• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Žádné odklady regulace AI nebudou. Jede se podle plánu, vzkazuje státům a firmám Evropská komise - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/clanky/zadne-odklady-regulace-ai-nebudou-jede-se-podle-planu-vzkazuje-statum-a-firmam-evropska-komise/
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    GANBOY: Já s tebou v zásadě souhasim. SZ by rozhodně prospělo opustit tuhle kundi doktrínu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STAROJDA: No aby to se zelenejma a jadernou energetikou nedopadlo jako s KDU-ČSL a manželstvím pro všechny ;)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    STAROJDA: je tam toho víc, ale tohle je taková nejmarkantnější věc která je pokaždý zvýrazní…
    Prostě česko je atomová země tečka. Povídačky o “teď zavřeme 40% našich výrobních kapacit a pokrejene to plynem z ruska” mě serou, protože to podle mě ukazuje že ideologie vítězí nad logikou a pragmatismem.
    Zelený by si tuhle svoji 50let starou agitku kterou nastarovalo KGB aby ztížila deploy atomovejch zbraní v eropě měli jít fakt do hajzlu a místo toho se spíš soustředit na chemickej průmysl a potravinářství.
    Máme exponenciální růst rakoviny v populaci ale parta naivních idiotů si namlouvá že “ne jádro sme se tak dohodli a nezajímá nás že třetí svět ty jaderky má” spasí svět…
    Sem se zase nasral. :D
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: To je třeba dobrý téma, kterýmu bych dal výrazně vyšší prioritu než JE.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Mně docela jo.

Podobně bych rád, aby se např. soláry a přidružená elektronika vyráběly tady a ne v Číně. Ale to nezajímá už vůbec nikoho, jako kdyby si Čínani už koupili úplně všechny.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: To je fakt. Tak či onak bych rád, abychom se věnovali problémům společnosti podle nějakejch priorit a tohle mi jako priorita nepříjde.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Tak se jako dva dospělí lidí asi shodneme, že se neshodneme.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: Jenže to je právě ono. Já si fakt nemyslím, že u nás se SZ kdykolik dostanou k moci natolik, aby mohli takhle zásadně ovlivnit celou zemi. Na druhou stranu si ale myslím, že pár zelených hlasů by bylo ku propěchu věci.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    FRK_R23: Tak samozřejmě. Já jen poukazuju na to, kam ta debata vede.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HONZA09: Tak jistě ne všechny, ale mírová hnutí tím trpěla. Viz u nás Stop základnám, nebo jak se ta parta naivních idiotů jmenovala.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Já taky nikde netvrdím, že je to _stejný_, drahý kolego. Je to příklad.

Rušení JE v týhle zemi není téma vůbec pro nikoho kromě SZ.

Zatím, jen zatím. Teď to nerozsekneme, ale uvidíme časem, na čí slova dojde.

FRK_R23: když čtu zprávy o magorství a žlučovitosti Zelených v Německu, tak je beru taky jako autoritáře. My vám to naše dobro prostě vnutíme. A komu se to nelíbí a bude kušnit nebo si z nás dokonce dělat legraci, toho zažalujeme a zavřeme (papaláš Robert Habeck npkc). A „naši“ Zelení jsou s nimi jedna parta, tak si nedělám iluze, že budou lepší, když se dostanou k moci.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Dnes se ještě dozvíme, že levicová enviromentální a lidskoprávní hnutí jsou sponzorovaná Kremlem k podkopání jednoty západní demokracie už minimálně od 60. minulého století. :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Já nevím, já bych byl rád za každého demokratického poslance. Protože posilování autoritářů a autokratů je celkem dost viditelný jev, který se samozřejmě týká i nás.

Mezitím vymezování se proti JE pozorujeme minimálně až vůbec.

O Brexitu se lidi bavili skoro denně v hospodách. Kdo se tady baví, kromě SZ, o jaderné energetice? Nikdo.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: To ale není stejný vůbec v ničem. Brexit byla zásadní otázka, která rozdělila národ na dvě půlky a šlo o to, kam se přesune středová menšina.

Rušení JE v týhle zemi není téma vůbec pro nikoho kromě SZ.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ne, vážně: proč by se zrovna Zelení _měli_ dostat do parláče? Proč bych je tam měl chtít?

Zatím nejpádnější argument jsem vymyslel já sám: aby se díky nim nedostal Ferjenčík :P
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: To si v Británii možná říkali taky, že brexit je jenom hypotetická možnost.

A že nepodceňuju nebezpečí rušení JE, to přece neznamená, že kvůli tomu přehlížím další problémy. Tak to vážně nefunguje.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: Nevěřím tomu, že v týhle zemi se SZ někdy může stát tak zásadní silou, aby dokázala zavřít naše JE. A pokud ano, tak to bude za tak dlouho, že stejně doslouží a bude to jedno.

Zkrátka si nemyslím, že tenhle strašák je reálnej nebo aspoň relevantní. Mezitím tady máme asi tak tisíc jinejch problémů, který jsou tady a teď. Než hypotetické zrušení JE za x let.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: já se koukám do delší budoucnosti než jen na 1 volební období. Teď se v parláči zaháčkujou pár poslancema, to je posílí, po dalších volbách se jich dostane víc... a za pár let to tu dopadne jak s jaderkama v Německu.

Ne, díky. Optimální počet poslanců SZ v parlamentu je 0.

A to píšu jako člověk, co je na magoš volí.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: Není, i kdyby se do sněmovny dostali všichni za SZ a nikdo z Pirátů, i kdyby měli řekněmě 10 poslanců, tak prostě reálně to zrušit nedokážou.

Jo kdyby ta strana měla v průzkumech pravidelně jako třeba SPD, tak to by byla jiná. Ale ta strana se v průzkumech pohybuje na hraně statistický chyby a je podle mě blbost je celý odsoudit na základě jednoho bodu programu.

Jen aby bylo jasno, já nejsem proti rušení a zavírání stávajících JE, naopak. Když už tady sou tak ať slouží. Stavba nové je na diskuzi, osobne tomu moc nefandím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam