• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KEB
    KEB --- ---
    OMNIHASH: pokud jsi politik, a dáváš na sítě blbosti, který vyvolávají takovouhle smršť, tak je otázka jestli to děláš dobře.

    A jak psali podemnou control damage připomínal výmluvy skolkovyho děcka, což vyvolává kladnou zpětnou vazbu.

    Klidně si z toho dělej prdel, ale uškodila nejen sobě, ale i pirátům jako straně. Je to dobře? Prospěje to něčemu? Stály ji ty priblbly srdíčka za to, ať už měly znamenat cokoliv?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KEB: armáda lidí na twitteru je něco jako my internetová elita z nyxu?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEB: Myslíš tu armádu kinderodsáků? Já narozdíl od tebe Adélu znám osobně a zahraniční vztahy jí extra nezajímaly
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    KEB: to celkem zřetelně vidím, ale proč brát ohledy na dav s pochodněmi? i kdyby nakrásně chtěla přát svobodu a demokracii palestině tak v čem je problém? tamnímu regionu by to jen prospělo

    (nejsem s piráty spojen jinak než že je volím, takže reprezentuji pouze sebe)
    KEB
    KEB --- ---
    MEMNON666: ta armáda lidí na Twitteru by s tebou nesouhlasila a mně je to celkem sumak, já ji nevolil v mém obvodu není a jestli vás budu volit v budoucnu je otázka.

    Akorát se střílíte do vlastních nohou a navíc takhle kokotsky
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    ATROPOS:, KEB: lide co ve vlajce Pisku viděli ukrajinskou byli k smíchu, zde to vidím na obdobné schéma
    KEB
    KEB --- ---
    MEMNON666: Adéla se tomuto tématu nijak nevěnuje, takže to nic neznamená - ok, sebe jsi přesvědčil, ale tahle hra se hraje jinak

    Btw Gregorová se taky nevěnuje obraně a proto se z failovala s vojackem a f35. Je dobře že se ztrapnila, protože se IMHO akorát snažila vládě mydlit schody a tím mě sere dlouhodobě.

    ATROPOS: já mám chuť si zlomit ruce kdykoliv si uvědomím, že jsem pomohl k moci STANu. Protože to co předvádí, to je festival nekompetence a diletantismu.

    Doprdele zase jsem se nasral 😭
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    MEMNON666: OK. Shodneme se, že se neshodneme. To že by byla až tak mimo a nenapadlo jí to, mám problém přijmout jako věrohodné vysvětlení. Mě tahle česká disciplína "vtipné pomrkávání" tak nějak dost sere.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    ATROPOS: https://twitter.com/ZuzkaKlusova/status/1726148028107542763
    Tak ještě jednou, Adéla se tomu tématu nijak nevěnuje, nechápu jaký by mělo smysl svůj názor a případnou podporu Palestiny schovávat do přiblblých šifer? Jak znám Adélu i Janku, pokud by chtěly podpořit Palestinu, tak to udělají veřejně. Adéla není ani členka strany. Tohle je normální hon na čarodějnice, kdy si člověk už fakt začíná říkat, jestli jako společnost nemáme problém. Řekla, že to takto nemyslela a my tady 2 dny trávíme tím, že tvrdíte, že to tak myslela a myslela a myslela. A to pomíjím, že mít soucit s lidmi v Palestině fakt není něco na veřejný lynč. A opakuji nikdo z Pirátů nikdy nepronesl nic, co by jakkoliv upíralo Izraeli právo se bránit.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    MEMNON666: Skládat srdíčka do národních nebo jiných "klubových" barev je twitterovský úzus. Že se barvy "klubu" berou jako vyjádření postoje? Tímhle snad po x letech na twitteru nikdo být překvapený nemůže.

    Nemám ani tak problém s tím, že 17. listopad "slaví" jinou agendou. Mám problém s opravdu infantilníma výmluvama.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    ATROPOS: Nerad se opakuju.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    ATROPOS: v českém prostředí jsem zatím kádrování podle srdíček nezaznanenal, proč by s tím měl kdokoliv počítat?
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    PODFUCK: ...mě je poměrně jedno o jakou výmluvu se jedná, jestli o výmluvu paní senátorky nebo jejího stranického kolegy. Akorát mě celkem sere to, že představitelé strany které jsem volič, se chovají jak malá děcka. Sorry, že jí nenapadlo, že by si to v současném kontextu někdo mohl takhle vyložit? Tak nevim, jestli je horší tenhle level tuposti, nebo neschopnost si stát za svým názorem.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Barvy Palestinské vlajky: Červená, černá, zelená, bílá. Jednu odebereme, zbyde: červená, černá, zelená = podporuješ teoristy z Hamásu.

    Je stejná úvaha jako:

    Barvy Čínské vlajky: Červená, žlutá. Jednu odebereme, zbyde červená. Pošleš ❤️ = jsi pročínský agent.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KAMAHL: Ten level retardace diskuse kolem tri barevnych svastik by byl mozna jeste vyssi.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Ten level retardace diskuse kolem tří barevných srdíček je over 9000...
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    ATROPOS: Až na to, že to zelený srdce znamenalo "eko", protože byla s dcerou na demošce. Ale hlavně, že víš jak to bylo. ;)
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    KEDRIGERN: Zelená je barva konopí ...jasně, a Topolánek ukazoval Kalouskovi, že je jednička. Plešatý kluci si jen ukazujou, jak vysoko skáče jejich pes. Sry tohle je damage control na levelu devítiletého děcka.
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: mně se v tom nechce vrtat, ale nejde náhodou o tweet senátorky šípové?

    Je to jedno, reputacni šrám už je hotový. Michailidu je po svých geniálních výrocích, pro spoustu lidí jak červená hadra. No a 17. Listopadu z pochopitelných důvodů obzvlášť.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    HNHN: Za českého předsednictví byly zaneseny tyto změny posilující ochranu soukromí:
    - Možnost revokace jednoznačného a persistentního identifikatoru. Tedy možnost „restartovat svoji identitu” v případě potřeby. Koncept jednoznačného a persistentního identifikatoru byl však v pozdějších verzích opuštěn. [obecný přístup]
    - Celý princip Identity matching. Identity matching je velmi zjednodušeně to, že jako poskytovatel služby jsem schopen zjistit, že už vedu o osobě, která se přihlásila identifikačními prostředky, nějaké záznamy. Nemělo by však být možné, aby poskytovatelé služeb mohli jednoduše tyto záznamy mezi sebou porovnávat a zjistit tak, že stejný uživatel využívá služeb několika poskytovatelů (tj. zabránit profilování uživatelů). [článek 11a]
    - Lepší možnost výběru atributů, které chce občan předat (selective disclosure). Tedy snaha zabránit tomu, aby uživatel předával atributy, které nejsou potřebné pro poskytnutí konkrétní služby a budou zbytečně kompromitovat jeho soukromí. [rozšíření recitálu č. 29]

    Z dalšího vyjednávání, kde jsme již nebyli v roli předsednické země si dovolíme vypíchnout:
    - Zveřejňování softwarových komponent peněženek jako open source kvůli transparentnosti zpracování osobních údajů a odhalování možných chyb v kódu. [recitál 11d]
    - Údaje o užití peněženky nesmí být sbírány. Tedy pokud prokážete totožnost, vydavatel nesmí sbírat údaje a v případě offline modu to ani neví. Je to obdobné jako s plastovým občanským průkazem - stát neví, že jste právě v hospodě prokázali svůj věk. [recital 11c]

    Tím neříkáme, že vše v návrhu eIDAS je podle našich představ. Nicméně jedná se o revoluci, která vrátí data občanům. Princip je vcelku prostý: máme jakýsi digitální šanon a do toho můžeme vkládat různá potvrzení (datové atributy). Tento digitální šanon drží občan. On rozhoduje, jaká potvrzení tam vloží. Může tam mít jen občanský průkaz, anebo třeba i údaje o hypotéce. A stejně tak občan rozhoduje, komu jakou část dat nasdílí.

    KEB: No to už je takový QAnon. Všichni víme, že u Janky platí: co na srdci, to na jazyku, Čili kdyby nám chtěla sdělit něco ke konfliktu na blízkém východě, tak by nám to jistě řekla. Zelená je mimojiné barva konopí, což je její hlavní agenda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam