STAROJDA: nemyslím si, core problém je, že nejde udělat business analýza, když to každý úřad dělá po svém. Takže ten proces se ladí vývojem. Klasický agile přístup, který je imho lepší než strávit rok vytvářením mapy procesu a pak jen implementovat a pak ho stejně předělávat, protože model často nepostihuje realitu v detailech. Mě tohle bylo celkem jasný podle kusých informací před měsíci.
Co nechápu je, že Ivan neuměl prodat MVP vizi, kde bude mít definované jádro funkcionalit. A roadmapu, klidně na roky co se přidá. Tohle jde udělat bez znalosti detailů procesu.
Za další je celkem chyba, jak je kolem toho taková šuškanda. Mělo to být celé transparentní, mít microsite, mělo se zaplatit PR, který udělá videa a ukáže co nefunguje a jít s tím mimo úřady. V takovéhle situaci by Půr měl mnohem těžší pozici. Protože může regulovat informace a novináři nemají kam zajít, než na úřad pro informace. Ten counter-narativ s průchodem co měl Ivan na Facebooku je slabý. Ani jsem doteď neviděl žádný narativ proti bodům té zprávy. Prostě totálně podceněné riziko.
Pokud zařezáváte velkého vendora, musíte lepší mít komunikační strategii lepší než on. Pak se mnohem hůř angažovaným lidem kolem vendora podaří ovlivnit Fialu. Takhle medíalně bylo všechno připravený, aby sejmuli Ivana. Stejný problém byla debilní komunikace při parlamentních volbách, sám jsem si musel uvědomit, že je potřeba kroužkovat piráty na prvním místě, když jsem kolem slyšel několik lidí kroužkovat Stan. Místo úplné debilní domluvy se stanem, o nemluvení o kroužkováni - který logicky pomůže stanařům, čistě kvůli způsob propoćtu, jsem mělo jasně říct, ať piráti kroužkují piráti.
Furt neumíte komunikovat. Pusťte nás na ně, odteď nebude fungovat. A nemyslím, že mě martyrium fialou bude jako voliče zajímat. Prostě jste posrali svoji historickou šanci něco prosadit. DIA skončí, starej vendor to dostane zpátky a Lipavský skočí jinam. Skvěle promrhaná šance!