• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: jiní jsou určitě, hl. dělaj jiné nebo začátečnické chyby a furt dokola
    jinak vlk taky sliboval... i každej klučina slibuje: když ptáčka lapají, pěkně mu zpívaji

jak tady někdo zmínil porovnání s firmou - u politiků mi přijde, že to vůbec neplatí a nebo jsou jen 2 modely:
    1. buď si bohatej a chytrej na to, že si najmeš poradce a jedeš PR podle průzkumů (Babiš style,ale zvlád to i Paroubek... i když ústřely Kdo z vás to má? byl taky hyper trolling)
    2. nebo nejsi bohatej a si trochu naivní/blbej a bez sebereflexe - takže si nenecháš v ničem poradit a jedeš hovadiny (Michálek, ODS a vlastně libovolní vypouštěči balónků - mávám tím na tvého favorita Vítka R.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CHORCHE: To je pravda, ale neslibovali právě Piráti, že oni jsou jiní? Tím vyšší nároky na ně musíme klást, nemyslíš?

Od Mirka Dušína obvykle čekáme víc než od Štětináče...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    YBUKO: další týden, co bez bolševiků neprojde... fakt mě tahle zacyklenost už nebaví, jako by tady dneska nebyly reálně větší chujové. bububububububu bolševik vol.106

KEDRIGERN: aktuálně jsou na denní bázi vidět 3-4 piráti - IB, Hřib, Michálek a občas Olga
    takže je jedno, co strana chce, ale tenhle trotl vidět je a jen škodí - u toho postu mu dali čočku všichni, dmg control čistá 0, nebo to smazat
    no a že nekandiduje - tak by moh vystoupit, nebo držet aspoň hubu, ne? jestli to neví, je volební rok

FRK_R23: není to v pořádku, poškozuje stranu a jeho kecy znamenají i dost znechucených voličů (včetně tebe nebo mě) - jen je to tedy dost viditelné, co je ta Nová vlna zač - tsunami aby je sfouklo
    ještě bych dodal, že mě nebaví ten posměch, co jako volič piráta dostávam - ať je to chytrá Šípová, nebo Michálek - to jsou takové skoky na hrábě s rozběhem

DOCKINEZ: buď v klidu, v Čechii s tebou jako se svým voličem, vyjebe každá strana ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: copak amnestie, ale prohlásit ho za "nového odborníka"! :-) Takhle nějak ale asi proběhl vzestup MAGA v GOP... ti lidé zkoušeli stále více a s údivem zjistili, že jim to projde a naopak jsou díky tomu víc vidět a "slavní" .... i my se tohohle procesu teď účastníme.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: tak je to před volbama... po volbách by s nima klidně koaloval, proč ne :-)

Jinak ty lidi odešli sami, strana se jich "nezbavila", jenom je přehlasovala... a přehlasovávala je už dlouho, popravdě.

Hřiba je známý, ale v jistém smyslu taky problematický, svým vystupováním. Jakub je člověk, který může být užitečný v pozadí, protože je schopen přečíst i vymyslet tuny různých předpisů.... a asi je schopný si spočítat kolik v jakém orgánu potřebuje hlasů na co, apod. ... ale když se pokusí o přímou komunikaci, dopadne to jak to dopadne (v tomhle se ale přiblížil politikům "velkých" strana úspěšně je kopíruje). Že má nulovou empatii a sociální cítění, to konstatovali všichni a opakovaně, no a třeba se ale ukáže, že voliči přesně takové osobnosti do politiky vyslat chtějí... kdo ví.

Oni Michálek s Hřibem "vyhráli", ale je to takové Pyrrhovo vítězství. Třeba Mikuláš Peksa nebyl žádný loser, ve volbách do EP nasbíral stejně preferenčních hlasů, jako protěžovaný Mikuláš Ferjenčík. Pokud Pirátům s těmi členy odejdou i voliči těchto osobností, tak jsme pod 5% a Jakub to možná tuší a proto se vzteká, kope a kolem sebe a ukazuje prstem na "pachatele"...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    YBUKO: A tzv. výrazný kandidát!

Mně přišla ultrapitomá ta amnestie pro Mikyho. To je prostě tak přes čáru, že i když mám občas záchvaty, že bych to Pirátům na protest proti ostatním partajím hodil, tak takovýhle vejmrdy mě z toho spolehlivě vyvedou.

Protože když vedení strany takhle vyjebává se svým nejvyšším orgánem (CF), těžko můžu straně věřit, že nevyjebe se mnou coby voličem.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YBUKO: Myslíš jako nová a lepší ODS?
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    YBUKO: Coz tak skvele vyslo s Ferjencikem, ze uz je zas "novy leader a odborník", ze
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    FRK_R23: nene, to bude určitě někdo úplně jiný. Tenhle je nový lepší.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YBUKO: Nový, jo? Neni ve straně náhodou od začátku? Neříkalo se mu Miky "Torrent"...?:D
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    FRK_R23: to je ale nový odborník!
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YBUKO: To asi jo. Například nechápu Mikyho. Posral co mohl a pořád má o něčem rozhodovat? WTF? Bejt to ve firmě, tak už je odejit nebo odloženej někam, kde nemůže škodit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GAARQ: Něco by se našlo:

Kodex chování - Pirati.CZ
    https://wiki.pirati.cz/rules/kocho

Všeobecný kodex veřejného zastupitele - Pirati.CZ
    https://wiki.pirati.cz/program/kodex_zastupitele
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    GAARQ: to je ale pořád jen pár stejných lidí, kteří tam dělají stále stejné megachyby, protože takoví prostě jsou a budou. Stačí je "jen" odsunout dozadu a Piráti se můžou uzdravit.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KEDRIGERN: máte nějaký psaný interní etický kodex se sankcemi? to i ten barbossa měl pirátský zákon, i když jak pravil, byla to spíše doporučení než pravidla.

organizace, která nechce podlehnout excentrickým tlakům svým členů, se bez něčeho takového neobejde. s velkou mocí musí přijít i velká zodpovědnost, abych citoval jinou zajímavou postavu.

michálek mě za ten post viset za koule v průvanu, mark my words. škoda už nastala a bude se horko těžko napravovat. i pro mě už začínají být piráti takhle obtížně zkousnutelní a to, věční bohové, netuším, koho jiného bych volil...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEDRIGERN: Tak snad má nějakou sebereflexi, ne? Zrovna Pirát se bude opírat o "startrekisty" tyvole. To je fakt tak blbej nebo je to jen psychopat?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    FRK_R23: Souhlas. Jen to prostě vždycky škody nejdřív napáchá. (Z podstaty věci nemůžeš řešit post před odesláním, pokud nemášj nějaký cenzůrní proces) A žádné řešení není dobré. Prostě smutno :(
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEDRIGERN: Tak jestli Michálek znovu nekandiduje, tak je to za mě v pořádku.

A promiň, ale rogue postování Michálka zkrátka prezentace strany je. Navíc u někoho, jako je on. To přece není nějakej no-name post z fóra.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    FRK_R23: "Pokud se ale PS chce prezentovat lidma a postama jaký dělá Michálek, tak beze mě.¨" Jsem dost přesvědčen, že strana nic takového nechtěla. Problém je, že poslanec, co napíše naprostou šílenost je magnet na media. A nezabráníš mu v tom. Zároveň on už nekandiduje.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    XCHAOS: Na to fakt seru, pro mě se tímhle Michálek stal naprosto nevolitelným. Jestli má opravdu zapotřebí se otírat o bývalé spolustraniky a navíc ještě takhle kokotským způsobem, tak je to ještě větší ubožák, než jsem si myslel.

Je pro mě fakt těžký Piráty dál podporovat, když se strana zbaví lidí jako Janka (která je dle mého názoru velice fundovaná v otázkách PML a závistlostí) a dál tlačit jedince jako je Miky (kdy udělal naposledy něco užitečnýho, kromě toho že dokázal posrat kampaň?) a nebo tady psycouš Michálek.

Kandidatura Hřiba mi přišla jako dobrej nápad. Podle mě se v Praze snaží, tak jsem nějak předpokládal že podobně nastoupí i na celostátní politiku.

Pokud se ale PS chce prezentovat lidma a postama jaký dělá Michálek, tak beze mě.¨

YBUKO
    YBUKO --- ---
    CHORCHE: na tomhle je smutné, že právě tenhle mindset připomíná víc ty bolševické metody než nějaký jeden výkřik o startrekismu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam