• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: obávám se, že EU už jednotnější nebude (pokud nevysviští Fico/Orbán nebo patrioti a Le Pen atp.)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    A pravděpodobně by Gaze nejvíc pomohlo pořádně sjednotit EU, protože ta by mohla něco udělat a zároveň by nejspíš dělala v její prospěch.

Narozdíl třeba od Ruska, které se s Gazou kamarádi jen když se mu to hodí...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Problém některých témat je, že je naprosto správné se vyjádřit. Prostě Izrael pachá v Gaze zlo. Blbé je, že pokud to učiní exponovanější osoba, tak se zarámečkuje do jednoho tématu. A je to o to horší, že s tím tématem nic neudělá ani při rekorním volebním výsledku.

Za Gazu může Izrael a USA (Trump). Některé větší státy (Francie, Britanie) trochu svým tlakem pomohou. Ale opravdovou změnu přinese jen:

- Změna reprezentace v Izraeli
    - Změna reprezentace v USA, které jsou dsot provázané na to, aby si dupli
    - Jiné extrémní násilí (úspěšný útok na Izrael)

Z pohledu politika je tohle extrémně demotivující. No možná by bylo ok stanovisko, že reprezentace Izraele a USA si má vytáhnout hlavu z ...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MEMNON666: aha :D tak hned je to čitelnější pro voliče a vůbec mě z toho už nebolí hlava... další rozháraná strana, výborně
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: Hele toto je pomerne zaujimava tema, osobne sa domievam ze v celkovej populacii asi ano, ale zrovna v progresivnej bubline by to tak nemuselo byt, skor naopak. Skor u vidim pomerne zufalu snahu to tlacit ako "fakt". (naposledy som nieco podobne videl u kryptomien, kde to niektori experti predavali ako nieco co vacsina volicov zarucene chce, hlavne mladych, a po svchaleni pochybneho zakona o nedaneni btc do 40M to zrazu nejak prasklo:)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    CHORCHE: nop to je https://progresivnialternativa.cz/ žádná nová vlna
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MEMNON666: hele mě se to docela líbí. akorát poslední roky vidím, jak to s tím osekáváním jde... reálně. pak z toho vypadne max zpovykanej Michálek
    a Gazu bych do PS voleb tedy vůbec nevytahoval (ne že bych s tím nesouhlasil, ale protože tím u víc lidí přijdeš o body, než cokoliv získáš)

no a ty spravedlivé mzdy a korporát - to je pořád ta pravice z NV? nebo to je spíš tak trošku komunismus? tohle mě u piráta dost vytáčí, udělat ze sebe dalšího bastardího kočkopsa pro zpovykané teens ledatak
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ono hlavne jak vidim "hamas", tak je to tak z 90% izraelsky agenda setting, ktory na toto ma fetis, a razi to ako temu. Realne sa bavime o represii, vyhanani a aj zabijani palestincov. A to aj na zapadnom brehu, kde ziadny relavatne silny hamas nie je, a nevyzera ze by im to nejak moc pomohlo. Teda ak za pomoc neoznacis to, ze tam nemaju priamo hladomor, ale iba ich postupne vyhanaju, pripadne bez sudu veznia a mucia, a uz ked zabijaju tak iba po jednotkach.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    LEON_KOWALSKI: a nepěstoval si bibi orwellovsky hamás štědrými příspěvky a tolerancí jako permanentního nepřítele, jako záminku pro svou politiku - nelegální osady, atp.?

jsem líný to teď hledat, ale dokladů o tom je dost. a soustředit se na jednu událost v jejich řetězci je ošemetné, viz třeba události předcházející jak WW1, tak i WW2.

upřímně mi jsou zelení také šumák, klasicky, jsou mezi nimi dobří i mizerní lidi, ale víc mě štve pirátská věrchuška, než těch pár zelených na kandidátkách. a pokud to s nimi piráti projedou na kroužkování, je to jenom dobře, buď se poučí nebo skončí. někdy je třeba ten poštouch k jednání silnější.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ADAMIRA: ano, byla moje chyba tady zmiňovat Hamás.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ty jo, jako ne možná majitel klubu, ale jeden z moderátorů, vyhlašuju: běžte s Hamásem a Gazou do [Izrael x Arabové, Palestina, Židé...]

Nemyslím, že Piráti, ať už mají jakékoliv chyby, jsou stranou tohoto konfliktu a že se o tom konfliktu rozhodne v těhle volbách... vyjadřují se k tomu těžší váhy, a stejně marně..
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    hodit šrapnel a utýct, to nedělá ani hamás ani idf :)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Nicméně tohle by asi bylo dobré přenést jinam, a tady nechat prostor Pirátům.
    Já už se k tématu vyjadřovat nebudu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: jo. a Progresivní Česko měla být trochu širší koalice, než jen teďka ten fragment Piráti - Zelení. Ona kdyby nebyla, tak nejspíš Zelení půjdou s tím Voltem. Ono všechno má nějakej důvod.

Nikdo se nezavděčí všem. Volat po nějaké všejednotě je zejména problematické od lidí, kteří ani nejsou schopni nějaké sebereflexe (např. volič, který si není schopen přpustit, že jeho preference v dané menšině představují asi 5% té menšiny). Co potřebujeme vymýšlet, jsou životaschopné kompromisy.

Všichni, kteří tu nadávají na Piráty, si musejí znovu ujasnit, jestli je pro ně větší zlo Babiš, Spolu, nebo jestli jsou "proti všem". Tyhle priority každý interně cítí. Velkým paradoxem je, že ti, kteří volají po naprosté jednotě, podle mě skončí u toho Babiše. Ten už jednotu bude umět nařídit, že ano. Zbytek, který si umí připustit, že zcela jednotní nejsme může začít diskutovat. V čem jsou rozdíly? Které zájmy máme stejné? Které rozdílné? To je ta demokracie, totiž...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SHAMAAN: ano UN official, UN, u kterých měl Hamás vstupy do tunelů. Možná bych ocenil i jiné zdroje.

Někdo zase tvrdí tohle
    Hamás postřílel palestinské pracovníky humanitární organizace v Gaze - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vychod-hamas-postrilel-palestinske-pracovniky-humanitarni-organizace-v-gaze-40525446

nebo
    KULA
    KULA --- ---
    SHAMAAN: Já bych se chtěl jednou dočíst, že kuci z Háčka už nedělají z lidí páku a naopak začínají tvořit systém a společnost, co bude rozvíjet národ, který zastupuje.
    SHAMAAN
    SHAMAAN --- ---
    LEON_KOWALSKI: "hladomor na kterém se Hamás podílí" bylo celkem přesvědčivě vyvráceno

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ADAMIRA: a naopak
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LEON_KOWALSKI:
    LEON_KOWALSKI:

to je naprosto fascinují jak si tu svojí abolutně narušenou logiku vůbec neuvědomuješ

jakoukoliv poznámku o tom, že by neměli být trestáni lidi, který nic neudělali bereš okmažitě jako důkaz toho, že dotyčný fandíš hamásu, to je už uplnej protektorátní bizár tohle :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam