• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LEON_KOWALSKI: přesně tak, to je jak s tou popálenou natálkou, to je samý bla bla náckové chtěli upálit dítě bla bla, ale všechno to jde na krk jejímu fotrovi, zaprvý kradl a zadruhý zachraňoval nejdřív televizi

velký gratulki!
    SHAMAAN
    SHAMAAN --- ---
    YBUKO: já nerozporuju nic z toho o Stropáčovi, jen nevím jestli má tuhle hru na kádrový omyly minulosti hrát strana která dostala do politiky O. Dostála a takovej Ivo Vašíček byl v klídku členem až do letošního roku, takže mínusek si s dovolením ponechám, dík
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    YBUKO: pro Shamaana který mně obdařil mínusem: Jan Kavan alias agent StB s krycím jménem Kato je a vždycky byl ruský asset v Česku. Lobbuje za Rusko kde to jen jde a mimo jiné teď prý stál za tou schůzkou Konečné a Turka v Íránu. Vedle jmen jako je Zemanův prezidentský tvůrce Zdeněk Zbytek jde o toho nejvíc profláknutého ruského pomocníka v ČR, a všude kde se vyskytuje, tam to jednoznačně smrdí Putinem.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    MEMNON666: ne. Ale všechny oběti jsou na jeho triko. Kdyby nebyla akce, nebyla by reakce. Kdyby 7. října 2023 nezaútočili a nezabili 1000 civilistů, 800 vojáků, 70 policistů a 10 příslušníků Šin Bet, 250 lidí neunesli a nebylo cca 10 000 zraněných, tak by se to, co se děje teď, nestalo.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    LEON_KOWALSKI: "za všechno co se teď děje v Gaze může Hamás" to je ta správnámantra umožnující ospravedlnit uplně cokoliv?
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    XCHAOS: Se Zelenými je teď potíž v tom, že na jednu stranu reprezentují na spoustě míst různé spolky a aktivní občanskou společnost, a na druhé se u nich občas najdou lidi, kteří by podobně jako mladý Stropnický mohli být obvinění z toho, že pomáhají Rusku. Ten se po útoku Ruska na Ukrajinu hodně nehezky odkopal a je doslova ruský trojský kůň.

Mladý Stropnický blouzní. Pomoc Ukrajině je pro ně... | FORUM 24
    https://www.forum24.cz/mlady-stropnicky-blouzni-pomoc-ukrajine-je-pro-nej-moralni-exhibice-a-rusko-bylo-vyprovokovano

Rusko není čiré zlo, teď s ním musíme vyjednávat, prohlásil Stropnický | TN.cz
    https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/543496-rusko-neni-cire-zlo-ted-s-nim-musime-vyjednavat-prohlasil-stropnicky

Stropnický: Rusko zkrotilo inflaci lépe než Fiala, Ukrajina bez velké války nevyhraje, je potřeba jednat | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/117202/stropnicky-rusko-zkrotilo-inflaci-lepe-nez-fiala-ukrajina-bez-velke-valky-nevyhraje-je-potreba-jednat.html

"Matěj Stropnický je spolu s Janem Kavanem a Václavem Hořejším členem (a předsedou) organizačního výboru petice Mír a spravedlnost. Pomocí petice usilují mimo jiné o „dosažení urychleného příměří, jehož součástí bude i přerušení dodávek zbraní“, které podle nich ukončí Ruskou agresi na Ukrajině."
    Matěj Stropnický – Wikipedie
    https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Mat%C4%9Bj_Stropnick%C3%BD#:~:text=%C5%BEivotn%C3%AD%20podm%C3%ADnky%20ostatn%C3%ADch.-,%E2%80%9C,ukon%C4%8D%C3%AD%20Ruskou%20agresi%20na%20Ukrajin%C4%9B.

Atd.atd.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Peksa je ten co je teď ve WOLTu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: no, koalici Progresivní Česko chtěl Peksa, ale radši ho kvůli tomu vyštvali ze strany.

Ano, můžu ti potvrdit, že i mezi členy, kteří zůstali, jsou tací, kteří sloučení se Zelenými pokládají za řešení. Já jsem opatrný, protože jsem se o Zelené zajímal už asi 10 let předtím, než vznikli Piráti. (hostoval jsem jim třeba první webstránky, když jsem za nimi přišel, tak víceméně nevěděli, co to Internet je...). Fakticky nevím, jestli bych chtěl být ve společné straně třeba s Matějem Stropnickým, ale to neznamená, že u Zelených nejsou a v průběhu let za ně nekandidovali velmi zajímaví lidé. Jenže právě z toho důvodu, že jsou zajímaví, tak nejsou dobří politici a prostě ty výsledky to nemá.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ADAMIRA: jeho mikina je mi volná. I když ta barva je fakt hnusná, ale to je jen moje osobní preference.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: už jste uvažovali o sloučení? Vytvořit novou stranu? To by třeba zvedlo voličskou obec ze židlí a hromadně by vám to hodili.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LEON_KOWALSKI: tomu se myslím v oboru říká vytahování z prdele pane kolego :)

divím se že jste vynechal tu zmuchlanou mikinu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MEMNON666: to je ale úplně jedno, protože přece kandiduje v koalici s levicovými Zelenými, tak nemá šanci :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    MEMNON666: Budu prosazovat růst platů pro zaměstnance ve veřejném sektoru jako jsou hasiči, učitelky, kuchaři a školníci, policistky nebo zdravotní sestry.
    .. chápu to dobře, že na hasičky, učitele, kuchařky, školnice, policisty a zdravotní bratry kašle? 🤔

Spravedlnost pro Gazu
    ... za všechno co se teď děje v Gaze může Hamás. To mu z toho nějak vypadlo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: My ale nejsme plnotučná koalice se Zeleými. Odsouhlasila to jen asi půlka krajů. Je matematicky nemožné, aby získali víc mandátů, než Piráti, jako v případě PirSTAN. Taková sestava by nepřekročila 5%.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: tak pokud je tvojí motivací, že nesnášíš Zelené a to co představují
    ... někdy mám pocit, že si sedíš na uších.
    Tak ještě jednou - Zelení jsou mi VOLNÍ, ale nebudu volit PirZel. Volil bych Piráty (i teď).
    ALE NEBUDU VOLIT PirZeL‼️ (ani PirSTAN) (ani PirODS) (ani PirWOLT) (ani PirURZA) (prostě nic PirNĚCO).
    Prostě NE. Když si nevěříte na samostatnou kandidátku vy, proč bych vám měl věřit já?
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    LEON_KOWALSKI: detailněji takto
    Spravedlivé mzdy
    Nadnárodní společnosti vyplácí českým pracujícím mzdy na velmi nízké úrovni. Ve svých pobočkách v Západní Evropě by si korporace takovou mzdovou politiku nikdy nedovolily. Zasadím se o zvýšení minimální mzdy a budu usilovat o posílení pozice odborů. Platově nám bohužel utíkají i země ve Střední Evropě jako Polsko nebo Slovinsko. Budu prosazovat růst platů pro zaměstnance ve veřejném sektoru jako jsou hasiči, učitelky, kuchaři a školníci, policistky nebo zdravotní sestry.

Omezení moci oligarchie
    Čeští oligarchové unášejí českou společnost a vytěžují ji pro svůj prospěch. Případ Andreje Babiše je notoricky znám. Ale není v tom sám. Uhlobaroni jako Tykač nebo Křetínský ničí českou krajinu i ovzduší a skrze svá média a influencery prosazují zákony, které jim jdou na ruku. Budu prosazovat adekvátní zdanění českých oligarchů a omezení jejich mediální a politické moci, kterou si za své peníze kupují.

Lidská práva bez rozdílu
    Lidská práva náleží všem lidem. Budu prosazovat manželství pro všechny. Nevzdám snahu zajistit rovné příležitosti pro ženy i menšiny. Česko musí pokračovat v havlovské politice lidských práv. Nebudu přehlížet porušování lidských práv v Trumpovské Americe, komunistické Číně, Putinovském Rusku ani nikde jinde.

Spravedlnost pro Gazu
    Civilisté v pásmu Gazy trpí, hladoví, umírají, děti přichází o rodiče a sourozence. V přímém přenosu sledujeme válečné zločiny páchané izraelskou armádou. Česká vláda a většina politiků (včetně opozičních) izraelskou vládu podporuje. Budu usilovat o změnu českého postoje k politice Izraele. Nikdy nepřestanu kritizovat porušování mezinárodního práva a zločiny proti lidskosti, ať je bude páchat jakákoliv země.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: tak jsi mezi voliči Pirátů 5% minorita. ... no to si ovšem myslíš jen ty (a tvoje bublina). V mé (celorepublikové) bublině je to dost lidí. Dříve vašich voličů, teď hledajících komu to volit.
    A nehrají v tom roli jen zelení.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---

Adam Šenk - do Sněmovny na kandidátce Pirátů
    https://senkadam.cz/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: no ale ani je kvůli tom neprohrál, jak tvrdíš ty. Pokud jsou pro tebe no-go, tak jsi mezi voliči Pirátů 5% minorita.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam