• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: tady mi těch 100 dní přijde mimo, není to premiér nebo prezident...
    mi to vlastně začíná bejt už úplně buřt, nemá co volit, pokud se nestane nějakej mega fuck up, hodím to tam v září pirátům, pak se jdu vycpat jako obvykle a budu sledovat ty naše konzervativní degeny
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    STAROJDA: Přemýšlel jsem jak to napsat. U nás jsou strany malé. Ale furt i malá strana je mnohem větší než většina organizaci. Čili aktivně sledovat všechno, mít empatii apod je hrozně náročné. Není to 10 lidí v jednom kanclu. Jsou to stovky lidí po celé ČR. Navíc z velmi rozdílných socioekonomických skupin. Ideálem je, že se dohodne horník z Ostravy, s intošem z Prahy a inženýrem z Plzně... ale jen málo lidí má schopnost jednoduše procházet takto rozdílnými skupinami a porozumět. A nejen porozumět, ale vůbec být angažovaný. Ač jsem byl docela aktivní člen, tak povědomí o kampaních mimo Prahu mám jen mizivé. A to jsem se některých účastnil - ale jen tak, že jsem dojel, kampaňoval, odjel. Neznám rozpočty, materiály apod.

IMHO to byl pád Pirátů v Německu. Oni se prakticky ani nemohli vidět fyzicky. Velmi brzo Bavorsko mělo defacto separátní Pirátskou stranu... zvláště v opozici k Berlínu.

Řešením je IMHO extra silný institut, který by šířil osvětu a i nevěřící uváděl do náročnějších témat. Ale na to by byly potřeba roky relativního klidu. Ty nemáme :(.

Ale tento střet je integrální součástí současné politiky. Politika si žádá neuvěřitelné egoisty (aby byli ochotni šaškovat v mediích apod) a zároveň strana by nejlépe fungovala bez ega. Stejně jako u firem to funguje, když je tam vůdčí egoista. Ale jakmile je pokus o nějakou demokratizaci, tak je to těžké.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No, co jsem sledoval debatu k volbám ve fóru královéhradeckém kraji (nějakým omylem to bylo na čas přístupné, už není), tak minimálně u nás panují obavy, že kampaň dopadne jako vždycky: zaplatí pár drahých světelných poutačů a billboardů, ale zato už nezbydou prostředky na plakátovací plochy, kterejma by šlo zbombit celej kraj.

Však posledně (krajské volby) a předposledně (ojrovolby) se takový způsob osvědčil, že? Oh wait, vlastně to byl totální propadák, tak to na podzim uděláme stejně.

To nemůže uhnout, hm?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: jenže na většinu z těch věcí, co píšeš jako důležité potřebuješ aktivní lidi
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KEDRIGERN: Zajímavé je, že píšeš "strana je velká". A přitom je tu narativ, že české strany jsou extrémně malé. Měli (?) by mít tisíce členů a mají jen stovky. Smyslem toho je, aby šli naplnit kandidátky na všech úrovních, včetně vládní.

Já osobně se snažím Piráty vnímat z tohohle big picture. Proto mi nevadí odchody a radikální změny. Důležitější je pro mě ten politický proces - kampaň, hesla, lídr, důvěra, kandidáti, komunál, kraje, senát, parlament. Zatím tomu důvěřuju a jsem HODNĚ zvědavý na kampaň a letošní volby. Ty budou (nejen) pro mě zlomové (co se týče Pirátů).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Už pomalu uběhlo 100 dní hájení novýho předsedy, možná by bylo fajn, kdyby předvedl i něco jinýho než strkanice s dementama na sockách* a třeba začal ukazovat ten skvělej ekonomickej program, kterej sliboval. Nebo si ho nechává až na horkou fázi volební kampaně? Aby pak nebylo pozdě...

*sry, lev much nelapá a nýmandi typu Turek si nezaslouží než odplivnutí
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Odešla drtivá většina "geeků", kteří byli svědomím strany. Idešel expert na duševní zdraví. A spousta dalších je méně aktivních.

Ono je to logické. Současné vedení má jasný plán - konkurovat zaběhnutým stranám. Ale to vede k lehkému populismu. A tam není tolik místa pro experty. Anebo jen experty, kteří jsou zároveň šašci. Jenže z práce těch expertů vyrůstá dobrovolnictví, protože motivují další. Na druhou stranu strana je velká a je hrozně těžké být empatický ke všem.

Na druhou stranu velmi vítám, že je aktivní Libor Dušek a Jiří Hlavenka, kteří se okolo motali dlouhodobě, ale s jinou mírou angažovanosti.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: ostatní nejsou tak mediálně známý, např během posledního týdnu vedoucí resortního týmu školství Martin Úlovec nebo předsedkyně Středočeského kraje Marta Martinová ze známějších Vojta Pikal. Odešli hlavně aktivní lidi, strana má dejme tomu 1000 členů z nich je aktivních tak 200 a pokud ti z toho 20 odejde a dalších 50 jako např já se přesune z aktivního na neaktivního, tak je to znát, že ten rozdíl strana musí zaplatit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tak třeba Kolaja odvedl hrozně moc práce na programu, pokud vím.

Jasně, nikdo není nenahraditelný, ale do voleb je ani ne rok a každá ruka bude chybět.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Neviem ako moc sa orientujes v personaliach, ale fakt dost klucovych ludi. Tito ludia casto nie su medialne nijak zvlast znami, pretoze riesia skor odborne veci svojej specializacii, ale bez nich je ta strana prazdna schranka, lebo sice mozes nieco verejne deklarovat, ale v momente ked sa dostanes k moci, tak to aj tak nemas ako dosiahnut.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEB: jo poškodila je ledatak pro konzervy, což je úplně but, páč na to nejvíc nadávaj lidi, co je nikdy nevolili a volit nebudou
    radši to hodí ověřeným korupčníkům a sračkerům :D
    KEB
    KEB --- ---
    STAROJDA: jestli pirátům pořád nedošlo, jak je michailidu svým geniálním výrokem poškodila, tak to můžou rovnou zabalit 😉
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: kdo novej přišel a už tam nebyl, nebo sem o něm někdy slyšel? tohle tam tedy nevidím já
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CHORCHE: Který další odborník kromě Michailidu?

Ono se pořád píše "odešlo hodně lidí" "odešli klíčoví lidé" ale reálně je to za mě právě jen Michailidu. Tam mě osobně mrzí a za mě je to jediný odborník z těch co odešli... A odešlo jen několik lidí (20?) a přišli noví. Takže celý tenhle narativ se za mě reálně smrskne jen na "komunistku" Michailidu.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    GAARQ: já si myslim, že nová Vlna vykácela zbytek odborníků (Michailidu atp.) a zbyli tam kvazi odborníci jako Miki F., kterej už x krát prokázal, že to může akorát tak pochcat

KEDRIGERN: STAN roste imho i na SPOLU - protože když odpadneš jako volič od nich/ODS, tak už ti toho moc nezbývá (pokud nepřepneš rovnou na Motodegeny a jiný Turky)

STAROJDA: tak krom Východního tam neměli komouše atp. tam je ten rozdíl Východ a Západ i dnes, ale nějak to spolkli. u nás jedem na pseudopravici, pseudosvobodě, pseudokapitalismu a kdokoliv chce být levicový, závidí úspěch, je bolševik a blabla. furt dokola

ZAPPO: ten posun na středopravo kritizuju u Pirátů furt - cpou se tam, kde je plno a myslí si, že *vypráskáním komoušů* tam něco nafarmí...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    GAARQ: pěkně zformulované. Bohužel přesně to Piráti nejsou, a pře zdání , které se pokoušeli budit, ani nebyli.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KEDRIGERN: Me prijde ze to neni tezky. STAN a Pirati dlouho lidem zustavali jako dve volby po vylucovaci metode, kdyz zahodis nevolitelnej shit. A STAN mel reputaci stredovosti, "normalnosti" (nemyslim to zle, proste takova bezna politicka strana) a kdybych mel parafrazovat "mirneho pokroku v mezich zakona". Pirati byli ti co byli pestrejsi, liberalnejsi, meli ruzne nazorove proudy.
    Ted Pirati centruji, takze prichazi vic do toho pole STANu a tim pada duvod proc je volit jako alternativu - a naopak vyvstava duvod ze "kdyz uz volit centristickou stranu", tak aspon tu predvidatelnejsi a stabilnejsi.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KU13AR: No v Německu to funguje, tady v ČR je prostě levice sprosté slovo, bohužel. Osobně bych taky radši levicovější směřování. Ale i v současné podobě a zaměření jsou pro mě Piráti jedinou volitelnou stranou.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Ja sa bojim ze strana sa prakticky rozpada, odchadzaju aktivni a hodnotni ludia, vzdialenie sa povodnym idealom je znacne, a vedenie dost marne. Hlavne dobrovolnicka praca niekde okolo bodu mrazu. Ale tak uvidime, mozno to pri nedostatku inych moznosti stale bude stacit.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    STAN roste na Pirátech. Ale upřímně fakt nechápu proč roste. Chápu, že jsou Piráti neatraktivní. Také mě současné vedení netěší. Ale nějak těžko hledám na STANu cokoliv.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam