• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: jede stejnou zahraniční politiku jako Fiala - jasně, protože jede podle Pojara/ODS od chvíle, co ta přišel?

IMHO Fiala osobně nechce Trump ODSku - on někdo tuší, co Fiala chce? tuší to sám Fiala? nepřijde mi... e finále je to fíkusovej list a tahá ho za koule Blažek a kmotři, jak to tak vypadá (viz mass fat kill na podzim Bartoše)

meanwhile tohle je v duchu Trump ODS

https://denikalarm.cz/2025/02/lipavskeho-velmi-pozdni-odpoledne-navsteva-netanjahua-vystihuje-tragedii-ceska-ve-svete/

---
    normálně za mě je Lipo zmrd a klasickej cz duševní mrzák už od podzimu, zbytek je nějaká omáčka, co mě nezajímá... že přešel do ODS pro mě neznamená volbu ODS, naopak je to jen další milion pátý bezcharakterní hajzl, co se v té ODS ztratí
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    PULNOC: za to ty si podprůměrnej trol a dement

a ten Lipavsky to je nejaka hvezda? nechapu proc, prumerny obcan CR urcite netusi kdo je nejaky Lipavsky - zrovna tohohle ministra ze zamini zná skoro každý včetně dezolé

běž otravovat vzduch zas někam do pryč
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    PULNOC: Strány jsou zahleděné samy do sebe. Z pohledu ODS je mladý, nemá spory (například si rozumí s prezidentem), jede stejnou zahraniční politiku jako Fiala. Dokonce dokáže fungovat s Černochovou.

IMHO Fiala osobně nechce Trump ODSku, ale ví že jim to hodně hrozí. Tohle může být snaha tento trend zvrátit.

Také za tím může být rozdělení krajů uvnitř Spolu. Věřím, že TOPka stála radši o Lipavského než jiné ODSáky.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    a ten Lipavsky to je nejaka hvezda? nechapu proc, prumerny obcan CR urcite netusi kdo je nejaky Lipavsky.

v podstate se divim ze politicke garnitury se takhle navzajem pretahuji a natahuji, dyt to je uplne jedno. klidne udelejte kandidatku pres /dev/random, o to prece vubec nejde, jde jen o parky a pivo v kampani
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    KRAMERIUS: ODS nikdy nebyla pravice, leda ze bys za pravici pocital mafiosoligarchii
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NECROMAN: Tak převlečenej pravičák to byl. :-)
    Vlastně počkat, ODS už není pravice, že. Tak pak je vše OK.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS:
    Lipavský má kandidovat v Praze. Místo TOP 09 jej nakonec získala ODS — Deník N
    https://denikn.cz/1670989/lipavsky-ma-kandidovat-v-praze-misto-top-09-jej-nakonec-ziskala-ods/
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: proč to teda nehodíš vedle? zajimavá ta úvodní fotka, jak je vedle Olga R.
    už je nějaké echo, kam pujde dál Lipo, nebo nepůjde? myslim TOPku, jako nestraník, nebo? nikdo nic?
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    DOCKINEZ: Tak předseda si jistě zaslouží pochvalu za moc pěkně zvládnuté výběrové řízení na manažery v DPP.... Za to by zasloužil zatleskat na obě tváře :(.
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: tak za mě jsou poslední troje kampaně pirátů jedna velká nula. Těch pár plakátů a jeden bilboard nepočítám...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: tady mi těch 100 dní přijde mimo, není to premiér nebo prezident...
    mi to vlastně začíná bejt už úplně buřt, nemá co volit, pokud se nestane nějakej mega fuck up, hodím to tam v září pirátům, pak se jdu vycpat jako obvykle a budu sledovat ty naše konzervativní degeny
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    STAROJDA: Přemýšlel jsem jak to napsat. U nás jsou strany malé. Ale furt i malá strana je mnohem větší než většina organizaci. Čili aktivně sledovat všechno, mít empatii apod je hrozně náročné. Není to 10 lidí v jednom kanclu. Jsou to stovky lidí po celé ČR. Navíc z velmi rozdílných socioekonomických skupin. Ideálem je, že se dohodne horník z Ostravy, s intošem z Prahy a inženýrem z Plzně... ale jen málo lidí má schopnost jednoduše procházet takto rozdílnými skupinami a porozumět. A nejen porozumět, ale vůbec být angažovaný. Ač jsem byl docela aktivní člen, tak povědomí o kampaních mimo Prahu mám jen mizivé. A to jsem se některých účastnil - ale jen tak, že jsem dojel, kampaňoval, odjel. Neznám rozpočty, materiály apod.

IMHO to byl pád Pirátů v Německu. Oni se prakticky ani nemohli vidět fyzicky. Velmi brzo Bavorsko mělo defacto separátní Pirátskou stranu... zvláště v opozici k Berlínu.

Řešením je IMHO extra silný institut, který by šířil osvětu a i nevěřící uváděl do náročnějších témat. Ale na to by byly potřeba roky relativního klidu. Ty nemáme :(.

Ale tento střet je integrální součástí současné politiky. Politika si žádá neuvěřitelné egoisty (aby byli ochotni šaškovat v mediích apod) a zároveň strana by nejlépe fungovala bez ega. Stejně jako u firem to funguje, když je tam vůdčí egoista. Ale jakmile je pokus o nějakou demokratizaci, tak je to těžké.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No, co jsem sledoval debatu k volbám ve fóru královéhradeckém kraji (nějakým omylem to bylo na čas přístupné, už není), tak minimálně u nás panují obavy, že kampaň dopadne jako vždycky: zaplatí pár drahých světelných poutačů a billboardů, ale zato už nezbydou prostředky na plakátovací plochy, kterejma by šlo zbombit celej kraj.

Však posledně (krajské volby) a předposledně (ojrovolby) se takový způsob osvědčil, že? Oh wait, vlastně to byl totální propadák, tak to na podzim uděláme stejně.

To nemůže uhnout, hm?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: jenže na většinu z těch věcí, co píšeš jako důležité potřebuješ aktivní lidi
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KEDRIGERN: Zajímavé je, že píšeš "strana je velká". A přitom je tu narativ, že české strany jsou extrémně malé. Měli (?) by mít tisíce členů a mají jen stovky. Smyslem toho je, aby šli naplnit kandidátky na všech úrovních, včetně vládní.

Já osobně se snažím Piráty vnímat z tohohle big picture. Proto mi nevadí odchody a radikální změny. Důležitější je pro mě ten politický proces - kampaň, hesla, lídr, důvěra, kandidáti, komunál, kraje, senát, parlament. Zatím tomu důvěřuju a jsem HODNĚ zvědavý na kampaň a letošní volby. Ty budou (nejen) pro mě zlomové (co se týče Pirátů).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Už pomalu uběhlo 100 dní hájení novýho předsedy, možná by bylo fajn, kdyby předvedl i něco jinýho než strkanice s dementama na sockách* a třeba začal ukazovat ten skvělej ekonomickej program, kterej sliboval. Nebo si ho nechává až na horkou fázi volební kampaně? Aby pak nebylo pozdě...

*sry, lev much nelapá a nýmandi typu Turek si nezaslouží než odplivnutí
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Odešla drtivá většina "geeků", kteří byli svědomím strany. Idešel expert na duševní zdraví. A spousta dalších je méně aktivních.

Ono je to logické. Současné vedení má jasný plán - konkurovat zaběhnutým stranám. Ale to vede k lehkému populismu. A tam není tolik místa pro experty. Anebo jen experty, kteří jsou zároveň šašci. Jenže z práce těch expertů vyrůstá dobrovolnictví, protože motivují další. Na druhou stranu strana je velká a je hrozně těžké být empatický ke všem.

Na druhou stranu velmi vítám, že je aktivní Libor Dušek a Jiří Hlavenka, kteří se okolo motali dlouhodobě, ale s jinou mírou angažovanosti.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: ostatní nejsou tak mediálně známý, např během posledního týdnu vedoucí resortního týmu školství Martin Úlovec nebo předsedkyně Středočeského kraje Marta Martinová ze známějších Vojta Pikal. Odešli hlavně aktivní lidi, strana má dejme tomu 1000 členů z nich je aktivních tak 200 a pokud ti z toho 20 odejde a dalších 50 jako např já se přesune z aktivního na neaktivního, tak je to znát, že ten rozdíl strana musí zaplatit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tak třeba Kolaja odvedl hrozně moc práce na programu, pokud vím.

Jasně, nikdo není nenahraditelný, ale do voleb je ani ne rok a každá ruka bude chybět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam