• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    XCHAOS: Opět. Nejde o cenzuru a blokaci webu. Jde o hrozbu pokuty a vězení. Tak ať ty weby přestanou sdílet propagandu a jsou v pohodě. Jako konspirační ac24.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA:
    HONCKA:
    ADAMIRA:
    GAARQ: já na to narazil a řeším to i v rámci moderaci své instance Mastodonu, kdy mi někteří uživatelé reportují i cokoliv vágně pro-rusky relativizujícího.

Rád bych připomněl, že že za 2.světové Němci hrozili za poslech rozhlasového vysílání "nepřítele" trestem smrti a stejně tím akorát lidi nasrali a obrátili proti sobě o to víc. Komunisti se "štvavé vysílačky" snažily jen rušit, protože byli poučeni tím, že tresty nenávist jen posilují, ale taky moc nevěděli, co s tím. Pocit diskriminace a cenzury atraktivitu alternativního obsahu v podstatě akorát zvyšuje - zakázané ovoce nejvíc chutná. Navíc "paranoia nemůže být vyvrácena, jen potvrzena"... prostě výčet zakázaných témat či názorů nikdy nevedl k potlačení těchto názorů, k tomu vede spíš šance demonstrovat, že jsou nepřesné, nepravdivé, lživé...

Zní to blbě, s propagandou se diskutuje špatně, ale v podstatě přitvrzení cenzury, dokud nejsme s Ruskem v otevřené válce, by se zdůvodňovalo blbě. Protože ono to neznamená cenzurovat přímo je (to se už děje), ale cenzurovat konkrétní místní občany, kteří jejich obsah přebírají. Jediné, čeho můžeme dosáhnout, je nějaká větší gumovost té propagandy (pokud to vůbec jde).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: v podstatě to potvrzuje moji tezi, kdy jsem ho prohlásil za "konzistentně šedého". Týká se to i jeho mediálního a politického talentu, přijde mi.

Ale Karlovarský kraj je prý fakt hodně divný, pokud jde o lidi, co tam žijjou, takže nevíme, co na ně funguje. Jsme Pražáci, no (já teda jo...)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Já netvrdím, že je jako Konečná nebo Okamura. Tvrdím, že měl držet hubu nebo si aspoň ušetřit tu citovou vydíračku s dětičkama.

Cringe.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: On fakt není jako Konečná nebo Okamura, ale je otázka, co to vlastně znamená. Za mě totální facepalm :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A přitom stačilo držet hubu...

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hřib je lékař bez dredů, který chce stavět nové byty. Nesvědčila by mu spíš opoziční lavice? • mujRozhlas
    https://www.mujrozhlas.cz/vinohradska-12/hrib-je-lekar-bez-dredu-ktery-chce-stavet-nove-byty-nesvedcila-mu-spis-opozicni
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NIEKT0: kdo řešil komu jakej zákon na míru?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Riesit zakon niekomu na mieru je hodne a krajne nestastne. Ked uz, tak obecne a vsetkym rovnako.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: Nikdo nemluví o povinném blacklistování. Tam jde o to (viz to video, nebo článek na Voxpotu), že máme protiruské sankce a doslova jsou sankciovány propagandistické weby z Ruska. A některé ty české weby od nich přebírají obsah. A to přesně odpovídá zákonu a je naprosto legitimní to řešit. A nejde o blok webu, ale o pokutu a nebo vězení. Takže to není téma svobodného internetu, ale kolaborace s Ruskem.

Navíc je tam dobrý příklad (ve videu/článku), že jeden web (ac24 myslím) hned po nasazení sankcí přestal přebírat články z těch ruských serverů a zůstal u těch bezpečných. Viditelně věděl, co ho může čekat. Teď možná lituje, když vidí že stát se bojí to řešit.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HONCKA: Sorry ale to je nesmysl, mícháš dohromady dvě dost rozdílný věci.

Jedna věc je svoboda na internetu, druhá věc je vymáhání práva - naopak pokrytecký by bylo se k tomu ted otočit zády po takovejhle prohlášeních:

Právo nebýt manipulován: Piráti představili plán pro boj s dezinformacemi
    https://www.pirati.cz/jak-pirati-pracuji/pravo-nebyt-manipulovan-pirati-predstavili-plan-pro-boj-s-dezinformacemi/

Nejsme v USA, nemáme absolutní svobodu slova a nikdy jsme neměli a ani jsem si nevšiml že by jí piráti prosazovali.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ADAMIRA: to máš pravdu, ale zrovna tohle téma prostě není pro nás, z jedný strany tlačíme svobodu na internetu a jsme proti omezování, tak z druhý strany nemůžeme tlačit povinné blacklistování, jinak bysme vypadali jak stádo blbců a nebyli bysme důvěryhodní. Tohle téma, ať si tlačí Zdechovský a KDU, ty aspoň budou autentičtí
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HONCKA: tak ano, nechali jsme to dojít dost daleko a naše liberální dmokracie je proti těmhle lidem totálně bezmocná ale i tak mi ta logika přijde nebezpečná, ted jsou to dezinfo weby před volbama který by mohli dotyčnejm akorát dát prostor, za chvíli to bude znbásilnění před volbama a bůhví kam to dojde...

A (nějaký) volby, jsou porád.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ADAMIRA: je horká fáze kampaně tj pokud jsi na šikmý ploše a ne na vertikále, tak jsi celkem v pohodě :)
    Tamto by z největší pravděpodobností dopadlo tak, že s těmi weby by se nic nestalo a cenzuru by dostali i do těch mainstream médií.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    STAROJDA: to bude zase bitka o to, co je to svoboda, potažmo svoboda slova. dezinfo ti budou omlacovat o hlavu, že jim cenzuruješ svobodné vyjadřování a někdo by mphl nadhodit, že svoboda má hranice, zodpovědnost, aby se nestala zvůlí. ale to by třeba musely k tomu nějak přispět soudy, které se chovají strašně ambivalentně. a pak stejně dezinfo prohlásí, že fašizmus a budeme tam, co jsme byli.

obecně tu chybí důsledné vymáhání důležitých pravidel společenské interakce. to bych vzal jako základ. ano, má to i své stinné stránky, pod touhle rouškou může nastoupit autoritářský opruz, jak to dělají rusové, kteří kriminalizují cokoliv.

vždycky se musíme spoléhat na lidi, jak to vezmou. a to je kámen úrazu ;)

a kolega ID ADAMIRA mi může směle udělit další mínus za generický text zhuleného exota.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HONCKA: to je docela nebezpečná logika a teda hodně, hodně, hodně šikmá plocha
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: imho to není o tom jestli se bát nebo nebát, ale jak to uchopit a jestli toho něco bude nebo nebude, protože teoreticky pokud bys to zabanoval, tak to pro tyhle pomatence bude znamenat výtah zadarmo do mainstream médií, kde si budou hrát na chudáčky, takže to nakonec může být i kontraproduktivní, že jim uděláš dosah mimo jejich bublinu.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    IMHO by se měli Piráti teď chytit tohoto tématu:

1) Doslova tam Boháč říká, že vláda o tom ví, ale bojí se to řešit před volbama. Aby dezinfo scéna neútočila a nemlela o cenzuře. Piráti se toho bát nemají, hnojomety stejně půjdou.
    2) To dodržování zákona jde za FAÚ - čili ministerstvo financí. Takže další náboj na Stanjuru.

Ruská kampaň v Česku je mnohem větší, než jste si mysleli
    https://www.youtube.com/watch?v=mjCpu-VtM2Y
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ADAMIRA: proč bych měl trpět? změň, co změnit můžeš, ignoruj, co nemůžeš, a nauč se ty dvě věci odlišovat. já jsem v zásadě zenový budhista ;)

a omyl, nejsem fatalista. politikům sice obecně nedůvěřuji, a je jedno, je-li to maláčová nebo hřib. ale jako v jakékoliv sociální situaci (a zrovna téhle situace jsem součástí), kde neexistuje žádné správné řešení, tak člověk musí hledat alespoň to optimální. proto budu volit piráty, i když k nim mám tisíc a jednu výhradu. k těch dalším mám totiž tisíc dvě a více výhrad ;)

ano, kikoti jako maláčová, sterzik a spol. mě emočně štvou, ale ten pocit k ničemu není, jen to kazí chuť k obědu. jsem také jen člověk a někdy to vybublá, ale snažím se si tím ty obědy nekazit. rozčilovat se, že nějaký politik je lump je klasické lání mrakům, člověk pak jen před sebou samým vypadá jako trouba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam