• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GAARQ: taky jsem měl stejný problém. Tohle už by mělo fungovat:

Průzkum průzkumů: Bitcoinová kauza má první oběť. Ovšem koalice Spolu to není - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/datavize/pruzkum-pruzkumu-bitcoinova-kauza-ma-prvni-obet-ovsem-koalic/r~20bd0c0a503311f0bf960cc47ab5f122/
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KEDRIGERN: požadovaná stránka neexistuje o_O
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Tohle je tragikomické: https://zpravy.aktualne.cz/datavize/pruzkum-pruzkumu-bitcoinova-kauza-ma-prvni-obet-ovsem-koalic/

Jako pochopitelné, určitě to není jediná věc, ale ukazuje to naprosté limity voličské dynamiky. Voliči Spolu už zkousnou vše (příprava na vladnutí s Babišem). A ostatní to za ně schytaj... stejně jako ČSSD za Babiše. (Ale ČSSD určitě nechci bránit)

Bez změny těhle trendů fakt nevím jak se posunout dál.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    MAKROUSEK: dokonce to dělají naschvál jako politický akt ;)

"Vedlo nás k tomu přesvědčení, že požadování a následné zveřejňování těchto údajů natrvalo na internetu je nepřiměřené vzhledem k bagatelní hodnotě podpory."

Další pokuta pro Piráty: kvůli volbám musí zaplatit 70 tisíc - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pirati-pokuta-volby-dohledovy-urad.A250403_125908_domaci_vank
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CAIDEL: Nojo, ale takhle se z toho postkom mysleni nevyhrabeme, kdyz vsichni hledaji, jak kde co ochcat.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MAKROUSEK: jelikož se nejedná obcházení zákona, tak nemám absolutně problém s tím, že tento postup využívá SPD, Piráti a dříve i třeba ODS a další strany.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MAKROUSEK: Podle mě hledáš "Stranu mírného pokroku v mezích zákona" a ta je jinde.

Jestli ti při slově Pirát jako první věc historicky naskočí dodržování zákona, tak na tobě asi v dějepise neodvedli nejlepší práci.
    PECA
    PECA --- ---
    SPIKE411: Třeba nechtěné proroctví, nebo "přání otcem myšlenky"... Holt ráno ještě bez kávy. :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    PECA: Aha, to nebyl záměr? :)
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Teď zírám na můj úžasný překlep ve slově "hnutí" :D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PECA: SPD, Stacilo a Piratu. Jedina koalice je dnes Spolu.
    PECA
    PECA --- ---
    MAKROUSEK: Jak se ti může "nelíbit" neexistující zákon? To je právě ta demagogie SPD, kdy řvou nad koalicí a pak sami udělají společnou kandidátku bez koalice. Přitom koalice i společné kandidátky tu vždy byly jsou a budou. To se nedá zakázat. Jak ukazuje "hynutí" Stačilo!, které také nic neobchází, jen prostě sdružuje podobné zájmové útvary, samostatně nekonkurenceschopné.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GAARQ: To je presne ten nazor, ktery bych cekal od SPD, nikoli vsak od Piratu: "Protoze se mi zakony nelibi, muzu je obchazet."
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MAKROUSEK: co pořád meleš o nějakém obcházení zákona? volební subjekt může dát na kandidátku kohokoliv, to není nezákonné.

nota bene předvolební koalice je formalistický útvar, nedávno nastalé úpravy hranic vstupu ukazují, že ani zákonodárci si s tím neví rady, ale nemají odvahu ho zrušit. přijde mi to jen jako dědictví benešovské národní fronty a omezování politické soutěže.

a imho jedinou tvou zásadou je vířit kal, jak si tu v různých diskuzích všímám. a zoufalá neochota přijmout, že se mýlíš.

howgh.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Jak jsem se mýlil v politice Aneb aktuální Piráti jako SPD pro lepší lidi – Tomáš Čada
    https://tomascada.org/jak-jsem-se-mylil-v-politice-aneb-aktualni-pirati-jako-spd-pro-lepsi-lidi/
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NECROMAN: To je mi jasny. Akorat se mi nelibi, kdyz ti cestni zakon obchazeji. Ale kdo jsem ja? Pouhy internetovy diskuter se svymi zasadami.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MAKROUSEK: hlavní cíl této (i té SPD) "koalice" je ten, že ostatní strany nebudou mít vlastní kandidátky na drobení hlasů.
    PECA
    PECA --- ---
    CHORCHE: Jako fakt Rychetský? Nebyli to náhodou poslanci v tehdejší vládě? Byť na popud ÚS, ale bez konkrétního doporučení. Bylo to AFAIK krátce před volbami a měnilo se i pravidlo pro rozdělení mandátů, aby bylo proporcionálnější vůči volebním výsledkům. Kdyby se tehdá ÚS vyjádřil o něco dříve, dost možná by nebyl pro Piráty a Stan důvod vytvářet koalici...
    Nicméně kdyby byly v prdeli ryby...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MAKROUSEK: kdybys o tom aspoň něco věděl a jen nepíčoval, viď?
    strany maj na kandidátkach (nejen) nestraníky atp. vesměs stále
    ty koalice o kterých mluvíš, změnil Rychetský u 2021

Minimální procenta pro vstup do Sněmovny podle počtu stran v koalici:
    Počet stran v koalici Potřebné procento hlasů
    1 (samostatně) -5 %
    2- 8 %
    3 - 11 %
    4 a více - 15 %

Nejde o počet stran v pozadí, ale o počet subjektů uvedených v kandidátní listině jako koalice (musí být registrována u volební komise jako "koalice", jinak se bere jako jedna strana).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam