• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    XCHAOS: PR neprobíhá zdaleka jen v TV. V dnešní době je to boj na mnoha frontách. Bylo to špatné na všech.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: Ten příspěvek není o Babišovi, ale o tom, že za vaše neúspěchy nesete odpovědnost vy, tak to pčestaňte svalovat na Kampaaaň všech kolem.
    Za pochopení posílame Xchaose

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: Ano, ale s tím souvisí i můj návrh, že jako menšinový koaliční ministr neměl být současně předsedou strany. Když si na to aplikuju nějakou svojí "analýzu sociálních hierarchií", tak ministr koaliční mlády z menšinové strany, která ani nemůže hrozit odchodem z vlády (protože od začátku vláda její důvěru nepotřebuje), je v podstatě zaměstnancem vlády a předseda vlády je jeho nadřízený: ve vládě se sice hlasuje, ale v tomhle je třeba počítat s přehlasováním naprosto ve všem, takže vlastně vyjednávací pozice je natolik slabá, že se člověk stává de-facto zaměstnancem a podřízeným, i když třeba s relativně vysokým společenským statutem navenek.

Zvládnout to teoreticky asi šlo, ale s odporem jak úředníků, tak existujících struktur, které přišly o kšeft, se prostě muselo počítat. Já bych na takovou pozici byl paranoidní moc, ale Ivan podle mě byl paranoidní málo (i když zase, jsem v tomhle opravdu příliš stranou a nemám insider informace, takže se spíš domýšlím...)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: Ohledně staveních řízeních tak byla zásadní chyba, jak Ivan hlásil, jak se to všechno zvládne a jak to všechno bude v pohodě, to bylo jasný z podstaty věci, že nebude. Tj kdyby říkal dopředu, že to nebude v pohodě, ale musí se to stihnout a nasadit kvůli penězům, který bysme jinak museli vracet EU a čím víc mu do toho budou házet klacky Zajíčkovi pohůnci, tak se to protáhne na delší dobu, tak by to bylo úplně jiný, ale na to je Ivan moc velký sluníčkář a nechápe, že něco jako koaliční "partneři" neexistují, jsou to konkurenti s kterýma je na dočasnou dobu uzavřeno příměří.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUDOLF: ano, to se ptej spíš KEDRIGERN, ale v podstatě ano: myslím, že těch peněz dostalo MMR dost málo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: to asi jo. já ale zas tolik nekoukám na TV a popravdě... kdo ano?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Technicky to možná o moc lépe nešlo zvládnout, ale mediálně to šlo zvládnout o dost lépe.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ona to naše dredaté strašidlo obcházející Evropu není zas tak blbé...
    michailidu janka: "ve vlákně o mém odvolání* kolega vytáhl můj přísp…" - Mastodon
    https://mastodon.social/@malajanka/113211105282110506
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: ehm, tak Babiš má na šíření kňů určité jiné prostředky, než já tady na NYXu :-)

Dejme tomu, že pro mě jako pro řadového občana je smyslem politiky aby stát nějak fungoval pro mě. Maximum muziky za minimum daní, dá se říct.

Pro vrcholné politiky je smyslem ta mocenská hra samotná. Oni jsou dobří v tom dostat se k moci a udržet se u ní. My jsme jen hřiště, na kterém hrají.

Babiš na to jde silou, zorganizoval mocnou catch-all party, která se tváří, že je úplně pro každého, buduje silnou manažerskou hierarchii a má téměř plně pod kontrolou svůj mediální obraz. A tváří se ukřivděně, že i když to jakože všechno dělá dobře, vyhrává volby (hlavně v krajích), tak se s ním nikdo nechce kamarádit a dělat koalice (no, po tom, co předvedl ČSSD, se ani nedivím, že jo...)

Co se stavbních řízení a MMR týče, tak si prostě myslím, že to nešlo zvládnout a že to bylo nastavené tak, že to nešlo zvládnout. Vedení Pirátů v tomhle nese odpovědnost za to, že do téhle pasti vlezlo. My jsme ovšem chtěli tuším účast ve vládě zkusit přesně z tohoto důvodu: abychom získali zkušenosti, jak to chodí. Tak jsme je získali.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: "bylo to od začátku vymyšlené, abychom před příštími parlamentními volbami z hlediska médií vůbec neexistovali..."

Tohle je dokonale Babišovské kňůůů. Faktr se divím, že vým není blbž svoje chyby furt házet na někoho venku a ještě k tomu podávat dozlatova vypečené konspirační teorie. Own your shit.

XCHAOS: vedení jaké kampaně?

KEDRIGERN: Ale vy jste na začítku července nebo ještě s předstihem neřekli: Máme MVP, tady je roadmapa, postupně to budem nasazovat a ladit a bude to vyžadovat nějaké úsilí, pracujeme na tom a potřebujeme vaši podporu.
    Vylezli jste s humbukem na světlo boží a prohlásili jste: Tady to máte, je to super a hotový.
    no...a pak se ukázalo, že to je z vaší strany obyčejná fabulace a jeden velkej průser, kterej se teď snažíte svádět na všecky okolo. A jeden každej úředník, pracovník katastru, manažer stavební firmy nebo nedej bože architekt nebo žadatel o stavební povolení, kterej si stěžuje, je automaticky co: Nepřítel a zlej muž nasazenej ODS k tomu, aby vymazal Piráty z mapy před volbama. Posloucháte se vůbec? Kolik vzdělanejch a schopnejch lidí podobným osočováním urážíte?

A pak projedete druhé volby v řadě s takovým výpraskem, že vypadáte jak haranti v koutě, načež Bartoš místo detailního plánu nápravy sepíše seznam ultimát a naburácí na Fialu dělat ramena a dávat mu nějaké dementní požadavky: "Co musí ostatní strany změnit, aby mohli být Piráti úspěšní"...Já se Fialovi ani nedivím, že nevěřil svejm uším. A už vůbec nevěřím tomu, co Bartoš od té doby vykládá a dělá, protože jede v damage control módu a zbytky slušnosti ustoupily boji o přežití.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    OMNIHASH: hele teď se jich zastanu, já to bral v létě dost jako na oko bubu... takovej klasickej sračkomet Bartoška a dalších
    a teď už se nezastanu - jako je vidět, že není plán B, něco se posralo a reakce je jak školní parlament
    bylo b y dobrý fakt vychladnout a nějak si to srovnat

já totiž fakt nerozumím - jdem z vlády... Lipavský něco... a teď zas čtu, že se o tom bude do pondělí hlasovat - pal nepal. tohle tu bylo už mockrát, že pravá ruka neví, co dělá levá
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    No pro ty, co ještě nemají Mastodon nebou jinou Fediverse/ActivityPub aplikaci je to i na webu :-)
    Vzkaz Ivana Bartoše po odvolání z vlády [video]
    https://www.pirati.cz/jak-pirati-pracuji/vzkaz-ivana-bartose-po-odvolani-z-vlady-video/
    JONY
    JONY --- ---
    NIEKT0: a proč už tohle co píšeš nemáte připravené a neperete to do zblbnutí ven? Na sockách, ze svého tiskového oddělení, opakovat to v rozhovorech, svoláte tiskovku kde to prostě bod po bodu rozeberete atd.? Tohle je naprostý politický základ. Takhle politika funguje ne to, že si budete stěžovat, že vám pořád někdo háže klacky pod nohy nbeo jak jsou novináři líní.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Dtto to jednání po vyhazovu Bartoše, že se k tomu schyluje, sem věděl i já už od začátku léta, ale evidentně vaše celková příprava byla čistá nula, a pak celý vedení vypadá jak banda děcek, který akorát přistihli u krádeže svačiny...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JONY: Ámeb, bratře. Já ještě doplním, že to zvenku vypadá, že na jakýkoliv PR programově kašlete s tím, že stačí máknout, a budou za vás mluvit výsledky a pak se zas a znova divíte, že to furt někdo torpéduje zpoza rohu, nebo se rovnou pochlubí, že to byla jeho práce... za výsledek u posledních voleb si můžete naprosto sami, měli ste kolik? 150? Zastupitelů a tři z nich zvládli přesvědčit svý voliče, ať jim hoděj znova. Přitom na senátora potřebuješ doslova pár tisíc hlasů, to jsou čísla, co se daj za měsíc obejít osobně.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEDRIGERN: Hele ale tam su uplne blbosti, napriklad pisu ze sa nerobili penetracne testy, co je trivialne vyvratitelny fakt, na smlouvy.gov.cz mas zmluvy hned s dvoma firmami, ktore pentesty robili....

Ze si novinari nedali aspon trivialnu pracu s fact checkingom...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Archos :distros_arch: :matrix:: „Vysvětlení přímo od Ivana. #pirati“ - Arch Linux CZ
    https://mastodon.arch-linux.cz/@archos/113209143926781323
    KEB
    KEB --- ---
    DOCKINEZ: ten titulek je trochu vytržený z kontextu, trochu hodně.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    XCHAOS: není spíš jádro problému, že s tím jak Stan vyžral vaši pozici, piráti nedostali finance a pak všechno jede low-cost?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUDOLF: u toho PirSTAN je to vtipné... já koalici pokládal za nutnost (hlavně kvůli výhrůžkám Milionu chvilek, že půjdou do voleb sami, když nevzniknou max. 2 antiBabiš koalice, což by bylo zatopilo leckomu), ale jakmile naši vyjednávači hrdě přišli s tím, že vyjednali 2/3 míst na kandidátkách, tak jsem si vzpomněl na kroužkování a na to, jak se budou ty kroužky tříštit a hned jsem si říkal "a doprdele"...

K tomu pí-ár je to složité... ok, KEDRIGERN mi objasnil, že jsem to nazval špatně, ty "manažerské schopnosti", ale v podstatě: kolem kampaně Pirátů nejen zezačátku, ale i v pozdějších letech hodně věcí stálo buď na dobrovolnících, nebo na levné pracovní síle. Ivan měl sice praxi z korporátu, ale nevím v jak vysoké pozici tam byl a je jasné, že na ministerstvu to na dobrovolnících zas už tolik stát nemohlo.

Do jaké míry měl být třeba víc angažován aparát strany, to netuším. Asi se předpokládalo, že v téhle fázi už máme jako strana co se dostala tak vysoko nějaké vlastní osvědčené dodavatele, mě samozřejmě přišlo to machrování s "digitalizací všeho" taková jasná past, že se na tom jde vlastně jen spálit, ale holt to byl program koalice PirSTAN, tak ti co, s ním do těch voleb šli, ho tak pak museli realizovat. Vlastně si člověk říká, jak to má ten Okamura vymyšlený, že akorát vždycky jenom obratně prohraje a skončí v opozici a nemusí nic řešit :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam