• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: no média si z jejích výroků vybírají jen to, co je pro ně atraktivní, takže svým způsobem by to nebylo špatný. Existuje tu celá mladá generace (v jejím věku i mladší), kteří nějak cítí, že na Západě existují levicové názory bez stigmatu komunistické totality. Takže vlastně hledají někoho, jako ona, a ona to ví. Těch voličů, které odežene, není tolik a jiné si získá.
    KEB
    KEB --- ---
    CAIDEL: no koho by šlo kritizovat dlouho, pořádně a oprávněně je shodou okolností pirátský koaliční partner.

    To co stan a hlavně Rakušan předvádí, to je festival nekompetence a demence.
    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: madam michailidu se svým talentem na geniální výroky v předsednictvu? To je geniální politický tah, její výroky o tom jaká je komunistka atd. Se budou vracet jako bumerang a bude to velká prdel a určitě vám to přidá politické body a získá voliče.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAMAHL: oba tím prostě vyslali do médií signál, že existují. Tyhle kauzy osobností existujících v mediálním prostoru (což je politiků jaksi asi z podstaty věci nutnost) vlastně ani nejde vnímat nějakou logikou nás mimo-mediálních, co existujeme max. tak na sociálních sítích a ve své bublině.

    Janka je relativně populární mezi členy a měla by šanci na zvolení do předsednictva... ale vlastně těma provokacema se vůči tomu úspěšně chrání :-)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Hele, zajímalo by mě jestli má někdo bližší interní info o poslední kauzičce? Proč má Ivan potřebu kopat veřejně do Janky na výzvu nějakého noname odsáka? Já chápu, že můžou mít jiné názory, ale tahle forma komunikace mi fakt přijde nešťastná. A teď ještě z toho jsou na fóru návrhy na hlasování o jejím i jeho odvolání, hrabe vám tvl?

    Sorry, ale vidíte, že by Fiala veřejně šťoural do Blažka za to, že byl na akci spolu s proruskými kolaboranty? Možná mu to i vadí, co já vím, ale předpokládám, že takové neshody si nějak snaží vyříkat nejdřív interně a veřejně se vyjadřovat leda až při velkém mediálním tlaku. Tohle je přesně jeden z důvodů, proč Piráti na dost lidí působí neseriózně imho. A to není o transparentnosti, to je o tom působit navenek jako tým i když ze statistické nutnosti v každé straně budou lidi s fringe postoji (relativně k vedení dané strany).
    JORIM
    JORIM --- ---
    KOSZLIK: Hele, ono je takový blbý kritizovat vládu, ve který máš 3 ministry. A pokud ti jde o kritiku jmenovitě Stanjury, Beka, Nekuly... Tak si musíš uvědomit, že s těma lidma denně chodíš do práce, a atmosféře ve vládě by nepomohlo, kdybys obden dělal tiskovky, jak jsou tví koaliční partneři neschopní. Vláda, ve který se lidi vzájemně bodají do zad, nebude fungovat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Martin Fendrych:
    Česku chybí levice. Ne komunisté, ale silná, avantgardní, antitotalitní levice - Aktuálně.cz
    https://nazory.aktualne.cz/komentare/cesku-chybi-levice-ne-komuniste-ale-silna-levice/r~6043194af88411ed82b7ac1f6b220ee8/
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CAIDEL: Tomu se rika demokracie. Treba moje zena je s vladou docela spokojena.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KOSZLIK: Tak vláda je samozřejmě téměř až absurdně špatná, ale, jaksi... to bylo vcelku jasné předem.
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    CAIDEL: ano Lipavský je super a Bartoš taky něco dělá. Ale chci slyšet kritiku vlády a kritiku polovičatych řešení. Fakt jako celek je to zoufalá vláda.
    Na koalici se STAN si bohužel pamatuju, tak bych doufal v poučení a nějak se vymezit.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KOSZLIK: A kdyby tam Piráti neseděli, tak je ministr zemědělství přes noc zázračně chytřejší? Ministr financí přestane krást? Nebo jak si to přesně představuješ?

    Jako, za mě by veřejně mohli remcat trochu víc, pokud s něčím vyloženě nesouhlasí, ale jinak? Je tam třeba Lipavský, což je podle mě nejlepší ministr zahraničí od... vlastně prostě nejlepší. A ten by tam nebyl a místo něj by tam seděl nějaký troglodyt z ODS.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KOSZLIK: cca 80% strany si to tak odhlasovalo po volbach. (Ja som bol v tych 20% ktorym to neprislo ko dobry napad, ale respektujem vysledok hlasovania, no)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEB: Nastastie sa za nu don Blazek solidarne postavil: https://nitter.cz/cestmirstrakaty/status/1660932078899286023?s=20
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: a po masakru kroužkem by 4 poslanci v opozici byli úplně na prd. Takhle jsou aspoň vidět a tak.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KOSZLIK: Protože třeba prosazujou i svoje věci, což by z opozice šlo asi hůř?

    Navíc teda pokud si dobře pamatuješ, tak byli v kolaci se STAN jako sjednocení proti Andrejovi.

    Nebuďte tyvole akvarijni rybičky a zkuste pátrat v paměti...
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    Může někdo vysvětlit, proč jsou piráti ve vládě? Tohle je ještě větší zoufalství než za Babiše, ten ministr školství je jelito co vidí problém, kde nění, ministerstvo zemědělství naprostý ťulpas co se nechá tahat za nos nadnárodními řetězci, min.financí je zloděj co neumí počítat a budou tu žaloby na ÚS, ..dá se pokračovat. Proč tam s nima sedí piráti?? Opravdu poprvé od r. 2009 váhám zda je budu volit i příště :(
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEB: Ne Mr. Bartoš zase v akci, dle své dřívější minulosti i novější, kdy se stavěl za Tožičku s mnohem extremnějšími názory se ukázal jako ukázkový pokrytec
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    KEB: https://denikn.cz/1151791/vladni-kravataci-vs-radikalnejsi-levicaci-pripad-michailidu-ukazal-piratskou-rozpolcenost/
    ---
    Michailidu pro Deník N Bartošovu kritiku odmítla s poukazem na to, že zastává antitotalitářské postoje. Naznačování, že schvaluje totalitní smýšlení, je podle ní za hranou.

    „V západních zemích je levicová kritika současného systému naprostým mainstreamem. My si bohužel dědictví a trauma z komunismu pořád neseme a jakékoli levicové pozice jsou zde pro mnoho lidí stále nepřijatelné a jsou automaticky spojovány s autoritářským socialismem, který zde byl před rokem 89,“ napsala Deníku N.

    Podle svých slov neví, v čem by se měla „poučit“. „Pirátská strana vyrostla jako strana stojící na vzájemnosti, svobodě a proti autoritářství a totalitám. Dosud mi nikdo nevysvětlil, v čem jsem se tomu měla zpronevěřit. Možná stranu spíš poškozuje, když na tyto manipulace ostatní přistoupí a dodají jim tak legitimitu,“ doplnila.

    Ke spolupořádající organizaci Socialistická solidarita, kterou ministerstvo vnitra označuje za ortodoxní komunistické hnutí, sdělila, že se neztotožňuje se všemi jejími vyjádřeními.

    „Například jejich současné tvrzení, že Biden je srovnatelným nepřítelem jako Putin, je dost mimo mísu. V roce 2023 v Evropě nelze tvrdit, že Amerika je stejně relevantním nebezpečím jako Rusko. Rovněž je potřeba říct, že SocSol má dost revolucionářský naturel, kdežto já jsem ‚nudná‘ reformistka. Událost nicméně nebyla o tom, co dělá SocSol. Byla o lidských právech, ohrožení demokracií v rámci V4 nebo ohrožení životního prostředí v kontextu kapitalismu,“ dodala Michailidu.
    ---
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    WATTEVILLE: Udajne vraj symbol pokroku / buducnosti / progresivity, ale predavam ako som kupil, odzdrojovat by som to asi nezvladol.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam