• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    CAIDEL: tyhle řeči o "změně v tichosti" jsou pěkný bullshit - pokud jsou dodržené stavební předpisy a zákony, tak proč nepostavit 12000 m2 nových bytů?
    Pokud máme v dlouhodobém programu vyšší dostupnost bydlení, tak právě podpora podobné výstavby by měla být prioritou. Jinak opravdu těch 10 % nepřelezeme.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KAMAHL: Četl jsi to vůbec?

    Vždyť i v tom svolávání je uvedeno:
    - Mnoho let diskutovaný záměr byl v tichosti ZÁSADNĚ změně a zvětšil se více než trojnásobně! Původní záměr obsahoval 4.000m2 hrubé podlažní plochy bytů. Nový záměr obsahuje přes 12.000m2 bytů.
    - Nejde hovořit o NIMBY (Not In My Back Yard, tj. česky „ne na mém dvorku“) - i původní návrh, který se diskutoval mnoho let s rekonstrukcí a nástavbou 4.000m2 bytů, počítal s rekonstrukcí okolí.


    Znovu: Já o tomhle konkrétním projektu nic nevím, ale podobné manévry na straně developerů jsou velmi časté (jak píše NIEKT0: zkusíme co projde), takže naprosto nevidím důvod tomu nevěřit. A je z textu myslím zjevně vyplývá, že s původním plánem 4000m2 jsou všichni celkem smíření.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KAMAHL: Hele zrovna "diplomacie" dotycnej sa nemam potrebu uplne zastavat, ale vecne verim ze tu ide dobre: Ak sa znasobi rozsah planovanej vystavby, bez dohody, tak je to asi jedine co moze robit, nakolko spoluucast developera zhavne zostala rovnaka. Oni sa nakoniec nejak dohodnu, potom co sa medialnou kanonadou zisti ako daleko sa da zajst:/
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    CAIDEL: No dobře, tak kdyby kritizovala provedení a požadovala to udělat nějak lépe, tak to beru. Ale na mě to působí spíš jako "hlavně nic neměnit, nechat vše tak jak je, status quo bias" - tzn. klasické NIMBY.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KAMAHL: Já teda o daném projektu vůbec nic netuším, ale to, že místní protestují proti nějaké developerské výstavbě obvykle není NIMBY, ale prostá sebeobrana před zdivočelým developerem, protože úřady zpravidla zájmy místních vůbec nehájí a nejde tedy o snahu zablokovat výstavbu (jako fakt hodně štěstí s úplnou blokací, většina příběhů co znám je o pravém opaku), ale o snahu dosáhnout nějakých přiměřených kompromisů.

    A to že se někde staví byty ještě navíc často moc neřeší dostupnost bydlení, protože není od věci se zeptat jaké byty se přesně hodlají stavět. Až mi ukážeš developera, co staví primárně dostupné nebo dokonce sociální bydlení... no, tak to bude asi první (a možná poslední) takový developer, kterého kdy uvidím. Pracovně mám co do činění s mnoha projekty ročně... a jako dostupný bych s klidným srdcem za posledních cca pět let označil asi jeden z dvaceti nebo třiceti.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Proč je tenhle NIMBY bullshit pod hlavičkou Pirátů? Zjevně to je v rozopru s programem zlepšování dostupnosti bydlení. Fakt ostuda.

    https://twitter.com/JKomrskova/status/1705671707829121317?s=19
    KEB
    KEB --- ---
    Rekonstrukce případu, který otřásl kabinetem vicepremiéra - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-rekonstrukce-pripadu-ktery-otrasl-kabinetem-vicepremiera-237245

    to je nuda, ja chci zpátky kauzu Kolářik ta byla pikantnější
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zbavme se dědictví Václava Klause - Peertube of European Pirates
    https://peertube.european-pirates.eu/w/bBAAqyPtY8MbpC69PRS62Z
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dneší CF - volba čela kandidátky do europarlamentu
    CF 2023 | Pirátská strana
    https://cf2023.online/
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: Ondro, ještě nějakou dobrou korupční kauzicku a budete strana se vším všudy
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OTZ: oni chtěj ty černoprdelníky a ODS už dohnat totálně ve všem
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    OTZ: Tohle je dost jiný případ. Dosti nešťastný.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Nemám co skrývat. Evropská komise si jde pro vaše zprávy – A2larm
    https://a2larm.cz/2023/09/nemam-co-skryvat-evropska-komise-si-jde-pro-vase-zpravy/
    KEB
    KEB --- ---
    OTZ: taky vožralej jak carský důstojník zfackoval sekretářku, po tom co jí zkoušel pichat před starou? Sorry, nemohl jsem si pomoct 😂
    OTZ
    OTZ --- ---
    ehm, ta toxicka maskulinita a bossing uz teda dost cpi, tohle je pomalu desata osoba? na to ze je Ivanek krestan ma kolem sebe hodne pochybny typy co se tyce chovani k zenam, kolegynim a podrizenym, well..

    Matouš Vanča: Ředitel Bartošova kabinetu čelí podezření na bossing a sexuální násilí | Blesk.cz
    https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/752950/dalsi-trable-piratu-reditel-bartosova-kabinetu-celi-podezreni-na-bossing-a-sexualni-nasili.html
    OTZ
    OTZ --- ---
    Následně se ptal Pirátů, co se změnilo, že v kampani Pospíšila kritizovali a teď jim jeho členství v městské radě nevadí. Kritizoval také Prahu Sobě, která s Pospíšilem vládla v minulém volebním období.

    no, co se zmenilo?

    Jiří Pospíšil - Dozimetr: Opozice neuspěla s odvoláním, zůstává náměstkem | Blesk.cz
    https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/752880/hon-na-carodejnice-i-boj-s-vetrnymi-mlyny-odvolani-pospisila-se-nekona.html
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    RESURRECTION: On se vyjádřil na Pir foru:

    Milé Pirátky, milí Piráti,

    minulý týden vyšel v médiích článek, který se týkal auditu výběrových řízení na mém resortu. Asi první a zcela zásadní informace, kterou článek opomenul zmínit, že se zmiňovaný audit zabýval obdobím vlády Andreje Babiše. Představa, že bych chtěl zakrývat negativní výsledky auditu, abych kryl minulou vládu mi přijde opravdu úsměvná. Titulek je tedy žhavější, než celá problematika.

    Druhá informace, která v textu chybí je, že se zpracovávaný audit vůbec nezabýval problematikou vysílání lidí do zahraniční, ale výběrovými řízeními, do kterých se můžou hlásit stávající zaměstnanci ministerstva v rámci pražské centrály.

    Třetí informace, kterou v textu chybí je, že audit začal být zpracováván na můj podnět. Důvod je ten, že audity a jejích výstupy považuji za velice důležitou součást zpětné vazby. Zároveň vítám návrhy na zlepšení celkového personálního systému, na kterém průběžne pracujeme. Mým cílem je transparentní a efektivní fungování resortu, nikoliv obsazování míst ze známosti nebo politické vůle. To jsme slíbili našim voličům ve volbách a hodláme tento závazek dodržet.

    Pravdou je, že audit stále ještě nebyl dokončen a to plánuji napravit v řádech měsíců.

    Co se týče osoby jednoho z auditorů, soud veřejně potvrdil, že úřad měl právo po skončení zkušení doby smlouvu neuzavřít. Více danou věc bohužel nemohu komentovat.

    Váš Honza Lipavský
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Na druhou stranu, alespoň je vidět, že liberálové mají úplně jiný typ skandálů, než konzervativci (ale omg, je to dement :-))
    RESURRECTION
    RESURRECTION --- ---
    KEDRIGERN: Je nějaká šance na to vyjádření? Možná jsem to minul, ale nikde nic nenacházím. Chápu, že to ty požáry dost překryly, ale zapadnout by to i tak nemělo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam