• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    CHORCHE: tohle uz je ta vycentrovana nova vlna v plne sile nebo to jeste prijde?
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    LEON_KOWALSKI: Nekompromisni grafika je jasnou znamkou webu 1.0., promysleny zoomer bait.
    MFuv medialni odbor je tak zpet.

Podobne prezentovanou posadku mival cz web Aštara, tak stastnou plavbu flotile :))
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    NIEKT0: JM si ve Votapkovi nasel nahradu za Vasicka, s kterym si bajecne lebedili v predsednictvu, ale oborove vzdelanejsi, jako pripravu na potencialni nakolejovani z kremloboku. Priste JM privede dalsiho experta z MGIMO, Erika Besta.

Sledovat promeny Piratu je musim rict cim dal desivejsi podivana.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    v odpovědi na ten @JakubMichalek19 post: "... A toho grafika nakrmte nebo ho vyhoďte" 🤣

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    HONCKA: Ferjenčík je odborník na tvorbu volebních klipů ;-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHORCHE: klidně mu to řekni, že až půjde do tuhýho, tak to stejně na něj někdo vytáhne :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: jako tohle je složitý. Ano, za komoušů to byl opruz z celé řady hledisek, oplocení a cenzura podle mě bylo to nejhorší, ale tuzemským specifikem bylo, že spousta elit byla v průběhu necelých 30 let tak či onak vyvlastněna, zlikvidována nebo donucena emigrovat: začalo to v podstatě už pozemkovou reformou 1920, která dopadla zčásti i na vlasteneckou šlechtu, pokud vím, pak pochopitelně odsun Čechů ze Sudet 1938, útěk nebo vyhlazení Židů (hodně elit bylo židovského původu), opakované vyhnání ze Sudet, tentokrát Němců, kulturně podstatná odveta početně méně významné, ale existující ruské migraci před bolševismem, pak samozřejmě emigrace před komunisty a političtí vězni. Prostě likvidace či vyhnání různých elit různého druhu. Takže ten, kdo zůstal a komunisti mu něco zabavili, mohl být s velkou pravděpodobností někdo, kdo si na to fakt našetřil poctivou prací (i když "poctivá práce" v německých zbrojovkách za Protektorátu... no comment :-). "Buržoazie" u nás moc nebylo, tak se komunisti mstili aspoň běžné střední třídě .... a zprotivili levicové myšlenky dalším generacím na dlouho dopředu.

Kontinuitu především s normalizačním komunismem 70.let přitom je možné vidět hlavně u Babišova hnutí ANO, kontinuitu se stalinistickými sekerníky 50.let zase v KSČM/Stačilo. Pokud se kolem Pirátů motaly jednotky lidí, které šlo řadit k nějaké nové levici, tak to bylo maximum. Přijde mi řešit tohle ještě po 35 letech po pádu komunismu jako stihomam: on komunismus nevznikl na zelené louce, ale z deziluzí a situací určitých vrstev obyvatel, které se můžou klidně opakovat.

Myslím, že Piráti jsou opředeni mnoha mýty, které prostě nejsou pravda. Oligarchická média by strašně ráda Piráty spojovala se směsicí zelených opatření v průmyslově a dopravě, proti které celkově vedou masáž na všech frontách; faktem ale je, že za Hřiba jako náměstka pro dopravu třeba pražský magistrát stopnul veškeré peníze na čistou mobilitu (i to málo, které na to dřív šlo). Takže často je pravdou úplný opak obrazu, který o Pirátech média šíří (já bych třeba pro větší podporu cyklodopravy byl, ale já jsem vnitrostranická opozice, fakticky :-)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    NIEKT0: to mu řeknu a zas vycouvá, ale minulej týden to jméno zmínil a já se nechyt, kdo to je... :D to mu říkat nemůžu, zas by volil ODS
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: jeho argument. on viděl, že byla někdy v Chříči na nějakým komunistickým nevím čem, a jak tam jezdí pro pivo a má svojí tryznu, že jim komouši něco vzali a stát nevrátil, tak na něj ten red flag funguje hodně přísně (ani moc nerozlišuje socan, nebo komouš. prostě zkratky)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: Akoze mu imponuje ze Votapek prednasal Marxizmus-Leninizmus, studoval na MGIMO v Moskve, a potom otocil? Ci ktora presne cast?:) (a este sa odmieta vyjadrit k spolupraci s Ransdorfom:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: odchod komoušů? nevím... Janka byla spíš strašidlo obcházející Evropu...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: proč kroutíš hlavou? mi kamarád říkal, že kvuli němu a odchodu komoušů piráty zváží (ale imho to pořád bude víc do mínusu, než do plusu)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: jako ten Vladimír Votápek, nad tím skutečně kroutím hlavou. Jako asi nejde říct, že nás nebudu volit, pokud ze strany nevystoupím. Ale fakt nevím, co si o tom celém mám myslet. Především se chci bavit s lidmi, co v Pirátech ještě zůstali...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    HONCKA: jn jako mě ten Michálkovo zpovykanej freestyle teda moc nebaví.... a je to často dost selektivní
    novýho máš číst Votápku a Duška... starej IB, Miki, Hřib atd. a vůbec bych nerad viděl to +/- ve stylu přišlo/odešlo
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    no... asi jedine pozitivne na tomje, ze si to zjavne patla autenticky sam, inak bolest cez vsetky zmysly.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CHORCHE: celkem by mě zajímalo, jak do toho zapadá Ferjenčík nový není a odborník je max na to, jak přijít o většinu mandátů
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    no jo, ale ti co měli odejít neodešli :)

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Bývalý europoslanec Peksa: Piráti opustili mladé, zaprodali ideály…odcházím. - Médium.cz
    https://medium.seznam.cz/clanek/mikulas-peksa-byvaly-europoslanec-peksa-pirati-opustili-mlade-zaprodali-idealy-odchazim-130080
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    CHORCHE: Na tebe TikTok vliv nemá, jenže generaci mladších voličů válcuje fantasticky. Stačí se podívat na průzkumy :/

Mladí voliči (kdokoli pod 30) imho poměrně proevropští a liberální jsou (pro ně Krakovák jako Brňák), nicméně on asi docela stačí i pouhý efekt vystavení a jsou tam schopní hodit hranolku a blábolícího Bábu... Přiznám se, že nad silou sociálních sítí docela žasnu.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    FRK_R23: sem si to musel najít a krom paní s kozama většíma než hlava, jsem si nic nezapamatoval, pardon

Volt Česko – Domovská stránka
    https://voltcesko.org/

ATROPOS: imho shoří na 2 věcech v tom našem rybníčku - proevropští a liberální. TikTOk nevím... to třeba na mě nemá vliv, spíš ocením, když ze sebe někdo nedělá tele a hranolku, ale vidíme, že to nějak funguje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam