• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Zdá se, že si Bartoš odpočinul a znovu se vrhá aktivně do politiky :-)
    Bartoš přestal pít deset káv denně a jde do voleb. Jak oslabení Piráti vyjeli za lidmi - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/volby/ivan-bartos-kampan-pirati-volby.A250321_160535_domaci_doub
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    XCHAOS: navic vystoupila z F R A T E L L I , protoze jsou na ni prilis fasisticti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VOYTEX: ona ale AfD říká třeba o tom, že zájmy Německa nejsou totožné se zájmy USA, úplně to samé, co teď po vítězství Trumpa říkají demokratické strany napříč spektrem. Akorát AfD to říkala před vítězstvím Trumpa, hmm. A Mussoliniho vnučka v Itálii není proruská, ale ani nemá prachy. Začíná se to komplikovat....
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    NECROMAN: timto meritkem je progresivisticka i Alice Weidel...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DOCKINEZ: nikdy nebyl progresivistický...
    Prague Pride 2023: Ministr Lipavský podpořil při startu manželství pro všechny
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-ministr-lipavsky-podporil-pri-startu-prague-pride-manzelstvi-pro-vsechny-235177
    BOREC
    BOREC --- ---
    XCHAOS: proč jen na sítích ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Máte přání?
    https://mateprani.pirati.cz/
    lze přidat přání.
    co třeba přát si "aby se Jakub Michálek nechoval na sociálních sítích jako idiot"? :-) stačilo by asi tak 30 lidí :-))
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: Škoda, že na to hloupej Honza nepřišel třeba před 10 lety...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tak tohle mu věřím.

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: Odcházejí lidé, kteří nějaké výsledky předvedli, ať už na počet preferenčních hlasů nebo v samostatných kandidaturách. Je to souboj značky s osobnostma, dá se říct...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KRAMERIUS: odejít ze strany měsíc po tom, co kandidovala na lídryni do voleb, je na zamyšlenou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no, ten členský návrh na zrušení Pirátské strany, před lety, mi docela dává smysl, ve světle posledních událostí :-) ale když odejdeme, tak nějaká revoluce uvnitř strany se bude dělat už těžko... a jako taky víc než jednu politickou stranu už v životě nezaložím.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Piráty opouští další těžká váha. O ukončení členství požádala senátorka Šípová - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/spipova-pirati-konec-clenstvi.A250321_215742_domaci_remy
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: tak já jsem v kontaktu s hromadou lidí ze SČK, který odešli (odešli 3 z 5 členů předsednictva). Většina odešla z důvodu ztráty iluzí, že se příchodem nové vlny stala z Pirátů standarní politická strana + tohle [HONCKA @ Věci Veřejné - Měli bychom mít myšlenkový tank, think-tank, a tím vést sebe i svět,], další odejdou pokud Votápek zůstane na kandidátce

XCHAOS: to hlavně nevyslalo správný signál spolustraníkům, resp jim vyslalo signát, že předseda poslaneckého klubu je pěknej zmrd (teda těm co už to nevěděli předtím :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    U Ruščáka jsem zaregistroval info, že po Peksovi nebo Wagenknechtovi to zabalila i bývalá místopředsedkyně Jana Holomčík Leitnerová a svůj odchod zdůvodnila mj. slovy "nechci si vybírat stranu ve straně."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak jsem dostal od republikového předsednictva mail, že "nedávné vystoupení Kuby Michálka na sociálních sítích v rámci loučení s některými členy nevyslalo veřejnosti správný signál". Hmm... :-) tak nevím, jestli to není tajná komunikace, kterou bych si měl nechat pro sebe...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: no, některý to podle mě akorát přestalo bavit (Pikal), protože prostě něco si vyzkoušeli a dá zjistili, že to pro ně nikam nevede. Ale u jiných je to asi vážnější. Třeba zjistili, že mají nějakou agendu, ale přes Piráty ji rozhodně neprosadí a tak. Fakt je, že komunikuji jen s členy, kteří odchod zvažují. S lidmi, kteří už odešli, jsem většinou ve styku nebyl.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    XCHAOS: Konečně se po dlouhé době zase píše o Pirátech :). Já cením, že poprvé vidím obsáhlejší soupis toho, kdo ze strany odešel.

A bokem Piráti startují kontaktní kampaň (Máte přání?), takže počítám s tím, že v médiích konečně budou i o něco častěji.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zpátky v plné síle? Od Pirátů odešla polovina exposlanců a výrazných tváří - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpatky-v-plne-sile-od-piratu-odesla-polovina-exposlancu-a-vyraznych-tvari-40513870
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: s tou hospodou to byla nadsázka, ale faktem je, že prostě není v silách žádné politické strany, která bojuje o hlasy nerozhodných voličů z šedé mlčící většiny, aby nějak čelila mediálnímu nastavení téhle šedé většiny. Samozřejmě existuje poptávka i po protestních hlasech různých menšin a menšina, která to vidí jinak, jistě existuje... ale bohužel politické strany se snaží přebrat hlasy "těm druhým" a vědomě či nevědomě pak přebírají i politickou agendu "těch druhých" a ztrácej tu svojí původní a svoje voličské jádro. Co s tím - nevím...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam