• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Piráty opouští další těžká váha. O ukončení členství požádala senátorka Šípová - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/spipova-pirati-konec-clenstvi.A250321_215742_domaci_remy
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: tak já jsem v kontaktu s hromadou lidí ze SČK, který odešli (odešli 3 z 5 členů předsednictva). Většina odešla z důvodu ztráty iluzí, že se příchodem nové vlny stala z Pirátů standarní politická strana + tohle [HONCKA @ Věci Veřejné - Měli bychom mít myšlenkový tank, think-tank, a tím vést sebe i svět,], další odejdou pokud Votápek zůstane na kandidátce

XCHAOS: to hlavně nevyslalo správný signál spolustraníkům, resp jim vyslalo signát, že předseda poslaneckého klubu je pěknej zmrd (teda těm co už to nevěděli předtím :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    U Ruščáka jsem zaregistroval info, že po Peksovi nebo Wagenknechtovi to zabalila i bývalá místopředsedkyně Jana Holomčík Leitnerová a svůj odchod zdůvodnila mj. slovy "nechci si vybírat stranu ve straně."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak jsem dostal od republikového předsednictva mail, že "nedávné vystoupení Kuby Michálka na sociálních sítích v rámci loučení s některými členy nevyslalo veřejnosti správný signál". Hmm... :-) tak nevím, jestli to není tajná komunikace, kterou bych si měl nechat pro sebe...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: no, některý to podle mě akorát přestalo bavit (Pikal), protože prostě něco si vyzkoušeli a dá zjistili, že to pro ně nikam nevede. Ale u jiných je to asi vážnější. Třeba zjistili, že mají nějakou agendu, ale přes Piráty ji rozhodně neprosadí a tak. Fakt je, že komunikuji jen s členy, kteří odchod zvažují. S lidmi, kteří už odešli, jsem většinou ve styku nebyl.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    XCHAOS: Konečně se po dlouhé době zase píše o Pirátech :). Já cením, že poprvé vidím obsáhlejší soupis toho, kdo ze strany odešel.

A bokem Piráti startují kontaktní kampaň (Máte přání?), takže počítám s tím, že v médiích konečně budou i o něco častěji.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zpátky v plné síle? Od Pirátů odešla polovina exposlanců a výrazných tváří - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpatky-v-plne-sile-od-piratu-odesla-polovina-exposlancu-a-vyraznych-tvari-40513870
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: s tou hospodou to byla nadsázka, ale faktem je, že prostě není v silách žádné politické strany, která bojuje o hlasy nerozhodných voličů z šedé mlčící většiny, aby nějak čelila mediálnímu nastavení téhle šedé většiny. Samozřejmě existuje poptávka i po protestních hlasech různých menšin a menšina, která to vidí jinak, jistě existuje... ale bohužel politické strany se snaží přebrat hlasy "těm druhým" a vědomě či nevědomě pak přebírají i politickou agendu "těch druhých" a ztrácej tu svojí původní a svoje voličské jádro. Co s tím - nevím...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: uf zas GD... a ne, to imho není moudro cz knajpy, to je kokotství našich politiků. stejně jako náš přístup k EU... zlá EU, kdo co podepsal, aby proti tomu za 2-3 roky bojoval (tady si může Fiala s Babišem podat ruce a drtivá většina naší politické scény taktéž)
    souhlas, že s tím pak Pexeso nemá šanci nic udělat... toho za to jen umlátěj velcí kluci i vypité hlavy
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: Obecně, média naočkovala venkovu a jakýmkoliv městům menší než Praha, že grýndýl je zlo a Pirát jsou grýndýl, což zrovna kandidáti do EP jako třeba Mikuláš Peksa ani vyvracet nemohli. S takhle silnou mediální masáží nejde pohnout, prostě jde o moudro české hospody. Grýndýl nám zdražil pivo a basta.

Přitom třeba za Hřiba jako náměstka na dopravu nejde na agendu čisté mobility skoro nic (prostě sem tam dopravní stavba, ale nulový rozpočet na další aktivity...)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: a nebo to bude tím, že mě tyhle kripl fighty nezajímaj? a i se přiznám, že naší armádě nerozumim a nevím, co s tím. jsou i témata, na která nemám názor a ani mě moc nezajímá názor minoritních politiků, nebo mašíblů (jestli se nepletu, Macinka má modrou)

ono byly loni i nějaké souboje Turek a Piráti, ne? neviděl jsem ani 1 a nemyslím si, že jsem o něco přišel
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CHORCHE: Oh god! Piráti tak dlouho tepají do Motoristů za jejich (Motoristů) návrh na "povinnou vojnu", až si fanoušek Pirátů myslí, že právě Piráti chtějí povinnou vojnu. Myslím že stačí aspoň dvě vteřiny pozornosti, abys ten rozdíl poznal.

Teda omlouvám se, pokud fanoušek Pirátů nejsi - tady v tom klubu už si nejsem jistý :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: myslíš třeba tohle? buď to ke mně nedovibrovalo, nebo mě to nezajímá, nebo v té petici nevidím moc smysl, protože to dopadne jako dycky

Evropa v plné síle
    https://evropavplnesile.cz/

naposled jsem si všim nějaké podpory povinné vojny, což určitě nadchne mladé lidi volit piráty. nevím, další
    resp. pokud si pirát vykácí své voliče, tak může řikat whatever, ale nikdy nic neprosadí
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: ano, vždyť říkám... on má svoje lidi (včetně "zarytých nepřátel") kteří mu zařídí virál :-)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Mě se moc líbí, jak tady na Nyxu reflektujete mediální dění kolem Pirátů.

Republika v pohybu? ticho
    Hřibovy prohlášení k bezpečnosti? nic
    Pirátská petice k bezpečnosti? ... sdílel jí aspoň Půr

A pak Michálek - BOUŘE!!! :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CAIDEL: a co teprv: řídit stát jako firmu nebo ministra financí, co by mi předložil deficitní rozpočet, bych vyhodil
    aneb, jak šel čas s AB
    ale nějaký ten vibe, že stát je nejhorší hospodář a kapitáni průmyslu něco dokázali a proto tomu rozumí, tu pořád je ;)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    FRK_R23: A pak jsou taky firmy, ve kterých by s takovým profilem byl neustále povyšován :) Racionálnost firem (hlavně těch větších) se doooost přeceňuje.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    GAARQ: fun fact. Kodex si vymyslel Michalek a v prvni verzi byl protiustavni (chtel rozdavat pokuty za hlasovani v rozporu s klubem v PS, ktery pochopitelne ridil, efektivne zrusit volny mandat) a trvalo mu asi 7 let, do Hribovske vlny, nez ho protlacil v podobe, jaka mu vyhovuje.

FRK_R23: "Například nechápu Mikyho. Posral co mohl a pořád má o něčem rozhodovat?"
    Protégé JM, ktery potrebuje asistenta na ponizovani, a sestry, ktera financuje stranu sestimistnyma castkama, iirc 700k apod.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    CHORCHE: jo, bossingem ke kolegům a podřízeným je taky prý proslulý. Ale stranické čistky od "komunistů" a levičáků jsou prý taky jeho doména. Akorát že tím úspěšně čistí stranu i od levicovější a svobodomyslné části voličů, což je kupodivu vidět na výsledcích Pirátů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam