• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: tak dlouho si Miki hrál na Ježíše, až z něj celostátní fórum udělalo obětního beránka za eurovolby. Ironické
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: Děkujeme, kapitáne Zjevný...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: To přece ví každé dítě, že Mikuláš není Ježíš.
    Jeden (ten s tou berlou mrazilkou) nosí dárky už na začátku prosince, druhý zas na konci. :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    odhlasovali jsme si, že Mikuláš není Ježíš :-)
    Piráti vyzvali Ferjenčíka, aby za ně do sněmovních voleb nekandidoval - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pirati-vyzvali-ferjencika-aby-za-ne-do-snemovnich-voleb-nekandidoval-40481487
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: tak bude možná vyloučen na základě podnětu RP, po přezkoumání kontrolními orgány, ok. CF rozhodně ale o vyloučení ani nehlasovalo, takže rozhodnutím CF rozhodně vyloučen nebude. Mě se ta forma velmi líbí, protože představuje zárodek "politické kultury", kterou bych u Pirátů rád viděl - tedy hlasování v otázkách názorů a stanovisek, ne v personálních otázkách nebo v nějakých exekutivních záležitostech. To je prostě super, vědět, jaký je "průměrný" názor, a jestli jsem vůči němu v opozici, nebo ho mám stejný... ano, je tam riziko "snahy jít s davem", riziko názorového přizpůsobení se většině, to je pravda. Přesto představa, že kromě hlasování v personálních otázkách a o delegaci pravomocí žádná jiná skupinová rozhodnutí v demokracii nejsou a nemají být možná, je prostě špatné.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nepochybuju o tom, že sestra už mu sežene nějaké teplé a dobře placené místečko.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEDRIGERN: Podat podnět k přezkumným orgánům může jakýkoli člen a o vyloučení dle stanov rozhoduje rozhodčí komise nikoli RP. Jakoubek je u Pirátů už dost dlouho, že by měl vědět takový základní věci
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: To bych neřekl. Podle novin a podle reakce JM RP podalo podnět, kde je i vyloučení. Nejsem v žádném orgánu, tak nemám žádné spešl info. Ale nejspíš to tam bude.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MAKROUSEK: Preco nie? konkretne heuristiky mozes mat ako obsah konfiguraku.
    SADY
    SADY --- ---
    MAKROUSEK: tak si to precti treba...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Jako i algoritmy, ktere hledaji v danovych priznanich fraud? Tak to by me tedy zajimalo!
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Switzerland now requires all government software to be open source | ZDNET
    https://www.zdnet.com/article/switzerland-now-requires-all-government-software-to-be-open-source/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Stanovisko CF k MF bude zveřejněno 25.7., vy insideři.

Fakt by bylo dobré zdůraznit, že fámy o "vylučování ze strany" jsou přinejmenším přehnané. Každopádně, rituální trestání Ferjenčíka máme za sebou, následovat bude marná snaha utopit magistra Michálka a pak se můžeme konečně vypořádat z kremlebotí frakcí ve straně...
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    NECROMAN: dobře mu tak :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: já jen konstatuju, že jsem si udělal po jedněch volbách (shodou okolností po těch kde jsme byli v PirSTAN koalici) analýzu preferenčních hlasů a popravdě, jediným substringem, který nahromadí více kroužků, než VŠ titul, je "-ová" :-) Což nepomůže k přeskákání nikoho, většinou, ale magnet na preferenční hlasy to je. Což je asi dobře, protože prostě Piráty a jejich koalice volí lidé, kteří cítí potřebu většího zastoupení žen v politice, proč ne... a stejně tak prostě tituly budí důvěru a v kombinaci např. s nějakou uvedenou profesí voliči takovým lidem důvěřují více, nebo je třeba osobně znají... kdo ví.

Každopádně, tohle není velké téma. Vrátil bych se k tomu, že mezi voliči je docela velká poptávka, aby strana, kterou volí a netají se tím před svými přáteli, nepůsobila na ty přátele jako "cringe". Občas vznikají pseudokauzy, bouře ve sklenici vody... ale faktem je, že my nepotřebujeme jen zaujmout náhodné voliče z ulice, kteří "o Pirátech v životě neslyšeli" - tohle jsme řešili cca někdy do toho roku 2013, nebo do kdy. Dnes řešíme, aby se naši existující voliči za naše kandidáty nestyděli před svými kamarády či kolegy, kteří Piráty nikdy volit nebudou (ale kvůli tomu nepřestanou být našimi kamarády či kolegy, že)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: bohužel, já zase mezi voliči Pirátů sleduju podobný "cringe" pocit ohledně té aplikace e-turista. Zkrátka ta centralizovaná elektronická evidence je přesně ta podoba digitalizace, před kterou Piráti od začátku varovali a naším voličům tak zásadní změnu pozic prostě nejde vysvětlit: samozřejmě, že za tím je to, že vládní strana prostě tlačí vládní návrhy zákonů a všeho dalšího k nim, které úředníci chystají léta dopředu bez ohledu na to, kdo zrovna vyhraje volby. Jenže tohle zase nahrává té interpretaci demokracie "kdyby volby mohly cokoliv změnit, tak by je už dávno zakázali", která sama o sobě asi nezvedne moc lidí ze židlí, aby vůbec volit šli.

Já trvám na tom, že Mikulášovi se nestalo nic hrozného. Nebyl vyloučen - ostatně, vyloučení bylo v historii strany uplatňováno velmi vyjímečně. Nedostal žádný explicitní zákaz ničeho, byl jen "vyzván". Otázka je, co za tím přesně je: jestli to není právě ten pocit, že důležité věci stačí konzultovat s nějakým úzkým vnitřním kruhem zasvěcenců a že jsou to média, nikoliv osobní vazby členů Pirátů na voliče, kdo přináší straně hlasy. Já si myslím, že reakce CF je velmii decentní a naproti takové té striktní snaze o vnitrostranickou byrokracii a řízení všeho striktními předpisy apod. se zde CF pokusilo spíše o snahu o ustavení nějaké "neformální politické kultury".
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: jednanie uz je ukoncene, tak sa da ocakavat, ze v priebehu par dni bude zverejnene, snad:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Nejsem ani žena, ani nemám VŠ titul a po takových kandidátech zase není extra velká poptávka.

Já VŠ titul mám, ale domnívám se, že by v parláči ani jinde neměli sedět jen lidi s titulama. Aby to pak nedopadlo, že za „dolních deset mega“ mluví pár otitulovaných strejčků a tetiček, kteří v duchu starýho špatnýho paternalismu vědí, co je pro lůzu dobrý, ale ta „lůza“ se s nima jako na potvoru nebude chtít identifikovat a radši to ke škodě své i naší hodí Babišovi nebo Okamurovi.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    NECROMAN: goofy, pls...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam