• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KU13AR: No v Německu to funguje, tady v ČR je prostě levice sprosté slovo, bohužel. Osobně bych taky radši levicovější směřování. Ale i v současné podobě a zaměření jsou pro mě Piráti jedinou volitelnou stranou.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Ja sa bojim ze strana sa prakticky rozpada, odchadzaju aktivni a hodnotni ludia, vzdialenie sa povodnym idealom je znacne, a vedenie dost marne. Hlavne dobrovolnicka praca niekde okolo bodu mrazu. Ale tak uvidime, mozno to pri nedostatku inych moznosti stale bude stacit.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    STAN roste na Pirátech. Ale upřímně fakt nechápu proč roste. Chápu, že jsou Piráti neatraktivní. Také mě současné vedení netěší. Ale nějak těžko hledám na STANu cokoliv.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KU13AR: těžko říci. pro mě osobně je ta současná pirátská sestava méně zajímavá než ta původní, byť nějaké lakování levo-pravo je mi lhostejné. piráti oslabili potlačením diverzity a imho skutečně se tím zbytečně dostali do užší kompetice se STAN (persönlich, tenhle spolek okresních mafiánů mě moc neláká a ani vylučovací metodou se nedostává do čela možného seznamu volitelných subjektů). a němečtí mládežníci a ti naši, nevím, nakolik je lze srovnávat. když jsme ještě víc rajzovali přes couchsurfing (před airbnb), potkal jsem v německu víc radikálních mládežníků, byť stejně vzdělaných, než u nás. nevěřím, že se to za poslední dobu nějak zásadně změnilo. navíc tady je nějaká alternativa die linke? možná piráti byli, ale to je tak vše. ani ta maláčová nedokáže působit mladě (to není ejdžizmus :) jde o přístup k problémům, chová se víc jak klasický búmr - žádná anticipace reálných problémů, prázdné kecy, lavírování a tak).
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    Co říkáte na úspěch Die Linke v Německu? Nemyslíte, že zbavení "komoušů" Piráty oslabí a "vycentrování" nahraje spíš voliče STAN (což výzkumy potvrzují), kteří získají voliče i bez koalice a kroužkování? I když uznávám, že v ČR je silná až "mýtická" tendence natírat jakékoukoliv regulaci na "komunismus" a za návrat před rok 1989.. a nálepka "komunistů" je proti pirátům v kampaních používaná neustále..

Die Linke díky své lídryni vyhrála mezi mladými i Berlíňany | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/postkomunisticka-die-linke-se-zmenila-i-diky-sve-lidryni-ovladla-berlin-a_2502250700_jgr
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    NIEKT0: a které nebudou? autoritáři proti demokratům vždycky použijí mechanizmy demokracie. pro bohy, to jsme se nepoučili? v naší, české historii, se to už stalo minimálně dvakrát. demokrati se 2x nechali naivně obehrát a pak se strašně divili. já nevím, není to definice šílenství, dělat pořád totéž v očekávání různých výsledků?

žijeme v době bezprecedentního kognitivního zneužití veřejného prostoru autoritáři a máme starosti, že budeme muset použít sílu. chceme to přežít?

nechci vypadat jako hysterka, ale mám takový ten neodbytný pocit telegrafisty na potápějícím se titanicu, volajícím do kuchyně, kdy bude oběd. vy ne?

od pirátů bych čekal kvalifikovaný postoj k tomu, co se děje. žádné politikaření, žádné žabomyšiny na sockách. chci moderní stranu, která nedělá tu tradiční šaškárnu, co se jí tu říká politika, chci odborníky a lidi, co vědí, co dělají, profíky, řemeslníky, kteří umí myslet strategicky, jednat takticky a přesto nesklouznou k technologii moci, jako právě moderní autoritáři. protože vidí lidi, lidi, kteří se v tomhle slzavém údolí pinoží a jediné, co cítí, je, že na ně všichni serou. proč se lidi táhnou za bábou, kanimůrou, dýzlem? ti umí simulovat, že je lidi zajímají. jde o to to nesimulovat, ale dělat.

a už toho nechám 🙃
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MEMNON666: Hodně štěstí s dáváním přes hubu korporátním autoritářům typu Musk.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    NIEKT0: tak stále přinejhorším zbývá přímá akce, ostatně jak jinak došlo k vyhnáni nacku z nocnich ulic na konci devadesátek? Dostali po hubě a byl klid
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MEMNON666: No, akurat toto by asi lepsie sadlo niekde u stalinistov. Nackov nema rad (snad) asi nikto, ale toto su presne tie mechanizmy, ktore raz budu vo vysledku ako prve pouzite proti nam samotnym.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    NIEKT0: nejsem členem, takže maximálně mohu reprezentoval část voličstva, tu co ocení antifa Bartoše/Hřiba/...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MEMNON666: A s toto chces predavat ako piratsku myslienku?:) goofy...

Ak je na dnesnej spolocnosti nieco desive, tak je to prave rastuce prepojovanie sa statu a korporacii, kde tie najvacsie a pravne najtazsie obhajitelne svinstva sa outsorcuju na korporacie.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    DOCKINEZ: já narážím na státem vynucenou moderaci třeba i nakladatelství s hrnečky:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NECROMAN: Kdo určí, co je ona „netolerance“, kterou je potřeba potírat?

Už slyším různé Konvičky vykřikovat, že podle tohohle mustru je potřeba zakázat třeba islám, že jo.

Co by pak mělo větší váhu? Ústavou daná svoboda vyznání, nebo to tvoje potírání netolerance?

MEMNON666: Prosím, neříkejme moderátorskému zásahu cenzura, slova mají nějaký význam a zrovna cenzuru z podstaty provádí pouze stát.

Nemusí se nám líbit, když nám na FB nebo Xitteru smažou příspěvek a dostaneme „třicítku“, ale snadno tomu můžeme předejít tak, že si tam zrušíme účet :) I na Internetu naštěstí lze „hlasovat nohama“. Já mám bez META socek už tři roky klid a pohodu a žádná „cenzura“ (sic!) mě netrápí.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    NIEKT0: jen je potřeba ji aplikovat na globální sociální sítě jejich odpovědnosti za neodstranění protiprávního obsahu :)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MEMNON666: Takze tvrdis ze cenzuru uz mame, a nie je potrebne zavadzat nic dalsie?:)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    NIEKT0: tak je to to okřídlené máš svobodu projevu, nikoliv nutně svobodu i po něm (a odstraněn projev pokud je vyhodnocen jako závadný - to imho kváká jako cenzura)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MEMNON666: Nie, to je dodatocne riesenie toho, ci si porusil zakon. Ale nezakazuje ti to dopredu publikovat/znapisat co uznas za vhodne, ani tvoje prispevky neprechadzaju ziadnym schvalovacim mechanizmom, ani ti nikto nezakazuje na internete lozit kam chces.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    NIEKT0: však ta trestněprávní rovina je to státní řesení a tedy ona cenzura nezávisle na médiu
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MEMNON666: Ano, v pripade ze cenzura ma este horsie dosledky nez to nerobit.

Ako si to technicky predstavujes? Velky europsky firewall? budes blokvat pristup na adresy? IP adresy? a co ked budu ludia pouzivat VPN, zakazes VPN do zahranicia? Alebo si vynutis backdoor aj do nich? do SSH?

Je to podobny nezmysel ako chatcontrol. Ak chces riesit nackov, mozes to riesit trestnopravne (propagaci je stale trestna), mozes to riesit rozne infiltracne/whatever, ale cenzura sa nejavi ako nijak efektivne riesenie, iba hlupe.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Já bych si opravdu silně přál, aby Evropané používali otevřené platformy na bázi otevřených protokolů a ne centralizované korporátní. Ale nevím, jestli zákazy jsou ten správný způsob motivace, jak je k tomu přimět...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam