• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    NIEKT0: ...ano, mas pravdu ... vsichni vime, ze se to s tim Velkym Bratrem zhorsuje stale vic... ;O(
    ...a opravdu - davat to kontrolovani sifrovanych dat do zakona je naprosto vrcholna zvrhlost hodna tak akorat Putina a Cinanu... :O((
    od EU bych to necekal, specialne pote, co tak drsne prosazovala po celem svete pomerne striktni "ochranu osobnich udaju"... ;o(
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    HONCKA: Ved to uz robil apple, to je furt to iste dokola. Technicky nie je sposob ako to rozumne spravit. Ono na druhu stranu, uz dnes zije drtiva vacsina spolocnosti v digitalnom feudalizme, a realne na vyber nemaju, hlavne vo svete smartphonov, ale uzakonit to ako povinny stav je obzvlast debilne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NIEKT0: Právě, že by bylo potřeba to vidět celý, jestli to není zase předpis vlk se nažral a koza zůstala celá. Jinak i v druhý případě cestu z toho vidím, že se ty služby rozpadnou na 2, jedna posílá a druhá kryptuje
    OTZ
    OTZ --- ---
    HONCKA: me to vysvetlovat nemusis, spis tem priposranym majitelum, co si mysli ze je jde zase nekdo obrat :))
    OTZ
    OTZ --- ---
    smrdí to každopádně
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    OTZ: jde o to, že imho hromada lidí, co vlastní nějakou druhou nemovitost, tak se jí bojí pronajímat kvůli tomu, že je přehnaná ochrana nájemníka a i v případě, že neplatí, je problém ho vyhodit. Systémovější by bylo to změnit, ale tímhle to jde celkem dobře obejít.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    HONCKA: Je to cele bizar, "statom" legislativne nuteny spyware, smer vzor cina. Ako dalsi krok potom vidim zakaz "necertifikovanych" aplikacii, ktore na teba nebudu bonzovat, pretoze inak to fungovat nebude.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NIEKT0: je někde k tomu víc podrobností, co jsem tak pochopil, tak poskytovatel platformy bude muset podle klíče porovnat, že ve zprávě nejsou nějaké sha řetězce, může to dělat i v případě když je použito end to end, pouze shoda bude 0, tj stejně jako kdyby si uživatelé posílali zprávy v morseovce. Zásadní otázka je, jestli provozovatel musí tohle dělat se zprávou, která putuje skrz jeho server, nebo ze zprávou, kterou napíše uživatel na jeho zařízení.
    OTZ
    OTZ --- ---
    Bartoš: Stát vám jako „realitka“ začne pronajímat váš byt - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-co-s-bytem-sverte-ho-obci-najde-si-najemnika-a-vam-bude-platit-rika-bartos-202010

    ne ze bych byl fanousek debilnich komentaru, ale v tom "stat ani obce neumi hospodarit lip nez soukromnik" maji pravdu. nevim, kdo jim na to skoci, ale happy z toho asi nebude.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    FERRYH: Pirati v EU proti tomu bojuju, ale je otazka ci to bude stacit, matematika nepusti, a 4 MEPici su 4 MEPici, matematicky su v mensine. Podla mna by to chcelo tlak zdola, "z ulice", kym nie su demonstracie, po celej EU, tak vyzera ze je to pod rozlisovacou schopnostou velkej casti europoslancov.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    FERRYH:
    Evropská komise chce kontrolovat veškerou osobní komunikaci všech uživatelů. Piráti jsou tvrdě proti
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/chat-control.html
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Úvaha nad morálkou a právem v tom našem novém báječném průhledném světě
    https://denikn.cz/879703/uvaha-nad-moralkou-a-pravem-v-tom-novem-bajecnem-pruhlednem-svete/?ref=inc&cst=8c1c59e5b4ca3a724a363bfe05b4eb8454dd21c9
    Konec "koncového šifrování" v EU?
    (povinne zadni vratka v systemu sifrovani)
    ... delaji pirati v EU neco proti tomu? ... protoze to je docela hoodne o hubu! je to pandorina skrinka jak fik!! :O((
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NPR Cookie Consent and Choices
    https://www.npr.org/sections/health-shots/2022/05/15/1098347992/a-landmark-study-tracks-the-lasting-effect-of-having-an-abortion-or-being-denied
    This landmark study followed nearly 1,000 patients who sought abortions, interviewing them regularly for years to understand the impact of having one — or being denied access.

    It found that people who'd been denied one had worse economic and mental health outcomes. And 95% of those who received an abortion said they made the right decision.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HAR4NT: Už to nehul ty vole :)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIEKT0: LOL, jsem čekal, kterej kašpar tohle vytáhne. Nevím jak u vás, ale ČR je sekulární stát, žádné státní náboženství tu nemáme. Tak si nech kecy na koledu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: Ale, pan ma problem s sekularizmom?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DOCKINEZ: Svoboda vyznání je zakotvená ve všech listinách a dokumentech, které určují podobu toho, jak současná demokratická civilizace vypadá. S tím problém nemám ani náhodou. Stejně tak je ale v těch dokumentech zakotvená odluka státu od církve, což je přesně to, co řeší podobní situace a s čím se fanatici všech náboženství, co jich máme, odmítají smířit. Svůj vztah s memetickejma konstruktama si řešte v kostelech, doma a klidně i na veččejnosti, dokud se s tím nedostanete do konfliktu s vyznáním někoho jiného. Pak máte právo, stejně jako kdokoliv jinej, maximálně konstatovat vzájemný respekt k rozdílným světonázorům, podat si ruce a hledat jiná témata, která vás spojují. Žýdná z těch vašich sekt nemá v rámci zákonodárné moci víc práv, než spolek pejskařů z horní dolní, a stejně jako pejskaři nemáte právo kohokoliv nutit, aby následoval pravidla vaší víry. Klidně hlasuj ve volbách podle toho, co ti která politická strana slíbí, ale v diskuzi, jako je ta o právu na potrat, můžeš maximálně tak skromně vyjádřit názor, který je rovnocenný se všemi ostatními. V okamžiku, kdy začneš na základě těchhle imaginárních zákonů bytí šlapat lidem, kteří s tebou tvoje názory nesdílí, po jejich právech, zavádíš diktaturu a v rámci demokratické soutěže je potřeba s tebou jednat jako s parazitem, který se snaží demokracii zneužít proti ní samotné.
    Křesťanům nikdo potraty nenařizuje, a i když osobně bych byl taky rád za větší množství narozených dětí, nemáš právo na základě své víry potrat zakazovat matkám, které věří tomu, že dítě je samostatná živá bytost až třeba od okamžiku prvního samostatného nádechu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Přístup "ať si to dělaj, ale neotravujou s tim slušný lidi" jako by vypadl z huby Konvičkovi (když mluvil o muslimech) nebo nácků (když mluví o LGBT menšinách).

    Budeš se ale muset smířit s tím, ty nácku, že i náboženský menšiny jsou součástí demokratický diskuze. A že nebudou mlčet.

    Oh wait, pro tebe coby nácka není demokracie žádná hodnota. Tak prostě jenom chcípni.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JVMLOK: Stačí, když se tak přestaneš chovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam