• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: jj odchody nic nevyřeší za mě je možnost přestat dobrovolničit (ať si to odmakají surfaři, případně zaplatí Hlavenka) a začít se organizovat, tj založit regulerní frakci
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    Uvidíme s čím přijdou. Zatím to vidím na test Ferenčíkem. Pokud bude kandidovat v top pozicích, nebo pokud bude kandidovat v nižších pozicích a povede "výraznou individuální kampaň", tak se budu hodně dívat, jestli nenajdu někoho jiného komu to hodit.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NECROMAN: Oni to časem Piráti dorovnají na podobnou úroveň.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KRAMERIUS: s ohledem na to, že TOPka má stále poloviční preference než Piráti, bych to viděl spíše naopak
    KLIP
    KLIP --- ---
    XCHAOS: CFko ale neni zadna zaruka piratstvi. Ja povazuju CFko za antipiratskyho curaka. zadnej respekt vuci tomu nemam. A to uz pres 7 let. A proto jsem tehdy jako pirat z nepiratske strany odesel. Vidim u odchazejicich stejne prozreni. Kdo zustava ted, tak to jeste nepochopil a nebo neni pirat.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KRAMERIUS: jsem zvědavý, jakou cestou se teď vydají 🤔
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    LEON_KOWALSKI: Z Pirátů bude "liberální středová strana pro městské voliče" - tedy takové béčko Top09.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    No, tak to nevypadá dobře 😏
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    Piraty sleduju z povzdálí a od r. 2009 je volim. Soucasna situace mi prijde, ze Hrib se potreboval pojistit na magosi, kde mu hrozi ze ho vykopnou. Kdyz nechce bejt ani volebi lidr, proc tam lezl.. Z vyjadreni vychazi, ze jeho oportunisticko-podniktelska klika (nalodena az po vyssich volebnich preferencich) uz chce byt "jen" protikorupcni stranou, stredo-praveho spektra a pak nekde vzadu jo i trosku socialniho mysleni mame a jo technokrati taky budeme. A ze jsou stranou pro vzdelane mestske volice ze ze stredni tridy... No uvidime, radsi dam prednost tomu, co vyleze z iniciativy Tomáše Petříčka - Progresivni Česko a Piraty budu volit uz je na MČ, kde jsou fakt dobri.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: "Máme reálnou šanci, že bude příští vládní koalice záviset na nás..."
    Jako že by Piráti podpořili Babiše za nějaké programové ústupky?
    To by byl velký obrat. :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: já taky nechápu, kdo jsou ti, pro kdo to hlasovali. Podle mě to bylo zbytečné. Jediné, co si dovedu představit, že kdy z primárek vzejdou dvě osobnosti neschopné spolupracovat, které pak musí společně třeba v obecním zastupitelstvu udržet radu, tak je to asi ponorková nemoc. Ale podle mě to začne být zneužíváno a primárky ztratí na podobu kandidátních listin vliv.

Každopádně demonstrativní odchody straníků odmítajících Novou vlnu budoucímu vývoji nepomohou a hlavně bychom měli začít řešit, co bude v programu, pokud už to není program PirSTAN, ale náš. Máme reálnou šanci, že bude příští vládní koalice záviset na nás a tedy by ta byla asi nejlepší (a poslední) šance prosadit ty body našeho programu, které mají hlavu a patu.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    No já jsem na ně tedy zvědav. Nová vlna zatím nepředstavila nic světoborného (jen administrativní posuny a provokace vůči části strany). A někteří její představitelé jsou sice velmi respektuhodní, ale ne úplně v této oblasti. Jiní toho dost pokazili... Ale tak strana se rozhodla.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: Nebýt ve shodě s názorem CF je celkem běžné, ale nerespektovat vůli CF prostě znamená, že není Pirát.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Celkem výstižné :-) Ale dokud se o nás mluví, žijeme...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DOCKINEZ: já s Ferjenčíkem opravdu nemám problém - od CFka tehdy dostal "doporučení" nekandidovat, které se ovšem vyložil po svém.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: kontinuita místopředsednictví (podle mě už byl, ne?). Hele, já to sleduju vždycky spíš nárazově. Paradoxně, jsou tu i případy, že nám voliči vyčítali i věci, které se nestaly: např. Ivan nestihl centrální registr ubytovaných vůbec implementovat, ale naši voliči to brali jako hotovou věc, že jsme to podpořili.

Ten problém je hlubší. Spoustu voličů znechucovala změna směrování už v předchozích letech. Kroužkovací stand-off mezi našimi dvěma Mikuláši ve volbách EP vůbec nevyznívá tak, že by Ferjenčík měl být místopředsedou a "levice" (ehm, ehm) by měla jít do prdele. Peksa je především matfyzák a věci, které říká, má rozhodně něčím podložené. Ferjenčík je ve srovnání s ním především prostě blbec, což zezačátku nikomu nepřipadalo jako problém, protože jsme byli tak trochu blbci všichni, když Piráti začínali.

To, že účast na hlasování v takhle zásadních změnách byla relativně nízká, vůči celkové velikosti členské základny, to znamená, že řada členů to členství bere ještě méně vážně, než já. Většinou jsme vyvázli s nějakým kompromisem. Tím by v tuhle chvíli bylo jen zvolení chybějícího místopředsedy, který by to celé vyvážil, ale po vlně masových ukončení členství mi to přijde málo pravděpodobné...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Punkie jako 1. místopředseda ale fajn, ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: ne, propadl. Ale bohužel nejen to.

Averze vůči Mikulášovi Ježíšovi Ferjenčíkovi je jedna z mála věcí, která Piráty dokáže spojit :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hřib a jeho Vlna znamená kromě vykleštění strany i takový lahůdky jako amnestie pro Mikyho F.

Za mě velký nou nou.

btw dostal „výrazný kandidát“ Miky místopředsedu, jak si přál Hřib?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam