• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: no, někteří politici usilují o změnu společnosti. O změnu zákonů, o dosažení nějakých cílů, třeba i exekutivní cestou. Funkce mají být cesta, nikoliv cíl.

V téhle zemi nikdo moc ani nemá pojetí, co to vlastně demokracie je. Sice lepší, než ve 30.letech 20.století v Thajsku, kde když vyhlásili Ústavu, tak si lidé mysleli, že jde o jednu z králových dcer, ale ne o moc lepší. Požadavek "cokoliv je lepší než komunismus" vede akorát k tomu, že dostanete "cokoliv".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: prdlajs zanikne. Václav Klaus zanikne. Zůstane po něm akorát, že byl prezidentem ČR v letech od-do, posledním nepřímo voleným.A to je všechno.

Pirátská strana tady zůstane. Nevím jestli věčně, ale dalších 15 let určitě. To spíš zaniknou ta média, co o nás tohle píšou. Dojdou jim prachy. Smete je vlna sociálních sítí.
    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: nic jsi nepochopil, tvoje strana zanikne.

Ale už na to kašlu, co jsem chtěl říct jsemřekl. Rady, které jsem chtěl rozdat, jsem rozdal.

Naložte s tím milý piráti Jak chcete ale hlavně se pak nedivte. Já vám to ještě jednou v parlamentních nejspíš hodím a pak už to bude podle mě jedno.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: hlavne ten jedovaty sip Michaildu byl hodne nanic sip.

ze politik usiluje o funkce? rekla bych ze o tom je politika. kdyz jsem v politice a verim, ze jsem schopna neco prinest, tak se budu snazit ziskat vliv, a ziskat funkci je urcite sympatictejsi zpusob ziskavani vlivu nez se zkamaradit s Alexandrem Vondrou v zakourenem kasinu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tohle je vtipné: vlastně nikdo mu nic hrozného neřekl, ale pro Novinkou jsou to "jedovaté pirátské šípy"... hmm, si vzpomenete, jak jsem vysvětloval, že potřebujeme Mastodon :-)
    Lipavský už schytává jedovaté pirátské šípy - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lipavsky-uz-schytava-jedovate-piratske-sipy-40491200
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: ano, podle mě to zpočátku bylo i zdrojem zájmu o členství v Pirátech, když to ještě bylo veřejné. Podle mě existuje okruh lidí, kteří nemají moc zájem na tom, aby se členská základna Pirátů rozrostla podobně, jako aspoň třeba u Zelených... nemluvě o takové ODS. Přitom ale členství v politických stranách je v takovém Německu naprosto běžná záležitost. U nás "být ve straně" má nějakou podivnou pachuť, ovlivněnou půlstoletím totalitních režimů. Lidé svobodu v 90.letech pojali i jako "svobodu od stranictví", fakt takový skoro jakoby anarchokapitalismus (pouštěl jsem si dopoledne nějaký youtube výplach od Urzy, nevím proč mám takové masochistické choutky :-). Ale jaksi jsme zapomněli změnit Ústavu: pořád máme systém poměrného zastoupení a ten bez aktivní účasti občanů v politických stranách nedává vůbec žádný smysl.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: tak snad aspoň v nějakých kanálech to stihneme rozšířit dřív, než média :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Wagenknecht přijal nominaci na předsedu
    Rozhodl jsem se přijmout... - Lukáš Wagenknecht - váš senátor
    https://www.facebook.com/share/z2xP5fhbiVibPaBb/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Je to škoda. Sledovat představování jednotlivých kandidátů, klání v primárkách atd. atd. mi přišlo zajímavý.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: Jop, je to teraz ciastocne neverejne:/ Za mna dost debilne riesenie, nakolko ludia nemaju moznost sa sami pozriet, a ak by tam bolo nieco fakt problemove,tak medzi 2000+ ludmi to aj tak leakne:/ Mozno po navoleni noveho predsednictva bude vola s tym nieco robit.

Technicky je to tak, ze novy podnet je zalozeny po novom v neverejnej casti, a az ked ziska podporu na prejednanie, mal by byt presunuty do verejnej casti sem: https://forum.pirati.cz/viewforum.php?f=350
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: Zdá se:

Obsah fóra > Pirátská strana > Orgány strany a týmy > Celostátní fórum > Členské podněty > Neveřejné členské podněty

Ono to už víc uzavřít ani moc nejde, nevím, do čeho se Lipavský vlastně trefoval. Paradoxem je, že pokud zůstanou pro veřejnost na fóru viditelné jen nedůležité debaty, tak to vlastně i zkresluje obraz Pirátů, když se ty důležité a vážně míněné věci řeší neveřejně. Tohle ale musí udělat voliči a příznivci... že se budou dožadovat většího přístupu k obsahu fóra, a ne větší cenzury. Uvnitř strany vždy získají vyšší vnitrostranický politický kapitál ti, kdo budou volat po větší uzavřenosti.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Celej ten thread je docela fajn. M. Vanca napsal zajímavej příspěvěk a ty koneckonců taky. Třeba z toho něco bude.

btw dotaz: jednodlivý thready kandidátů na šéfa/šéfku a místopředsedů s řečma a grilováním jsou teď neveřejný?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: ale to se nevylučuje. Fiala si drží dobrého ministra, který ale nikdy nebyl náš. To, že jsme ho přijali a nominovali na kandidátku, to se nevylučuje s tím, že jsme celou dobu cítili, že ho doopravdy nezískáme. To, že někdo "není naše figura", to je prostě konstatování faktu, ne urážka.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    No, jestli máte náladu na něco TLDR ode mě... pro změnu věci, co jdou vygooglit:
    Budoucnost vedení Pirátů: Společná vize a hledání silných lídrů - Stránky 10 - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=890006#p890006
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0: KEB: takhle je fiala ten kdo je státotvorný a drží úspěšného ministra

Jestli ten rozdíl nevidíš, tak se nediv, že jste protentovali další volby
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEB: Ako sme sa "zbavili dobrej figury", ked ta figura nebola "nasa"?
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0: pýcha často předcházívá pádu!

Zbytečně jste se zbavili dobré figury, ale když myslíte...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEB: Nech si ho nominuje niekto iny, ako svojho priznaneho nominanta, a mozu byt stastni spolu
    KEB
    KEB --- ---
    MAWERICK: sér na to, komu není rady tomu není pomoci

Já předpovídám že nejbližších parlamentních volbách, piráti ještě ze setrvačnosti těch potřebných 5% přeskočí. No a to bude jejich Labutí Píseň...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XCHAOS: Mno... Voliči za pravdu určitě dají... Ale mám silný pocit že to nebude tak jak si představuješ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam