• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Někdo nás volit bude a budeme univerzální pachatelé. Když pod 5%, tak ne-Babišovské křídlo propadne a vládu sestaví Babiš najisto a budeme za to moc. A když přes 5%, tak koaliční vláda bude mít "kvůli Pirátům" v programu veřejností nenáviděné body a budou za to moct Piráti. Není úniku.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: imho medialna masaz, tak dlho presviedcas ludi ze o sebe nesmies povedat ze si lavica, az tomu uveria.

YBUKO: je to tak, tu uz je jedina sanca, ze pirati budu vo volbach "najmenej hrozni", a dostanu hlasy vylucovacou moznostou.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    YBUKO: imho kdo jde od piráta ke Stanu moc velký volič pirátů nikdy nebyl...
    zaujal mě nedávno jeden grafík, kde je u nás prej cca 20% (středo)levicových liberálních voličů - proč na to nikdo nemíří? není to tak málo
    a ty další 2 dvojbloky - dezolé/populisti nebo pseudopravicový konzervativci - tam je prostě moře kohoutů na jednom smetišti a málokdo z toho vytěží aspoň 10%
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    XCHAOS: jak jsem vypíchl vedle, nečekaně tam padá jako důvod zdrhnutí liberálních levicových voličů směrem ke Stanu, nebo úplně mezi nevoliče. Kdo by to byl čekal, že centrování doprava a autoritativní PR vládnutí, které leakuje už delší dobu ven, začne část jádra voličů odpuzovat...
    Přijde mi, že ty jednodušší voliče s nižším vzděláním už přebrali různí Motoristi a ti vzdělanější a informovanější už vidí pod pokličku a nejsou s pohledem na vedení Pirátů a jeho mrtvolnost spokojení.
    KEB
    KEB --- ---
    A šípová zdá se, zase jednou promeškala příležitost mlčet
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirátům se úplně rozpadlo voličské jádro, upozorňuje analytička. Rozebírají ho prý vládní strany • mujRozhlas
    https://www.mujrozhlas.cz/vinohradska-12/piratum-se-uplne-rozpadlo-volicske-jadro-upozornuje-analyticka-rozebiraji-ho-pry
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Nadředitelka. Parody account. Seems legit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JONY: Já netipuju vůbec nic, protože Xitter je turbostoka a lze tam čekat doslova cokoliv (zlatý bsky, který mi aspoň cpe do feedu fotky koček, fosilií prvohorních bezobratlých a galaxií). Přijde mi férovější se prostě zeptat.
    JONY
    JONY --- ---
    DOCKINEZ: magorů je dnes všude plno, ale osobně bych to spíš tipoval na nějakého konzervativního magora co si udělal trolící účet
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Uf, tohle je fakt někdo od vás? Doufám, že ne.

KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Nedostatek rozhledu a schopnosti vnímat kontext. Například pokud jim pirátští poslanci říkají: "No asi tu tak úplně kvůli penězům nejsme, když v soukromém máme víc", tak jim to prostě nevěří. A už vůbec nevěří, že například žijí v paneláku. V mediích je obecně taková nedůvěra ve slušnější lidi. Je tam jakási podezřívavost. Zatímco u grázla se to bere, že ví, že je to grázl tak ok... a nakonci dne ho poslouchaj (viz Kajínek).

Babiš je pro ně stejná celebrita jako zpěváci apod. Čili je jasné, že má super luxusní barák. Někde jim tam furt i hraje: "Ten má dost tak nekrade". A v neposlední řadě jsou prostě cílová skupina. Kvákne nějaký populistický žblebt a oni tleskají. Bez moderátora to nikdo neuvede na pravou míru. Zatímco např. piráti se obvykle snaží říci jak to je, což není tak sexy a srozumitelné...

Krasný příklad je energetika: Ceny jsou pro lidi vysoko. Ok, tak "pojdme nadávat na green deal". Řešení? Jaderná elektrárna. A lidé tleskají. Přitom je to naprosto obráceně. Jaderná elektrárna musela dostat do zákona vysoké výkupní ceny, aby v optimistickém případě výroby a odběru bez zdražení stavby byla rentabilní. V reálu tedy bude prodělečná. Ale to nevysvětlíš v TV štěku, když ještě před tebe hodí babičku, co umrzá ve vlastním bytě. A už vůbec nevysvětlíš, že nebohá babička se jaderné elektrárny nedožije, zatímco třeba větrného parku ano.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    KEB: Předstírání zájmu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: Stockholmský syndrom.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEB: fascinace populismem a mediálním obrazem, PR masáží? na víc lidí to funguje, než nefunguje
    a samozřejmě to nějak souvisí se vzděláním... což je třeba vidět na FB a to pletení pojmů/dojmů a naskakování na zavádějící bullshit
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: já to trochu otočím naruby. Je fascinující, že dělnickou třídu drží u huby svině typu Babiš, teplý atd, ale ta dělnická třída je přesto obrovská část jejich elektorátu. Tohle prostě nepochopím.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    DOCKINEZ: Problém je, že nám, co máme rozhled a možnosti to může prospívat, ale tvoří to ohromnou nespokojenou masu. A ta táhne dolu celou společnost, protože se prostě nemá přiměřeně a nevidí smysl v práci, protože jim přinese moc málo. I když si na své poměry vydělají slušně, tak je pro ně těžké výdělek zhodnotit (české banky), nekoupí si bydlení a navíc je práce hrozně zdaněná... A všem je asi jasné kam to vede.

Vyšší úroveň je pak moment, kdy jsou rozdíly tak velké, že začne být nebezpečno, třeba jako v Jihoafrické republice.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: to chápu, kozy nikde, taková Jordánka je jinde :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: Je to tak, Zlata už je hodně vyčpělá a mele z cesty.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CHORCHE: Nejhorší Fake Taxi video, co jsem kdy viděl! :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    nemam rád videa z auta, tohle bude výjimka s Hřibem a pí Adamovskou

Facebook
    https://www.facebook.com/reel/565343223324370
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam