NIEKT0: tak já si paradoxně od náboru nových lidí sliboval, že se rychleji najdou lepší tváře. U Ferjenčíka je spíš problém, že on a Olga Richterová by tam neměli být současně a z toho vyplývá, že on by měl mít rozum a odejít a jí tam nechat.
Jako podívej, tvoje výhrady dobře chápu... ale Hřib je opravdu lepší materiál např. na premiéra, než byl Ivan, už tím, jak vystupuje (za koho doopravdy kope... to je jiná otázka, ale umí to rozumně podat). Co se týče lidí jako Roman Kučera, Giuseppe Maello nebo Ivan Vašíček, tak ti vlastně byli důvodem, proč jsem vždycky tak nějak podporoval to Ivanovo-Jakoubkovo křídlo, což ovšem v podstatě znamenalo Ferjenčíka, Richterovou a vůbec spoustu téhle staré vlny.
Obecně opakuju, že jestli Piráti něco neuměj, tak je to vnitrostranická opozice. To, že ti vaděj konkrétní lidi, to prostě není program. Zaujatost strany sama sebou jsem kritizoval stejně jako Zdeněk Hřib.. je potřeba se nějak vyjadřovat k potřebám voličům, i kdyby to bylo populisticky, blbě a paradoxně, ale nemůžeme se zaobírat sami sebou a tím, kdo je hodný a kdo zlý.
Dovedu pochopit odchod lidí, pro který je koalice s ODS stejně nepřijatelná, jako koalice s ANO. Dovedu toho pochopit hodně. Ale prostě vzdát to a nechat to těm úplným blbcům úplně bez boje, to je prostě blbost.
Já obecně přemýšlím, že kromě motivace nedržet byty nepronajaté - to je bohužel velký segment trhu ty investiční byty - by měly existovat pobídky pro nezvyšování nájmů. V podstatě daňové úlevy pro byty, ze kterých po několik let nerostou příjmy (=nebyl zvýšený nájem). Výhoda je, že se to dá udělat prostě odkazem na loňské daňové přiznání, nemusí tam být žádná příloha. Naopak současný Hřibův návrh, aby spekulanti držící investiční byty platili obcím na dani z nemovitosti víc je nelogický v tom směru, že nepronajaté byty obci v podstatě nepůsobí náklady (ovšem působí ji pravda "ušlý zisk", protože obec by pak měla jiné příjmy z lidí, kteří tam opravdu bydlí, různými způsoby, nebo jiný prospěch než příjmy...)
Podle mě vnitrostranická opozice v Pirátech na to musí jít jinak, než řešit, kdo je hodný, kdo zlý, koho máme rádi, apod. Těžko sestřelíš Ferjenčíka, když on dostane v Pardubicích víc preferenčních hlasů, než celá Pirátská strana v krajských volbách. Problémech těhle lidí je, že se stali jaksi slavnější, než samotný brand. To souvisí s propadem Pirátů všude v Evropě... jsme jediná země, kde Piráti dlouhodobě uspěli. Jenže útoky na současné viedení a reprezentaci Pirátů ten brand právě neposílej, že jo. A založit si něco nanečisto jako Peksa... uvidíme, jak Volt dopadne, no, ale žádná sláva to podle mě nebude (vzpomeňme na rozklad Zelených asi na 4 pidistrany, z nichž ta proruská DSZ ani nakonec nebyla ta nejbezvýznamnější... ale nakonec vyhrála kontinuita značky)