• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: ano, vždyť říkám... on má svoje lidi (včetně "zarytých nepřátel") kteří mu zařídí virál :-)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Mě se moc líbí, jak tady na Nyxu reflektujete mediální dění kolem Pirátů.

Republika v pohybu? ticho
    Hřibovy prohlášení k bezpečnosti? nic
    Pirátská petice k bezpečnosti? ... sdílel jí aspoň Půr

A pak Michálek - BOUŘE!!! :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CAIDEL: a co teprv: řídit stát jako firmu nebo ministra financí, co by mi předložil deficitní rozpočet, bych vyhodil
    aneb, jak šel čas s AB
    ale nějaký ten vibe, že stát je nejhorší hospodář a kapitáni průmyslu něco dokázali a proto tomu rozumí, tu pořád je ;)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    FRK_R23: A pak jsou taky firmy, ve kterých by s takovým profilem byl neustále povyšován :) Racionálnost firem (hlavně těch větších) se doooost přeceňuje.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    GAARQ: fun fact. Kodex si vymyslel Michalek a v prvni verzi byl protiustavni (chtel rozdavat pokuty za hlasovani v rozporu s klubem v PS, ktery pochopitelne ridil, efektivne zrusit volny mandat) a trvalo mu asi 7 let, do Hribovske vlny, nez ho protlacil v podobe, jaka mu vyhovuje.

FRK_R23: "Například nechápu Mikyho. Posral co mohl a pořád má o něčem rozhodovat?"
    Protégé JM, ktery potrebuje asistenta na ponizovani, a sestry, ktera financuje stranu sestimistnyma castkama, iirc 700k apod.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    YBUKO: tj ale já si bolševika spojuju s vražděním oponentů (bílej, červenej), justiční vraždy atp. proti tomu je tohle nadužívání toho pojmu (máme rádi a od Zemana s Ovcí i ty nálepky, neobolševik, neomarxista)
    to co popisuješ ty, je proti tomu dost light verze a nejspíš se dá i říci, že je to klasický bossing atp., což se děje v každé druhé firmě - ale těm kapitánům průmyslu a kapitalistům bolševiku neříkáš. prostě mi z toho brní uši

čímž si mi připomněl, že s bossingem už Michálek problém měl (nevím, zda to byla fraška, nebo fakt bossing, nebo jen buzeroval nějaká netáhla... to už si nepamatuju)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: jiní jsou určitě, hl. dělaj jiné nebo začátečnické chyby a furt dokola
    jinak vlk taky sliboval... i každej klučina slibuje: když ptáčka lapají, pěkně mu zpívaji

jak tady někdo zmínil porovnání s firmou - u politiků mi přijde, že to vůbec neplatí a nebo jsou jen 2 modely:
    1. buď si bohatej a chytrej na to, že si najmeš poradce a jedeš PR podle průzkumů (Babiš style,ale zvlád to i Paroubek... i když ústřely Kdo z vás to má? byl taky hyper trolling)
    2. nebo nejsi bohatej a si trochu naivní/blbej a bez sebereflexe - takže si nenecháš v ničem poradit a jedeš hovadiny (Michálek, ODS a vlastně libovolní vypouštěči balónků - mávám tím na tvého favorita Vítka R.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CHORCHE: To je pravda, ale neslibovali právě Piráti, že oni jsou jiní? Tím vyšší nároky na ně musíme klást, nemyslíš?

Od Mirka Dušína obvykle čekáme víc než od Štětináče...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    YBUKO: další týden, co bez bolševiků neprojde... fakt mě tahle zacyklenost už nebaví, jako by tady dneska nebyly reálně větší chujové. bububububububu bolševik vol.106

KEDRIGERN: aktuálně jsou na denní bázi vidět 3-4 piráti - IB, Hřib, Michálek a občas Olga
    takže je jedno, co strana chce, ale tenhle trotl vidět je a jen škodí - u toho postu mu dali čočku všichni, dmg control čistá 0, nebo to smazat
    no a že nekandiduje - tak by moh vystoupit, nebo držet aspoň hubu, ne? jestli to neví, je volební rok

FRK_R23: není to v pořádku, poškozuje stranu a jeho kecy znamenají i dost znechucených voličů (včetně tebe nebo mě) - jen je to tedy dost viditelné, co je ta Nová vlna zač - tsunami aby je sfouklo
    ještě bych dodal, že mě nebaví ten posměch, co jako volič piráta dostávam - ať je to chytrá Šípová, nebo Michálek - to jsou takové skoky na hrábě s rozběhem

DOCKINEZ: buď v klidu, v Čechii s tebou jako se svým voličem, vyjebe každá strana ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: copak amnestie, ale prohlásit ho za "nového odborníka"! :-) Takhle nějak ale asi proběhl vzestup MAGA v GOP... ti lidé zkoušeli stále více a s údivem zjistili, že jim to projde a naopak jsou díky tomu víc vidět a "slavní" .... i my se tohohle procesu teď účastníme.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: tak je to před volbama... po volbách by s nima klidně koaloval, proč ne :-)

Jinak ty lidi odešli sami, strana se jich "nezbavila", jenom je přehlasovala... a přehlasovávala je už dlouho, popravdě.

Hřiba je známý, ale v jistém smyslu taky problematický, svým vystupováním. Jakub je člověk, který může být užitečný v pozadí, protože je schopen přečíst i vymyslet tuny různých předpisů.... a asi je schopný si spočítat kolik v jakém orgánu potřebuje hlasů na co, apod. ... ale když se pokusí o přímou komunikaci, dopadne to jak to dopadne (v tomhle se ale přiblížil politikům "velkých" strana úspěšně je kopíruje). Že má nulovou empatii a sociální cítění, to konstatovali všichni a opakovaně, no a třeba se ale ukáže, že voliči přesně takové osobnosti do politiky vyslat chtějí... kdo ví.

Oni Michálek s Hřibem "vyhráli", ale je to takové Pyrrhovo vítězství. Třeba Mikuláš Peksa nebyl žádný loser, ve volbách do EP nasbíral stejně preferenčních hlasů, jako protěžovaný Mikuláš Ferjenčík. Pokud Pirátům s těmi členy odejdou i voliči těchto osobností, tak jsme pod 5% a Jakub to možná tuší a proto se vzteká, kope a kolem sebe a ukazuje prstem na "pachatele"...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    YBUKO: A tzv. výrazný kandidát!

Mně přišla ultrapitomá ta amnestie pro Mikyho. To je prostě tak přes čáru, že i když mám občas záchvaty, že bych to Pirátům na protest proti ostatním partajím hodil, tak takovýhle vejmrdy mě z toho spolehlivě vyvedou.

Protože když vedení strany takhle vyjebává se svým nejvyšším orgánem (CF), těžko můžu straně věřit, že nevyjebe se mnou coby voličem.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YBUKO: Myslíš jako nová a lepší ODS?
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    YBUKO: Coz tak skvele vyslo s Ferjencikem, ze uz je zas "novy leader a odborník", ze
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YBUKO: Nový, jo? Neni ve straně náhodou od začátku? Neříkalo se mu Miky "Torrent"...?:D
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YBUKO: To asi jo. Například nechápu Mikyho. Posral co mohl a pořád má o něčem rozhodovat? WTF? Bejt to ve firmě, tak už je odejit nebo odloženej někam, kde nemůže škodit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GAARQ: Něco by se našlo:

Kodex chování - Pirati.CZ
    https://wiki.pirati.cz/rules/kocho

Všeobecný kodex veřejného zastupitele - Pirati.CZ
    https://wiki.pirati.cz/program/kodex_zastupitele
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KEDRIGERN: máte nějaký psaný interní etický kodex se sankcemi? to i ten barbossa měl pirátský zákon, i když jak pravil, byla to spíše doporučení než pravidla.

organizace, která nechce podlehnout excentrickým tlakům svým členů, se bez něčeho takového neobejde. s velkou mocí musí přijít i velká zodpovědnost, abych citoval jinou zajímavou postavu.

michálek mě za ten post viset za koule v průvanu, mark my words. škoda už nastala a bude se horko těžko napravovat. i pro mě už začínají být piráti takhle obtížně zkousnutelní a to, věční bohové, netuším, koho jiného bych volil...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEDRIGERN: Tak snad má nějakou sebereflexi, ne? Zrovna Pirát se bude opírat o "startrekisty" tyvole. To je fakt tak blbej nebo je to jen psychopat?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    FRK_R23: Souhlas. Jen to prostě vždycky škody nejdřív napáchá. (Z podstaty věci nemůžeš řešit post před odesláním, pokud nemášj nějaký cenzůrní proces) A žádné řešení není dobré. Prostě smutno :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam