• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Piráti opouštějí loď. Hřib by si měl vyndat hlavu ze záchodu - Vlevo dole | Seznam Podcasty
    https://podcasty.seznam.cz/podcast/vlevo-dole/pirati-opousteji-lod-hrib-by-si-mel-vyndat-hlavu-ze-zachodu-445408
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kdo tu koho šmíruje? - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/clanky/kdo-tu-koho-smiruje/
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    DOCKINEZ: ano.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    YBUKO: A pointa je, že Jarkovský to taky zabalil? Nějak se nechytám. Díky
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YBUKO: tak dalo by se to pojmout i jako určitá "past" na ty predátory, honeypot... ale obávám se, že u Pirátů se nám to nepodařilo :-)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    XCHAOS: už jsem to sem dřív psal, to asi je klasický věčný scénář co se objevuje od garážových startupů a neziskovek až po politické strany: postaví to kreativní idealisté, nadšenci nebo vizionáři, následný úspěch přitáhne predátory, byrokraty nebo lidi co jdou jen po penězích a postavení, ti to machiavellismem převezmou a nadšence a vizionáře pak vyštípou, protože "profesionalizace". Akorát pak občas zničí i tu původní kvalitu nebo autenticitu. Můžeme se takhle bavit o politických stranách, velkých filmových a herních studiích, IT firmách... Kolikrát jsem tenhle příběh viděl a ještě uvidím.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YBUKO: spíš se zamysli nad mechanismem, který z každé slibné nové strany spolehlivě udělá dutý produkt. Je to v nás, že my, co do těch nových stran lezeme, jsou dutí? a nebo je to nějaký faktor vně těch stran?

Každopádně, lidi zklamaní Piráty se ženou do zakládání nových stran. U toho hnutí Volt aspoň chápu, že je celoevropské a potřebu něčeho celoevropského pociťuju (pro mě to měli být Piráti, ale těch úhlů pohledu na věc bylo asi příliš mnoho...). Hnutí Kruh zakládají strašně sympatické Pirátky... ale jak se chtějí odlišit od těch různých Budoucností, Idealistů, apod.? Není to nakonec jen o to, že někdo občas náhodně plácne rukou do vody a nezkouší, jestli jeho plácnutí nebude náhodou to nejsilnější?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YBUKO: To je jasný, ale toho si plebs nevšimne. Mě zaujala ta dlažba :))
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    FRK_R23: akorát mají lidé kolem zmutované ruce a nohy. Ale tím si obrázek nebudeme kazit...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YBUKO: Překvapivě dobrej paint-out. Určitě AI, ale stejně.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Pardon, asi dílo ODS nebo co, ale vzhledem k situaci trefné.

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: bohužel, on s tou nafoukaností má pravdu, částečně: v krajských volbách v Pardubickém kraji Piráti prostě nedostali ani tolik hlasů celkově, kolik měl MF v posledních parlamentních volbách ve stejném kraji (nebo nějak plus-minus). To je prostě vážný problém.

Nedodává už, že je to díky tomu, že jako vedoucí MO téhle pozice využil k sebeprezentaci, vrchovatou měrou :-)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    MEMNON666: no já dospěl k tomu, že v těchhle volbách podpořit ještě jo, žádná nová strana co by Piráty nahradila nemá asi šanci přelézt 5%. Ale pokud budou Piráti pokračovat takhle dál i v dalším volebním období, a budou jen dutým produktem s autoritativním vedením, tak bude čas přepřahat na volby 2029 koně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: je na Mastodonu. Stejně, všichni, kdo to myslí vážně s původním programem Pirátů, by Mastodon měli mít už dávno...
    @daliborzz@witter.cz
    Dalibor Záhora 🏴‍☠️ (@daliborzz@witter.cz) - Witter
    https://witter.cz/@daliborzz
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    btw co Záhora? Čítával jsem jeho filipiky v Deníku referendum, ale už dlouho mu tam nic nevyšlo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: já v zásadě odkopnutí voličského jádra a snahu hrát si na catch all neschvaluju.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: To prave ale vobec nie je tato dilema. samozvany "pragmaticky" pristup viedol ku katastrofe v podobe koaly s mafianmi zo stanu, ktory nasich tajtrlikov kupodivu vodili za nos, a naslednej volebnej katastrofe, a nasledne katastrofalnej povolebnej koalicii. Samy odbornik, sama orientacia na vykon a dosiahnute vysledky. Akurat ze houby.

Naopak, keby sme zostali sami sebou, a sustredili sa podla kartelovej teorie na nasu vlastnu cielovku, mali by sme sice strop niekde pod 20%, co by ale bohate stacilo vzhladom na nase personalne moznosti, a mohli sme byt v koalicii, kde by sme boli matematicky potrebni, a teda by sme mali sancu aj nieco realne presadit. Miesto toho to dopadlo takto... Ideologicky a personalne vyprazdnena strana, ktorej vladnu dusevne prazdni ludia, s jedinym cielom zabetonovat sa u moci. A program pise par ludi ako uzna za vhodne, a realne sa bude aj tak presadzovat nieco uplne ine.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: koalice mi pod vlivem Antibabiš psychózy (pochopitelné) přišla přirozená (chyba!), ale když se jako výhoda začalo prezentovat, že Piráti s velmi malým počtem provařených osobností získají na kandidátkách více míst, tak jsem začal tušit zradu. Do toho žádné lídryně, takže se stínové hnutí za více žen mohlo rozptýlit náhodným kroužkováním přijmení -ová bez ohledu.na stranickou příslušnost...

Ano, byl to recept na průšvih. Porážka netaktizujících naivních voličů taktizující menšinou...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Jako ale nečekal jsem to. Když byl po předposlední(?) volbě předsednictva v předsednictvu akorát Ivan a jinak samý Pirátky, tak jsem si říkal, že se třeba něco mění a Ferjenčíci, Michálkové atd. konečně půjdou od válu.

A ono prd.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: ano, illiberalismus je na vzestupu. V podstatě je to stará známá hra na to, kdo vystřelí první.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam