prohrát proti přílivu trhoveckého marketinku mi žíly netrhâ. ano, je to pech, že a) z evropských voleb je psedoreferendum o české vládě a b) že se lidi nechají strhnout imaginárním strachem a ty skutečně děsivé věci ignorují. halt stejně jako evoluce nikdy nemůže vyřešit stařecké choroby, stejně tak nemůže lidi odnaučit neignorovat zítřek a nepropadat dnešku.
smířil jsem se s tím, že piráti nikdy nebudou mejnstrým ani jen vzdáleně, ale dokud dělají skoro jako jediní rozumné věci rozumně, nevím o nikom lepším. nechci, aby si najímali marketinkové guru, kteří by z nich udělali nedůvěryhodné panáky v klipech a na plakátech. možná by měli víc zástupců a rychle zmetamorfovali do "tradiční" politické strany plné oportunistů a jiné podobné zvířeny.
když jsem dnes poslouchal tu marketinkem rychlenou blběnu dostálovou blábolit o zdrojích bílkovin (rostliny údajně bilkoviny neobsahují), říkal jsem si, že bych nechtěl, aby ti stejní lidé, co volili ji, volili piráty. a těch dalších vypatlaných, ale atraktivních nýmandů je v naší politice opravdu požehnaně.
jak je to? lidé začnou jednat rozumně až po vyčerpání všech ostatních možností. it's funny, because it's true.
rant over.