• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    LEON_KOWALSKI: já včera viděl interview s panem Hříbem na CT24, no nejvíc mě překvapilo, že jako předseda ( leader ) nepovede stranu do sněmovních voleb 2025
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LEON_KOWALSKI: Tak 50 na 50 mix Babiše a Kalouska.

To se bude líbit.

Hlavně mezi těmi, co Piráti nevolili a nikdy volit nebudou.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Vzkaz od nového předsedy Pirátů Zdeňka Hřiba
    https://www.youtube.com/watch?v=VPn_0EnnPZc
    KEB
    KEB --- ---
    GAARQ:
    CAIDEL: ok, žádný spor, svoje jsem řekl. Asi nemám, co bych dodal. V těchto volbách to pirátům nejspíš ještě jednou hodím a pak se uvidí.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEB: Ale na směru a stylu, který mi naprosto nevyhovuje. Je to vážně tak těžké pochopit? Zvlášť když další čtyři demokratické strany okupují všechny jeden blok: ODS A, ODS B, ODS C a ODS D.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KEB: a proč bych měl zůstávat ve straně, která jde tam, kam já nechci? já to v reálu sám udělal, partaj se vydala směrem, který mě absolutně nezajímal a tak jsem odešel (spolu s dalšími nesouhlasícími). nejsem pako, abych tam hrál křena a minoritu, jejíž názor nikoho nezajímá a kdo se musí řídit závaznými ustanoveními. a čekat, až se eventuálně ukáže, že to vedou do dža a říkat "i've told you so" a tahat je z louže? nakonec opravdu je nové vedení svým skvělým plánem zavedlo na konečnou, ale to už jsem pozoroval z dáli a bylo mi to fuk. nejsem spasitel a život mám jen jeden. mimo jsem pak měl čas na jiné zajímavé věci.
    KEB
    KEB --- ---
    CAIDEL: argument Babišem je extrém, buď bordel nebo Hitler. Někde mezi je nějaká normální politická strana, která má nějaké vnitřní proudy, ale dokáže se domluvit na směru a stylu.

To je to, co bych očekával od někoho, kdo je na scéně tak dlouho.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEB: Pokud ta strana i přes neschopnost domluvit se na základních věcech bude stále názorově nejblíž tomu mému, pak naprosto v pohodě.

Mám snad místo bordelu na kolečkách z ničeho nich začít volit SPD nebo ANO, protože tam je pořádek? Fascinace leadery nebyla nikdy nic pro mě. Piráti se v názorovém prostoru který preferuji nachází tak nějak sami a kolem nich v obřím kruhu nikdo za koho by se dali vyměnit, takže je asi budu muset volit až do hořkého konce.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Nechápeš. Mě se bude týkat až výsledek. Ale ten proces, ten nijak zvlášť sledovat nepotřebuji. Stejně jako nemusím sledovat kongresy ODS nebo něco podobného.
    KEB
    KEB --- ---
    CAIDEL: a proto je strana nad hrobem. Takoví jako ty, kolik vás je?

Protože pokud strana nedrží pohromadě a pořád se mele mezi sebou, tak působí jako bordel na kolečkách a určitou sumu voličů to zcela jistě odrazuje. Ty bys volil stranu co se neumí domluvit na základní ch věcech?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: to si jen myslíš: z nich totiž vzejde to, koho budeš volit a s jakým programem.

pochop, on to není brand, který znamená pokaždé to samé. Piráti jsou tak trochu brand-sharing. Tahle reforma jasně řekla, že trvalé hodnoty neexistujou. Třeba to retroaktivní zrušení rozhodnutí celostátního fóra je důležitý symbol. Co ta značka na české politické scéně znamenala, to bylo vyresetováno, vynulována a odteď může (zřejmě) znamenat cokoliv.

Neříkám, že vše dopadne špatně, ale představa, že prostě budeš volit značku a nějak to dopadne... tohle udělali voliči ODS. Když ovládáš tu značku, tak můžeš naprosto cokoliv, protože nějaké voliče máš vždycky jisté. Jestli by to tak u Pirátů mělo být taky... to netuším. Asi věnovat tomuhle fenoménu 15 let života je až moc. Víceméně na stará kolena je ze mě asi znova anarchista... "kdyby volby mohly cokoliv změnit, dávno by je zakázali".
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEB: Mě jako voliče se tyhle vnitrostranické půtky upřímně řečeno moc netýkají.
    KEB
    KEB --- ---
    CAIDEL: tak k tomu přistupuj jako k pohledu voliče, protože o ty by mělo jít především. A jestli o ně nejde, tak pak je to všechno jedno a poslední zhasne.

Jestli vydržet nevím, ale aspoň zkusit by rozhodně vypadalo líp.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEB: Divné shrnutí. Mě by spíš zajímalo, co by sis představoval ty, že by ti dotyční měli dělat (zároveň z toho teda brutálně čiší, že s nějakou podobnou spoluprácí nemáš vůbec žádné zkušenosti, jinak bys to velmi dobře chápal). Povinně zůstat a podílet se na projektu, v který už nevěří? Proč?

Pod čarou: Já neříkám, že ty odchody považuji za nějak šťastné, nebo dobrý nápad - jenže mimo první signální reakce "odchody fuj" se umím taky zamyslet i nad tou druhou variantou, plus přesně vím, že v určité chvíli dojdeš do bodu kdy si řekneš "hele, o moje názory tady už nadále očividně není zájem, je čas to zabalit." a ano, určitě se najde x chytráků, co si řeknou, že jsi debil a měl jsi to vydržet.
    KLIP
    KLIP --- ---
    KEB: nova vlna je dalsi napad tech, co meli vsechny ty spatny napady pred tim.
    Ti, co pred tim vsim mnohokrat varovali, uz na to dal nemaj, kdyz to CF nedokaze zreflektovat, a voli ty samy neschopny kokoty, co svoji neschopnost maskujou, za vnitrostranickej problem. A tech jejich nohshledu hlasovalo pres 60 %
    KEB
    KEB --- ---
    Takže si to shrnu. Strana jde doprdele, má za sebou několik volebních debaklů. Bartoš má za sebou debakl se stavebním řízením. Evidentně to nevede dobře. Rezignoval. To je legitimní a v pořádku.

Strana si zvolila nového kapitána. Nový kapitán oznámil nový kurz a nový styl plavby. Což je IMHO v pořádku, protože stávající kurz a styl je evidentně úplně na hovno.

Ne to je špatně, to nechceme, s tím se neztotožňujeme, sereme na to, končíme.

Takže jak by to tedy podle těch co odchází mělo být? Stejně? Nebo jinak jenom trošičku?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: protože těm ostatním pravicovejm stranám se s "levicovou" (ehm, ehm...) blbě dělaj koalice? před jejich voliči?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: proboha, vždyť je to NYX. To je takovej 4chan bez útočných riflí...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak takhle, povinné nošení Hřibova portrétu na sjezdech strany a pochodňové průvody v tom novém balíku zatím nejsou. Retroaktivní rušení předchozích rozhodnutí CF je ale WTF, hromadné (dobrovolné!) sebeomezení práv CF s tím, že se to navíc prohlasuje prostou většinou 4 hlasů když jde o změnu stanov, to je prostě minimálně demence, když ne přímo autoritářství.

Samozřejmě, ještě je nutné nějaký požár celostátního fóra, aby bylo možné přistoupit k referendu o vůdcovství :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Je tu kampááň! Mediální odbor se pustil do protiofenzívy v Ardenách!
    [KOUDY @ Věci Veřejné - je to dívenka nezkušená, která mi nemá co říct. Vše už vím.]
    KLIP
    KLIP --- ---
    JVMLOK: kazdopadne, jestli ti neni osud strany lhostejny, a myslis si, ze se to da z pozice clena nekam smysluplne posunout, tak se stan clenem sam a vyzkousej si jaky to je. Vubec nevis, kolik toho maj ti odchazejici za sebou :D
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    NIEKT0: To je panečku dedukce! žíkám, že lidi kteří to poloýili protože se jim nelíbá aktuální vedení a směr nejsou ochotní za svoje ideály bojovat. A jestli ani oni ne, je dobře, že už je nebudou cpát jinejm. Mi nevadí že jdou do riti. Je to jenom dobře, určitě bych jim to nezakazoval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam