• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: bohužel, on s tou nafoukaností má pravdu, částečně: v krajských volbách v Pardubickém kraji Piráti prostě nedostali ani tolik hlasů celkově, kolik měl MF v posledních parlamentních volbách ve stejném kraji (nebo nějak plus-minus). To je prostě vážný problém.

Nedodává už, že je to díky tomu, že jako vedoucí MO téhle pozice využil k sebeprezentaci, vrchovatou měrou :-)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    MEMNON666: no já dospěl k tomu, že v těchhle volbách podpořit ještě jo, žádná nová strana co by Piráty nahradila nemá asi šanci přelézt 5%. Ale pokud budou Piráti pokračovat takhle dál i v dalším volebním období, a budou jen dutým produktem s autoritativním vedením, tak bude čas přepřahat na volby 2029 koně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: je na Mastodonu. Stejně, všichni, kdo to myslí vážně s původním programem Pirátů, by Mastodon měli mít už dávno...
    @daliborzz@witter.cz
    Dalibor Záhora 🏴‍☠️ (@daliborzz@witter.cz) - Witter
    https://witter.cz/@daliborzz
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    btw co Záhora? Čítával jsem jeho filipiky v Deníku referendum, ale už dlouho mu tam nic nevyšlo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: já v zásadě odkopnutí voličského jádra a snahu hrát si na catch all neschvaluju.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: To prave ale vobec nie je tato dilema. samozvany "pragmaticky" pristup viedol ku katastrofe v podobe koaly s mafianmi zo stanu, ktory nasich tajtrlikov kupodivu vodili za nos, a naslednej volebnej katastrofe, a nasledne katastrofalnej povolebnej koalicii. Samy odbornik, sama orientacia na vykon a dosiahnute vysledky. Akurat ze houby.

Naopak, keby sme zostali sami sebou, a sustredili sa podla kartelovej teorie na nasu vlastnu cielovku, mali by sme sice strop niekde pod 20%, co by ale bohate stacilo vzhladom na nase personalne moznosti, a mohli sme byt v koalicii, kde by sme boli matematicky potrebni, a teda by sme mali sancu aj nieco realne presadit. Miesto toho to dopadlo takto... Ideologicky a personalne vyprazdnena strana, ktorej vladnu dusevne prazdni ludia, s jedinym cielom zabetonovat sa u moci. A program pise par ludi ako uzna za vhodne, a realne sa bude aj tak presadzovat nieco uplne ine.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: koalice mi pod vlivem Antibabiš psychózy (pochopitelné) přišla přirozená (chyba!), ale když se jako výhoda začalo prezentovat, že Piráti s velmi malým počtem provařených osobností získají na kandidátkách více míst, tak jsem začal tušit zradu. Do toho žádné lídryně, takže se stínové hnutí za více žen mohlo rozptýlit náhodným kroužkováním přijmení -ová bez ohledu.na stranickou příslušnost...

Ano, byl to recept na průšvih. Porážka netaktizujících naivních voličů taktizující menšinou...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Jako ale nečekal jsem to. Když byl po předposlední(?) volbě předsednictva v předsednictvu akorát Ivan a jinak samý Pirátky, tak jsem si říkal, že se třeba něco mění a Ferjenčíci, Michálkové atd. konečně půjdou od válu.

A ono prd.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: ano, illiberalismus je na vzestupu. V podstatě je to stará známá hra na to, kdo vystřelí první.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já to chápu tak, že řekněme pragmatičtější klika provedla „kontrarevoluci“ vůči progresivnější partě, kterou sama podezřívala z toho samého, co se pragmatici sami chystali udělat :)

Trošku jako Trumpův puč v USA :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak částečně o odebatu, jestli volitelná strana má být jen protestní a hlásat čisté ideály bez kompromisůí, nebo má dělat i reálnou politiku a "ušpinit se"..

Čistě pragmaticky: volitelných míst je málo. A odešli ti, kteří mohli předvést nějaké výsledky a zdáli se zneuznáni, možná zneužiti a odstrčeni do pozadí.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: boli, ale nemali tak moc ako si uzurpovali teraz. Stanovy im to neumoznovali, a to teraz padlo. Proste ziadne hejno, ale klasicka zhora kontrolovana strana, v tomto pripade navyse v malou clensku zakladnou, takze idealna pre rozne zaujmove skupiny na presadzovanie svojich zaujmov. S nejakymi specifikami, nejake to sektarstvo okolo vcelej kralovnej a tak, ale vlastne uz je mrtvo:/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: "nepřátelské převzetí" se neříká tomu, když v některých případech jsou to lidé, co jsou tam buď od začátku, nebo minimálně hodně dlouho. Je to spíš proces uzavírání se a transformace v sektu, která ostatní členy už nepotřebuje, nemá ambice je oslovit a spíše jim překážejí...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Tak je to nepriatelske prevzatie s vsetkym co k tomu patri, ale zacalo to uz ovela davnejsie. Piratov sa iste kruhy hodne bali, ale po strete s realitou sa bat prestali, naopak zistili ze na kope miest im to vyhovuje vlastne viac.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MEMNON666: bejvavalo, teraz ma strana 1071 clenov, a dalej to klesa: https://lide.pirati.cz/
    (inak neviem ako dlho zostanu lide.pirati.cz verejni, vyzera ze sa blizi zavretie podobne ako u fora)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: no, ano, současné vedení Pirátů se celá léta snaží udělat z Pirátů catch-all party, k čemuž se ten brand už z logiky věci naprosto nehodí a byl tak i myšlený... no ale témata, co vybublala v "knize přání a stížností", tomu catch all cílení ale nasvědčují...

To, že by voličské jádro Pirátů snad mělo.koho volit a netříštilo se, to je ale pro pro řadu hráčů zřejmě největší noční můra.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    STAROJDA: tak však jako volič jsem se rozhodl .)
    ---
    Pro výzvu, aby se Ferjenčík „do konce roku 2026 neucházel o místa na kandidátních listinách pod hlavičkou České pirátské strany“, hlasovalo 309 pirátů z 554 zúčastněných. Strana čítá zhruba 1200 členů.
    Celostátní fórum se také usneslo, že Ferjenčík nerespektoval pokyny vedení kampaně a že porušil usnesení republikového předsednictva o osobních kampaních. Podle většiny také Ferjenčík svou kampaní Piráty poškodil.

Piráti vyzvali Ferjenčíka, aby za ně do sněmovních voleb nekandidoval - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pirati-vyzvali-ferjencika-aby-za-ne-do-snemovnich-voleb-nekandidoval-40481487
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    MEMNON666: Rozpad jádra je možný. Může vzniknout jádro nové a můžou přijít hlasy nejádrových voličů. STAN taky dlouhodobě nemá jádrové voliče.

A tu otázku na Ferjenčíka jsem moc nepochopil. A jak stojím na straně povrchních voličů, tak odpovím tweetem přímo od Mikiho :)

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MEMNON666: Mně přijde, že u STAN je ta liberálnost jen fíkovej list, kterej má zakrýt korupci, že občas někdo vypadne z okna atd. Bez toho pinkwashingu atd. je STAN jen takový malý lokální ANO.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    JONY: pokud chceš volit liberální stranu co se dostane do sněmovny a piráti nejsou přijatelná volba tak jsi poněkud limitován v možnostech :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam