• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KEB
    KEB --- ---
    Ať to trochu odlehcime od debilniho výroku madam michailidu. Chápu to dobře, že pokud se kapitánem stane wagenknecht, tak to bude předseda, který není poslanec, není ani ministr ve vládě, ale bude mít na starosti vést stranu, která je ve vládě přičemž hlasitě protestoval proti vstupu do vlády.

    To zní dobře schizofrene, to bude taky ještě sranda. :-D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: jj co tak sleduju, tak to tak +- staticticky vychází, že se průměrně při prvním kole udělí cca polovina hlasů na voliče než je počet kandidátů
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HONCKA: To je zvláštní, že počet odevzdaných hlasů je téměř přesně dvojnásobkem počtu voličů - ale nerozporuju to, nehledal jsem.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Září 21 je “dávno”?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: jenom menší upřesnění, v prvním kole se volí přijatelnost, tj člen má tolik hlasů kolik je kandidátů tj u téhle volby byly 4
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    FRANZIMOORE: Napsal jsem "možná".
    XCHAOS: Je to asi týden, to opravdu není dávné.
    FRANZIMOORE
    FRANZIMOORE --- ---
    KRAMERIUS: jakože kdo podpořil Janku tak je komunista... Taková rovnice fakt težce nesedí, promiň
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: Ale oni na ní vytáhli dávný z kontextu vytržený výrok. V českém kulturním kontextu neprojde, ale rozhodně podporu pro ni nevnímám jako negativní
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Všichni ne, třeba Michálka bych nikdy za komunistu nepovažoval.
    Ale 1/3 možná ano (Michailidu dostala podporu 300 hlasů z 900, každý volič mohl dát hlas dvěma kandidátům ze čtyř).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Aha. Takže Piráti najednou nejsou "komunisti"? :-)
    FRANZIMOORE
    FRANZIMOORE --- ---
    no myslím že si to hloupou volbou slov podělala sama, ve volbě obdžela nejméně hlasů..
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CF 2022 | Pirátská strana
    https://cf2022.pirati.cz/
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NIEKT0: No tak jí vzkaž, ať si ujasní, o čem opravdu je pro většinu lidí marxismus, než o něm začne psát na veřejné fórum!
    Dokážu akceptovat myšlenku dobrovolného nenásilného společného vlastnictví (původní základní idea komunismu) i když se jí nemíním účastnit, ale marxismus je už o násilném zabavování majetku, revoluci a třídním boji.
    Komunistické státní zřízení (marxistická představa komunismu) = násilí, do vrcholné politické funkce prostě nejde akceptovat někoho, kdo je přesvědčením opravdu marxista.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CYBERKOTLIK: Predseda politickej strany netvori zakony, moze sa z neho stat minister (alebo dokonca premier), ale to sa u piratov moze stat clovek mimo uzkeho vedenia, napr. teraz Salomoun.

    (a inak ta mozem ubezpecit, ze zrovna janka s leninom ani stalinom ani nicim podobnym nema nic spolocne, a z jednani kde som ju zazil je naopak na moj vkus az prilis konsenzualna, teda sa snazit riesit veci dovtedy, kym sa na nejakom stanovisku nezhodnu vsetci. Plus som ju nikdy nevidel tlacit nieco, co by nebolo schvalene v programe, co je aj na piratske pomery pomerne velka uroven sebadiscipliny. Nalavo je urcite, o tom ziadna, ale diktatura z tohoto smeru fakt ee. Podobne ako v strane najdes aj ludi, ktori su ideologicky niekde pri ancapoch, a akokolvek sa s nimi na kope vec nezhodnem, kym robia dobru pracu atd, tak som za nich rad)
    OTZ
    OTZ --- ---
    twl vy jste taky gumy, co se poserou z jednoho sluvka a to jeste blbe pochopenyho?

    Moje přesvědčení o ideálním chodu světa pro všechny okolo se pak dá nazvat liberálně socialistickým

    to je fakt teror a stalin, jezismrajaaaa maaamoooo.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    XCHAOS: Co ses ty je uplne jedno. U zensky, ktera teoreticky muze po dalsich volbach tvorit zakony tyhle zeme, uz to tak jedno neni.
    KEB
    KEB --- ---
    MARTYZAN: anebo celkem pěkně natočený zločin v Polné

    Zločin v Polné (2016) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/407309-zlocin-v-polne/prehled/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    omg, dejte už s tím fakt pokoj. já za sebe můžu říct, že jsem marxista cca asi do té míry jako dalajláma (který to o sobě prohlásil v rozhovoru pro Newsweek), kromě toho jsem nadčlověk dle nietscheho, protože kdo si umí nainstalovat na notebook Debian, tak se podle mě stává nadčlověkem a basta :-) a dejte mi s tím už pokoj.

    (na rozdíl od současné ruské propagandy se domnívám, že zločiny Stalina při útoku na Finsko jsou srovnatelné např. se zločiny Itálie při útoku na Habeš nebo Hitlera při útoku na Polsko, apod., zločiny Stalina v gulazích jsou srovnatelné se zločiny nacismu v koncentrácích, atd. atd. - dtto Mao, zkrátka diktátor. Ale neexistuje debilnější škatulka, než je alt-right škatulka "neomarxista", štve mi úplně stejně jako škatulka "neoliberál", tyhlety floskule úplně zabíjejí možnost vést nějakou smysluplnou debatu o čemkoliv, o faktech... klidně se prohlásím za neomarxistu a neoliberála současně, jen abych setřásl tyhlety politruky všech odstínů...)
    GEE
    GEE --- ---
    Jinak si vzpomínám ještě na jednoho komunistu. Takovej knirkatej zameckej pan to byl. Uz ve dvou stranách jsem ho zahlidl.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    XCHAOS: jak, ze neni zadna semelova - vzdyt rekla ze je komunistka, takze je to presne stejna blbka jako semelova. To je presne to samy, jako kdyby prohlasila ze je nacistka (akorat ze tim demokratickym zpusobem, lol).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam