• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    BUGAS: tak Prahou jdou hypotézy, že si chce Hřib jen pojistit místo na magistrátu, kde se jeho křeslo kvůli množství průserů a kostlivců ve skříni kýve. Plus se chce pomstít své magistrátní opozici, která tlačila boj proti korupci, který jeho strašně obtěžuje. Třeba ty Nové Holešovice, které kvůli Dozimetru a tlaku zevnitř strany nesměl podepsat ho velmi serou. Taky se zná od roku 2007, kdy pracoval na e-health digitalizaci v Topolánkově vládě pro ministra Julínka, i se Zajíčkem, se kterým teď pečou na magistrátu. Insideři mi říkají, že on bude ty vztahy s ODS a Zajíčkem zase hezky urovnávat. Doporučuji místním Pirátům to sledovat...
    Jinak jdou i fámy, že se na magistrát vrátily po Dozimetru policejní odposlechy a možná do voleb dojde k dalším policejním akcím kolem Hřiba.
    KLIP
    KLIP --- ---
    XCHAOS: Nejste oprávněn číst toto fórum
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SPIKE411: to je jinak. Kdyby toho předsedu pustil rok před těma volbama do EP a krajů, mohlo být něco jinak. A nebo nemuselo. Jde o to, že prostě neměl v ten moment realistický obraz situace...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hustý...
    Fórum Pirátské strany - Přihlásit se
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=896886#p896886
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: do slova a do písmene bych se pod to podepsal. Jenom teda mi nenapadlo, že současný vývoj se dá interpretovat jako "nešlo to s vámi po dobrém, tak na vás pustíme arogantního Hřiba" :-)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    JVMLOK: pro upřesnění, ta moje příhoda je asi 35 let stará, z devadesátek.

a ano, s pirátskou spoluprací se starosty jsem na začátku souhlasil. čekala se post-babišovská éra, která třeba pro mě znamenala více spolupráce méně politické dominance. také si člověk říkal "vědí, co dělají". v té době byli starostové více méně kladně hodnocená, malá strana bez každodenního průseru jako ODS, ČSSD či ANO, úspěšná v komunálu. so far, so good. první překvapení bylo kroužkování (tady začalo být zřejmé, že piráti jsou politicky naivnější, než jsem čekal), pak vyplaval dozimetr (který už sice bublal, ale pod hladinou pozornosti), podivní ministři (zdravíme kolegu beka a nyní i kulhánka).

vstup do vlády, tam jsem jasno neměl, ale intuitivně jsem si říkal "čtyři poslanci v okamžiku, kdy nemůžou úspěšně blokovat úlety SPOLU, to není dobrý". nakonec jsem se smířil s tím, že se chlapci chtějí otrkat. šalamoun tiše makal (takové ministry mám nejradši), lipavský zněl docela rozumně a bartoš také. jen jsem opět hrubě podcenil politickou naivitu pirátů (asi tak nějak jsem podlehl svému idealizmu, mea culpa). no a výsledek se dostavil. zkušení matadoři je roznesli (znovu) na kopytech. jen bych čekal, že se s tím poperou jinak, než volbou pragmatického politického křídla, které se až příliš podobá tomu, co už v nabídce je.

ano, ano, jsem hlupák a pořád někde v skrytu věřím, že slušnost a spolupráce je "way to go" i v politice. byl jsem stejný naivní pitomec před těmi 35 lety, a jsem jím dodnes. co nadělám, asi s tím i umřu ;) nechci se měnit. pokud jsou alternativami "klasická, tradiční politika", reprezentovaná našimi chrabrými profesionálními politiky a nadšenci, co vlastně takovou politiku dělat nechtějí (havel mi s občanskou, nepolitickou politikou mluvil z duše), jsem na straně těch druhých. no a pak mi nezbývá, než se v pravidelných intervalech bít do hlavy, že jsem se nechal unést a že zkušení šíbři je holt zase převálcují. ale já šíbry nerad.

přestal jsem volit po roce 1998, kdy jsem si uvědomil, že opozice i vládní spolek jsou v česku jeden a tentýž model, jak to říkal ten pan třasohruška, růže i pod jiným jménem voněla by stejně. dělají to stále stejně, jen profit jde vždycky do jiných kapes (nebo ani to vlastně není nutně potřeba). když se objevili piráti, řekl jsem si sláva a začal zase volit a budu je volit, dokud neuhnou moc do mejnstrýmu. pak si asi zas dám pauzu.

takové ty kecy, jak když nevolím, tak nesmím divit, co se děje, pozbývají jakékoliv váhy, když je prakticky jedno, koho člověk volí, protože výsledek je jeden a tentýž - kauntry fó da fjúča :)
    KEB
    KEB --- ---
    BUGAS:
    MAKROUSEK: vysvětlení, že má v Praze mandát a rozdělanou práci přijde fér a korektní.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BUGAS: Tak je to taková zavedená představa. 🤷‍♂️

Ale vysvětluj to některým IDčkům tady.

Asi by to bylo pochopitelnější, kdyby byl primátorem, ne jen radním pro dopravu.
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    SPIKE411: tak to je snad úplně něco jiného ne? Předseda strany má imho vést svůj team ve sněmovních volbách jako leader a ne říct, že zůstane ve své funkci v Praze na magistrátu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BUGAS: To se nezavděčíš.
    Bartoš to zase schytával za to, že je zároveň předsedou, poslancem a ministrem.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BUGAS: Chce moc, ale odpovednost ne. Pirat.
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    LEON_KOWALSKI: já včera viděl interview s panem Hříbem na CT24, no nejvíc mě překvapilo, že jako předseda ( leader ) nepovede stranu do sněmovních voleb 2025
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LEON_KOWALSKI: Tak 50 na 50 mix Babiše a Kalouska.

To se bude líbit.

Hlavně mezi těmi, co Piráti nevolili a nikdy volit nebudou.
    KLIP
    KLIP --- ---
    JVMLOK: Skoro vsichni moji tehdejsi kamaradi uz stranu opustili a nikdo z mych kamaradu Novou vlnu nepodporoval. Ale chapu, sorry, nechal jsem se unest :) V kontextu piratstvi mi to tak nejak samo naskakuje.

Bohuzel, podle me to rozhadani se je vytvoreno tim, ze se o vsem hlasuje, misto toho, aby se hledal nejaky spolecny konsensus a hlasovani, byl az jen nejakej fallback. Hlasovanim by default driv nebo pozdeji vznikne ve skupine nevrazivost.
    KLIP
    KLIP --- ---
    Nekteri odchazejici to budou nejspis mit i tak, ze maj nejakou vlastni integritu, a nadale jiz odmitaji svoje jmeno se stranou spojovat.
    Kdyz mas 60 % strany (po tech odchodech uz to je vic) pro svazackou kliku, tak jde demokracie do prdele. Tohle uz nejde zastavit.

Propadak strany u voleb je podle mne posledni nadeje pro piratstvi, protoze pak teprve ze strany budou chtit odejit lidi, co to nemyslej vazne. Jako davam tomu tak 0.5 %, ale nadeje umira posledni :D

Kdyz nenajdu zadnou alternativu v pristich volbach, tak tam radeji vhodim prazdnou obalku.
    Nechci, aby z myho hlasu strana dostala jakykoliv penize.

Paradoxne je to IMHO nejlepsi, co pro stranu muze kazdej pirat dusi udelat :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KLIP: A bývalí kamarádi už jsou nohsledi. Revoluce požírá svoje děti :D
    XCHAOS: Brand o kterém mluvíš kdysi tak trochu přitahoval inteligentní lidi co viděli svět v širší perspektivě a dívali se dopředu s jistám optimismem. Tenhle brand zdegeneroval do party rozhádanejch děcek a idotů co mlátí prázdnou slámu a nejsou schopni ničeho, natožtak se mezi sebou domluvit ne jednotné strategii. Jestli tenhle brand jde do prdele, je to jenom dobře.

Ale já tady jenom vedu stínovou komunikační kampaaaň tak si mě nevšímej, děláte to dobře, všecko zlé byly jen pomluvy.

GAARQ: Jen by mě zajímalo, ve světle toho co říkáš, jestli jsi souhlasil se vstupem do vlády a spoluprací se Starosty?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Vzkaz od nového předsedy Pirátů Zdeňka Hřiba
    https://www.youtube.com/watch?v=VPn_0EnnPZc
    KEB
    KEB --- ---
    GAARQ:
    CAIDEL: ok, žádný spor, svoje jsem řekl. Asi nemám, co bych dodal. V těchto volbách to pirátům nejspíš ještě jednou hodím a pak se uvidí.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEB: Ale na směru a stylu, který mi naprosto nevyhovuje. Je to vážně tak těžké pochopit? Zvlášť když další čtyři demokratické strany okupují všechny jeden blok: ODS A, ODS B, ODS C a ODS D.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KEB: a proč bych měl zůstávat ve straně, která jde tam, kam já nechci? já to v reálu sám udělal, partaj se vydala směrem, který mě absolutně nezajímal a tak jsem odešel (spolu s dalšími nesouhlasícími). nejsem pako, abych tam hrál křena a minoritu, jejíž názor nikoho nezajímá a kdo se musí řídit závaznými ustanoveními. a čekat, až se eventuálně ukáže, že to vedou do dža a říkat "i've told you so" a tahat je z louže? nakonec opravdu je nové vedení svým skvělým plánem zavedlo na konečnou, ale to už jsem pozoroval z dáli a bylo mi to fuk. nejsem spasitel a život mám jen jeden. mimo jsem pak měl čas na jiné zajímavé věci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam