• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: protože to nebyla kampaň Pirátů, ale koalice se STAN :-/
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Mě by třeba zajímalo, která reklamka Pirátům dělá kampaň. Protože to s čím se strana vytasiila před parlamentními volbami bylo špatný. Tak špatný, že by to bylo špatný i v 90s bez faktury. Naprostej amaterismus. Přitom jenom v Praze je řada kvalitních agentur, který uměj udělat kvalitní kampaň. Já to vím, protože jsem v reklamě pracoval přes 20 let.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    NECROMAN: Jenze ja myslim ze to uplne o penězích neni. Holt je doba kdy prodavaj politiku emoce. Ten trend nastavili populisti bohužel , ale strana/ clovek se s tim musi smířit a pokud chce přežít musí se přizpůsobyt. Je to jungle. A přijde mi , že ty emoce uměli mnohem více prodavat na začátku jako kampaně "pusťte nás na ně" chápu, že jako vládní strana už tohle nepůjde, ale myslím, že je to právě ted o tom mít kreativní PR tým kterej je schopnej ty emoce do te společnosti přinést a rozrezonovat je a dát řešení. Z mého pohledu to ted tak je a bohužel nemůžeš jen oslovovat městky itouše na nich volby nevyhrajes to nam bylo už řečeno spoustu krat. A pokudn nechce Pir dopadnout jak SZ tak potrebuje emoce a ty teď nema nebo tak to vnímám já a me okoli.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Na mne to trochu působí tak, že se tak moc snaží nebýt "populističtí", až zapomínají na to, že určitá míra "populismu" nebo prvoplánový líbivosti je v politice prostě nutná. A že to není nutně špatně.

    Zejména teď ve válce, kdy propaganda nepřítele jede jak zběsilá a ve hře jsou emoce davů. Pokud tomu máš úspěšně čelit, tak prostě s tichým "zaříkáváním hadů" nemáš šanci uspět.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: Přesně o tom mluvim. Piráti dělaj dobrou práci, až na pár exorů na fóru nemaj personální problém a jako strana fungujou podle mě dobře. Ale veliká mezera je prodej své práce a úspěchů.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Lepší než jsem čekal, díky. Snad to přinese nějaký ovoce.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Hele, věřím. Ale nemůžu a nebudu sledovat twitter všech politiků.

    Hledím aspoň orientačně pravidelně sledovat weby od Deníku referendum přes mainstream (iDěs, Aktuálně, Seznam zprávy...) až po Echo. Kdo není vidět tam, ten pro mne žel neexistuje.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: No zrovna Ivan Bartoš se k tomu vyjadřoval na twitteru (fb taky nemám). Jenže to se vracíme k tomu samýmu. Neni to prostě moc vidět.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já už jsem z Meta socek taky pryč, takže u nás v HK vnímám spíš fyzický poutače. A ty pirátský u nás vidět tak nějak jsou, zejména když to srovnám se Změnou/Zelenými, kterejm to hodlám na magoš hodit i letos.

    Spíš mne celkově nebaví moje nenaplněný očekávání, že Piráti budou v aktuální vládě jakousi "sociálnější" (nevím, jak to líp vyjádřit, ale rozumíme si) protiváhou proti asociálním magorům z topky atd.

    Je bez debaty, že ta současná (a budoucí) situace jde na vrub hlavně Putinovi, o tom se bavit nemusíme. A právě proto by vláda neměla hazardovat s loajalitou nízkopříjmových lidí, a to tím spíš, že existenční problémy se nebudou týkat jenom jich. Něco takovýho si lze možná s velkou mírou cynismu a psychopatie dovolit v míru. Ale teď ve válce je to vrchol amatérismu. A přijde mi dost hrozný, že Piráti působí, jako by jim to bylo fuk a šlo jenom o koryta.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SMETY: budeme jen rádi :)
    Adresné dary pro KS Praha | Podpoř Piráty
    https://dary.pirati.cz/podpor-kraj/praha/adresne-dary-pro-ks-praha/?p=190106
    SMETY
    SMETY --- ---
    NECROMAN: A nechtělo by to teda víc peněz na kampaň? :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEB: Mně osobně nic. Ale já taky nebydlim na P2 :)

    Kromě toho tak nějak apriori nenávidím lidi z ODS, obzvláště té pražské.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Ježto nejsem na sociálních sítích, tak potvrzuji, že umění se prodat nula. Což je škoda, protože zrovna u pražského magistrátu celkem bezesporu platí, že nic lepšího tu v posledních třeba deseti a více letech nebylo, takže mě trochu jímá hrůza při představě vlády dementního autíčkáře Svobody který Prahu vrhne o dvacet let zpátky zrovna ve chvíli, kdy se to tu začalo hýbat trochu evropským směrem. Ale je pravda že zrovna dneska jsem poprvé po Praze zaznamenal i pár billboardů.
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: svině Udženija... copak ti ta milá dáma provedla? :D U nás se objevuje ta rezavá ludra z trikolory. Tu mám zase chuť kopnout do držky já.
    KEB
    KEB --- ---
    DREAMCASTER: no u nás na maloměstě jsem zaznamenal pár bilboardů s ksichtem o kterým jsem nikdy neslyšel. Jinak je všude plno jiných...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DREAMCASTER: tím hlavním důvodem "viditelnosti" jsou jednoduše peníze. Jeden příklad za všechny, třeba u nás na Praze 6 máme budget na předvolební kampaň cca 300 tisíc, ODSka jen na Praze 6 několik mega.
    Billboardy, CLVčka a další plochy stojí jen za pronájem cca 5-20 tisíc/kus podle velikosti a lokace + k tomu náklady za tisk apod.
    To samé různé kostky, maxcube... jsou strany, co jich mají jen na Praze 6 několik desítek. K tomu je třeba připočíst i zábor za 100Kč/m2/den. A tak bych mohl pokračovat.
    Snažíme se to dohánět osobním zapojením, rozdáváním novin kde to jde, ale i to má své limity.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ZSIS: největší hovno nejvíc smrdí... :)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    bohuzel se strizlivim obsahem v dnesni dobe volby nevyhravaji. ale me je treba dost sympaticke, kdyz se nejaka hnuti/strany omezi a necpou do me furt nejaky priblbly hesla. kdo vic krici malo dela. nadeje, ze si toho jednoho dne treba vsimne i spolecnost, umira jako posledni.
    ma naivita je mi jasna, dekuji.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    FRK_R23: Ja som z nejakych ideologickych dovodov mimo facebooku a spol, takze sa mi to blbo porovnava. Ale co ku mne presiakne z miestnych zdruzeni, tak vyzera ze uz sa kampanuje dost intenzivne online. Dnes bolo oficialne zahajenie prazskej kampane, tak asi nieco spustia aj viac, ale priznam sa ze som dost mimo toho co a ako. (len som videl rozpocty:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam