• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: ano. A levicovost bez demorkacie - to je v podstatě klasický fašismus.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    STAROJDA: já nechápu, co jsem si přečetl. Měl jsem za to, že "woke" je hanlivý název pro "progresivitu". Co mi zde uniká?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    BUGAS: To mě připomnělo toto.

Mě woke nevadí ale chápu že se to bije..

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PULNOC: Na tom je nejsmutnější, že tahle země je de facto levicová. Většina lidí tady jsou v podstatě sociální demokraté. Jen ta sociální demokracie nám ty chybí.

A wokeness (nejprázdnější termín ever) fakt lidi netrápí. Je to mnohem trapnější. Levice se pro ně rovná komunismus, což jim ovšem nebrání volit STBáka...

Jsme taková země kontrastů. K osudu strany psát nic nebudu, vše tu myslím už zaznělo.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Cesko je uplna anomalie ve vztahu k levicove politice. Ma to svuj puvod v komunismu, ale..kolik z vas tady zazilo opravdu nejakym realnym zpusobem komunismus? A stejne je levice pro vas problem.

A to je IMHO duvod proc je Praha jedno z nejdrazsich evropskych mest nezavisle od kupni sily.

A proto ze levici v CR de facto nemame, nepocitame-li silenosti jako Komuniste, tak vlastne prumerny Cech ani nevi, co to levice je, a modeluje si sve predstavy o levici na USA Demokratech atd. coz je velmi nestastne. Protoze levicova politika != wokeness.
    GEE
    GEE --- ---
    Jsem jeden z těch, co kroužkoval Starosty a Piráty nikdy nevolil. Ale teď je mi jich fakt líto a vlastně úplně pochopím, jestli se vydají cestou doleva, ať se trochu odliší a osloví nejmladší generaci spíš, než Turek.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KEB: To, že je u Pirátů problém proglevice, říká hodně lidí. Ale já si nemyslím,že jich je tolik a už vůbec si nemyslím, že když by tam nebyla, tak se k nim vrátí nějaký velký množství voličů. Dále je třeba si přiznat, že velká část strany (třetina) tou proglevicí jsou. Co s nima?
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    Lipavský: Musíme se zbavit komoušů a vypnout fórum - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lipavsky-musime-se-zbavit-komousu-a-vypnout-forum-40490036#
    KEB
    KEB --- ---
    NECROMAN: Gregorová je imho pozitivní deviace. Výrazná osoba jejíž levicovost je podle mě vedlejší. Kdyby to bylo o progresivní levici, tak by se dostala nejen ona, ale i Peksa.

Pro mě osobně je tady tahle ta progresivní levicovost dost problém.

A piráti by si měli ujasnit jestli jsou teda levý střed nebo progresivní levice. Tady tohle to lavírování odezdi ke zdi je přesně ten důvod, proč jdete jako strana do p*****. Tam je autentičnost a nedůslednost v dané kategorii znamená, že jste nedůvěryhodni pro obě skupiny
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Hřib by se imho hodil na předsedu, ale možná to je jen můj pragocentrický pohled, třeba by ho venkov nesnášel, já už fakt nevím.

NECROMAN: přišli o pravo-středovou liberální sekci, to ano a to je asi ten můj bod (3), ale o progresivní levici (2) také, a podle toho to teď vypadá: Zbylo příliš málo. Progresivní levice je sice nálepka, kterou se Pirátům ledaskdo snaží přišít, ale kromě pár jednotlivců se k ní strana jako celek nehlásí a voliči tohoto typu nemají pocit, že by je Piráti kdovíjak reprezentovali: Jsou v koalici s nejpravicovější vládou od pádu Nečase a žádné větší pirátské progresivní téma se neprosadilo - samozřejmě, že ne, protože ani se 4 poslanci nic prosadit nešlo, ale psychologicky to dělá na lidi dojem, že co teda pak kurva v té vládě děláte. Damage control vylomenin z dílen SPOLU je samozřejmě záslužná práce, ale taky extrémně nevděčná a politické body se na tom u nezískávají, nýbrž naopak ztrácí.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: Ivan se NEBUDE ucházet znova o post předsedy, až teď jsem se dočetl.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KAMAHL: naopak si myslím, že progresivní levice Pirátům zůstala, viz vykroužkování Markéty Gregorové, ale přišli o pravo-středovou liberální sekci, která to už raději háže STANu.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    KEB: podle mě Piráti přišli o tyto skupiny voličů:

1) prostestní hlasy: Poprvé se do sněmovny dostali Piráti mimo jiné s image prostestní strany. Tyto hlasy je nemožné sbírat ve chvíli kdy je strana součástí vládní koalice a souběžně probíhá ekonomická krize. Tyhle lidi přejdou k Fízl&Dýzl, SPD, Stačilo nebo jiným trpasličím stranám nebo volit nepřijdou.

2) progresivní levice: Tyhle lidi vidí aktuální Piráty jako podržtašky klasické pravicové politiky a výrazně kritizují jinde populárního Lipavského za podporu Izraele v konfliktu s Palestinou. Většina asi prostě k volbám nepřijde, protože jim přijde, že vůbec nemají koho volit, případně se rozpustí mezi malé strany (Zelení, SocDem). V téhle skupině je o něco menší zájem o lokální volby.

3) snadno zviklatelní voliči: Lidi někde kolem politického středu, co by teda s Pirátskou politikou i jakš takš souzeněli, ale o politiku se moc do hloubky nezajímají. Piráti měli v poslední době naprosto tristní PR (např. kolem té digitalizace stavebnictví, ale i jiné excesy). Tihle voliči pak vidí Piráty jako "nějaké divně podezřelé" a zvolí kohokoliv jiného, klidně i tak trochu random, stačí když bude mít PR takové, že vypadá nějak seriózně. Nejčastěji tyhle hlasy bude vyžírat STAN.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Vynikající komentář;

Jan Janca on LinkedIn: #marketing #volby #pirati | 17 comments
    https://www.linkedin.com/posts/janjanca_marketing-volby-pirati-activity-7243330123104489473-ZYpW?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Když jsme říkali, že Piráti by měli být více vidět v médiích, tak tím asi nebylo myšleno toto
    Volby 2024: Piráti se po debaklu hádají na svém fóru
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-kraj-piratska-strana-v-krizi-hadaji-se-na-foru-261105
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Já tedy samozřejmě chápu, že někdo to může mít hozené stylem "tohle a tohle nesplnili, takže už je nemůžu volit" a jako argument ve vzduchoprázdnu je to zcela v pořádku. Ale v realitě? Zkusí mi někdo namluvit, že když Piráti neuspokojují tuto jeho konkrétní politickou poptávku, tak že jí lépe splní... já nevím... ODS? ANO? SPD? :)

Významnější kauzy nebo problémy pirátů se tak nějak dají za ty roky pořád ještě počítat na prstech jedné ruky (nebo teda klidně obou, pro větší rejpaly), což mi přijde naprosto směšné, protože ostatní strany mě něčím zcela zásadním obvykle naserou tak dvakrát do týdne.
    KEB
    KEB --- ---
    NECROMAN: já pirátské viděl, ale jen jeden model na víc místech. Ano a SPD tu bylo všude.

Eurovolby jsem neviděl vůbec nic ale nic úplná nula. Ale zachytil jsem Ferenčík na webu a jeho postřelování šípovou. To bylo hodně nepovedené. Stejně jako teď ten wagen těsně před volbami, abyste si odradily ty váhající.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEB: možná za to může nulová kampaň a nulová viditelnost lidí? Jak je možné, že v Plzni byl pirátský hejtman a vytěžili z toho jen 5,9 %? Stejně tak v okolí Příbrami a Dobříše jsem nezaregistroval jediný pirátský billboard či plakát, ale na každé vesnické nástěnce vidím dobře pět plakátů SPD?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam