry prohlasil, at uz toho nechaji, ze ho z toho boli hlava a bylo vyrizeno) a defacto se smirili s tim ze Lbc kraj hodi pres palubu jako obetniho beranka v domneni ze jim se to stat nemuze. o to vic me vytaci do ruda neustaly omílání z centraly, ze tomu proste neverili, nemeli info, nikdo jim to nerikal, spatne to spocitali blablabla... Netouzim po krvi, ani nechci odstranit Ivana, Olgu, Mikulase, jsou to chytri, pracoviti lide, bez kterych by se pirati potaceli stale na hranici 1%, jediny co chci je to aby priznali chybu nikoli v tom ze se mylili ( to je neodiskutovatelny), ale tu chybu ze nas vubec neposlouchali.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    navrhuju bod
    - Preferenční hlasy příznivců STAN, kteří si mysleli že má PIR jistý, a chtěli pomoct na kandidátce znevýhodněnýmu stanu.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    Je tu nějaký pirátský člen z HK? Uvažuji o vstupu do jámy lvové.

    Proč dostává Moncic mínuska, za mě to jsou docela relevantní informace viz
    MONCIC:
    MONCIC:
    MONCIC
    MONCIC --- ---
    GEE: ja i pres to ze jsem odpurce koalice, podporuju aby se koalicni smlouva dodrzela. nebrecim nad vysledkem, predpokladal jsem ho. jen a pouze se snazim otevrit oci tem spolustranikum, kteri vyzvy ke krouzkovani marginalizujou a dal chteji realizovat sebevrazednou dosavadni zaslepenou politiku totalne odtrzenou od reality v krajich.
    GEE
    GEE --- ---
    Piráti prosím neblbněte. Dokázali jste obrovskou věc. A fakt bych byl smutnej, kdybyste se dali cestou Zelených a zvoili si teď nějakýho svýho Stropnickýho. Matně si pamatuju, že už Ivan jednou předsedou nebyl a bylo to velký špatný. A jo - jsem jeden z těch, kdo kroužkoval Starosty. Jenže kdyby v čele Pirátů nestál Ivan, šel bych radši se Spolu a rozhodně o koalicích mluvil tak trochu jinak.
    MONCIC
    MONCIC --- ---
    a dalsi spousta clenu zaslepene tvrdi, ze vyzvy ke krouzkovani mely marginalni vliv...

    inu
    SLK -65000 hlasu / Pir 16000 hlasu
    jenom byvaly starosta Jablonce p. Tulpa, kvuli kterymu se na propagaci a kandidature odmitlo podilet kompletne nejvetsi krajsky MS Jablonec ziskal sam o sobe skoro stejne hlasu jako vsichni pirati dohromady

    ale ne mnoho clenu stale tvrdi ze krouzkovani nemelo vliv :P
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: přesně tak, proč aspoň jednou jedinkrát nemůžeme v EU být konstruktivní aspoň jednou.

    NGD, ok, jdeme na to. Potřebujeme tohle a tohle nejlíp to uděláme takto a takto...

    Ne priblblej českej človíček si bude zase tlačit svoji cestu a jako vždycky splace nad výdělkem.

    A souhlasím, že piráti v kampani neuvedli rukavici zpackané pandemie, extrémního zadlužení, které mohli o hlavu omlatit fialovi, něco jako zelená vize taky úplná nula atd atd
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MONCIC: Jo vedení to posralo, o tom neni pochyb.
    MONCIC
    MONCIC --- ---
    FRK_R23:
    JVMLOK:
    FRK_R23:
    ICARUS:
    KEB:

    S necim taky nesouhlasim, ale pro me jakozto odpurce koalice uz v dobe kdy se o ni u Piratu zacalo vubec uvazovat je podstatne to prvotni sdeleni.

    Centrala ( a ti co jim zcela nekriticky tleskaji) neustale tvrdili a i ted po debaklu tvrdi, ze o nicem nevedeli, nemeli naznaky, neverili. My z Lbc kraje jim to rikali od zacatku ze mistni pobocka STAN - SLK je ODS 2.0. Trestne stihany hejtman zkorupce, za nim pak totalni konzervy, nebo libertariani, liberalu pomalu a klasicka taktika ODSaku (nejen z Jablonce) - na nejviditelnejsi misto nasadili charismatickyho Jan Farskeho, aby za nej vsechny sibry schovali. V usti Oubrechtova, vcera ostravaci a hradecaci na videoforu zjebnali vedeni na 3 doby, protoze vystupy ohledne ocekavatelneho prekrouzkovani a pochybnych mistnich lidech od STAN z kraju byli uz pred podpisem koalice. Na to Ivan zaryte tvrdil ze nebyly, ze pry jediny naznaky byly od nas z Liberce. bohuzel jsem nemel mikrofon, takze jsem to cele nemohl jeste vomastit za pragramitcky hozeni Lbc piratu pres palubu v zajmum pachani vyssiho dobra, protoze uz ta nase predkoalicni analyza zcela jasne identifikovala riziko ze u nas na severu je pravdepodobny scenar Stan vse, pirati nic.

    mmchdm nam bylo pred volbama z centraly prislibeno ze mohutna krouzkovaci kampan ze strany STAN v Lbc kraji se po volbach bude resit, myslim ze vzhledem k vysledkum nebude. vyzvy ke krouzkovani od predsedy SLK (Puta) a dalsich nekandidujichc Stanaku Jan Farsky dlouhodobe bagatelizoval, nebo je odmital, nacez s tezko uveritlou slzou v oku pri komentari k vysledku voleb v Lbc kraji okomentoval slovy ze ho neuspech libereckych piratu moc mrzi, hotovo 20.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEIKIN: Nerad bych se tu pouštěl do toho, jaké jsou myšlenky komunismu. Jsou totiž odporný a zrůdný, jak jsme si ostatně za posledních 100 mnohokrát demonstrovali.

    Nevim o jaké předčasnosti mluvíš, ta změna už probíhá a malá česká vláda s tim nic neudělá. Tohle se prostě stane a stalo by se to i bez EU. Je to kurva příležitost na nový joby, nový firmy, nový odvětví a já nevim co všechno ještě novýho.

    Dneska už taky nemáš moc dráteníků nebo prodavačů kusových cigaret. Svět se změnil a změní se ještě mnohokrát. Tu změnu buď můžem přjmout a vydělat na ní, nebo si tu hrát na skanzem přelomu 19. a 20. století.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    FRK_R23: tak myšlenka sdílení mi nepřijde jako úplně mimo. Samozřejmě to slovo zprofanované tím ,co se tu dělo, ale jistá forma kolektivní držby má i dnes svoje výhody.
    doba fiosilů končí, ale nemůžeš nikomu nařizovat, jak se má zachovat. Pro někoho může být cesta zachování fosilů po co nejdelší dobu výhodná, aby měli čas a prostor na změnu. Než se předčasně zaměřit na jiný zdroj, možná je lepší počkat si na vývoj (ten se posouvá neustále) a pak nastavit ten správný mix.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam