• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: převálcoval nás Milion Chvilek, no. A ten by nebyl možný díky Babišově vzestupu...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    btw jak maj ty jiny strany spolustranicky osloveni, jako lidovci bratri, komousi soudruhu a ODS vole, tak by se clenove piratu mohli zacit oslovovat bocmane, to bych tam pak mozna vstoupil
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    od svobody Internetu jsme se posunuli na právo nebýt dezinformován

Sím sím, já mám právo nebýt dezinformován, tak mohly by teď před volbama strany, hlavně ty lepší a tzv. demokratické, přestat lhát a manipulovat?

Beztak ty jejich sliby nejsou zasazeny do reálného (nejen) ekonomického rámce a v konfrontaci s realitou neobstojí™.

:DDD
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: No... niektori sme si to uvedomovali, ale "mozgovy trust" nas prevalcoval v pomere 80:20. Aspon ze doslo k pouceniu odvtedy...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    FRK_R23: Ale pane kolego, Strana prece musi byt jednotna, aby se mohla stat odolnym pilirem demokracie!:D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: tak v jistý moment kandidovaly paralelně snad až 4 post-Strana Zelených kandidátky (3 současně určitě). To už je víc, než frakce :-) jako ano, mají jinou vnitřní kulturu, než třeba Piráti. Já sem se tam jeden čas bavil se Sekcí informatiky, to bylo celkem normální lidi.. víceméně, to, co jsem se snažil vnutit Sekci informatiky jako politický program, to pak převzali raní Piráti (současní už jsou dál, kdy se tu správně vypíchlo, že od svobody Internetu jsme se posunuli na právo nebýt dezinformován, což je skutečně trochu Orwellovská definice, ale taková je doba a samozřejmě je dobré si uvědomit, že věci jako svoboda projevu skutečně nejlíp fungují v době míru, když se neválčí... což ale neznamená, že je kvůli tomu správné kapitulovat před agresorem...)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Jinak teda hádky, rozdělení, frakce, to je dost drsný, to se musí nechat. Tyhle tři prvky jsou jistě výhradně doménou SZ a žádné jiné strany.

Kurva to fakt většině lidí s přibývajícím věkem začne takhle hrabat? Vyčítat politický straně, že má frakce?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    LEON_KOWALSKI: Pamatuj si co chceš, ale nechápu jak to souvisí s aktuální stranou. Ta strana je naprosto jinde, než byla za Stropnického. Jiní lidé atp. Možná by bylo dobrý nedělat závěry na základě osobních vzpomínek na to, co bylo před 10 lety.

Koho teda budeš volit, prosimtě?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: se STAN to byl daleko větší průšvih. My si úplně neuvědomovali, co je to za partu, myslím...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    teď bych to nechal, uvidíme po volbách, jsou za dveřma
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Mě ten kompromis, kdy díky tomu, že ani nekandidují ve všech krajích, nemůžou Piráty nějak přečíslit, nebo tak něco, přijde rozumný... ... jj, ze STAN to bylo taky fajn, tam jste se zas domluvili, že se nebude kroužkovat, nebo tak něco, a fakt jo - 4 poslanci vám z toho vyšli a oni měli jenom 33. A to se vyplatí 👍 😉
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: dobře, ale tohle jsou jediní, kteří v politice zůstali nějak konzistentní, odštěpilo se Hnutí Zelení, o kterém nic nevím, ale politiku nejspíš vůbec dělat nechtěli, potom Demokratická strana Zubové, ze kterých se vyklubali proruští trollové (min. s nimi pak kandidovali na společné kandidátce), a nakonec LES, což ale byla fakticky strana dvou lidí.

Jako kdybych chtěl volit Zelený, budu volit Zelený a nebudu v Pirátech. Pro mě úplně číslo jedna nejsou, ale nevidím je ani jako tragédii. Ono to, že se nakonec vyprofilovali jako proevropská strana je velký vývoj, u nás se evidentně všechno štěpí na proevropský s minimálně vágně proruský proud (Babiš to hraje tak jako šikovně na obě strany, protože nakonec mu jde o prachy a ne o politiku). Mě ten kompromis, kdy díky tomu, že ani nekandidují ve všech krajích, nemůžou Piráty nějak přečíslit, nebo tak něco, přijde rozumný...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    FRK_R23: ano, a taky si pamatuji celou jejich historii, hádky, rozdělení, frakce, takže on je jejich typickým představitelem, co odešel po volebním propadáku.

takže sorry, ale zeleni ne, ne a jedno velké NE! ⛔️
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    LEON_KOWALSKI: A uvědomuješ si, že Stropnický s tou stranu už drahně let nemá nic společnýho?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    takže sorry, ale zeleni ne, ne a jedno velké NE! ⛔️
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: možná že v západní evropě ano, u nás je to jen jméno které nemá se západními zelenými nic společného. Falešná reklama.

|tohle je taky figurka od nich co byla dokonce předsedou :-)

GAARQ
    GAARQ --- ---
    ADAMIRA: žít minulostí je dobrej návod. na průser. pěkně to říkají angláni - water under the bridge. matlat se furt tím, co bylo, vede jen k dementním konceptům jako je vendeta nebo revanšizmus. very helpful, indeed. stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    A není možné že lidi neodpuzuje politika zelených ale to, co za lidi tou partají proteklo? Syndrom sociální demokracie...?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: ehm, to přeháníš. V Západní Evropě je to nový mainstream, dá se říct. Jediné specifikum se týká českých Zelených, kteří neumějí přitáhnout ty správné lidi. Přitahují podle mě spíš lidi, kteří by jinak skončili v nějaké sektě, nebo co... je jim jedno, že nejsou úspěšní.

Jako já kdybych nebyl u Pirátů, tak asi budu u Zelených, ale nějak to zatím nejde. Zkoušel jsem to, předtím, než Piráti vznikli. Nebyli tam špatní lidé, což o to.... ale spíš takoví, kterým byl ten neúspěch jedno, nebo co.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: zelení jsou zlo v krystalické podobě, jsou inkarnací satana pro dnešní dny, jejich pekelné fluidum vás ovládne a rozpustíte se v nich jako ve vitriolu.

Co špatného ti provedl třeba takový Liška? je u zelených, to znamená že chce z Pirátů udělat kletou posádku Černé perly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam