Abych napsal něco pozitivního: možná stárnu, ale snad zatím žádná kampaň Pirátů před volbami mi nepřišla pro mě osobně tak přijatelná, jako ta letošní. Prakticky ve všech předchozích, včetně toho vězeňského autobusu s Kalouskem, jsem se občas trochu chytal za hlavu, nemluvě o Mikulášovi, co zjistil, že je vlastně Ježíš, apod. Letos jsem se smířil s tím, že video "o volební songu" (ne samotný blbý song) je vlastně vtipné a virální a tak různě. Viděl jsem předvolební hudební festival, který mi přišel vkusný, proti prakticky jakékoliv jiné předvolební akci, kterou jsem kdy viděl. Myslím, že ať můžeme dnešním zástupcům Pirátům vyčítat při větším přiblížení cokoliv (prostě polemizovat s konkrétními kroky či postoji, klást otázky, protože už si na nějakou politickou odpovědnost šáhli), tak přeci jen... oproti Škromachovi v bazénkou jsou/jsme trochu jiná liga... taková ta křečovitá snaha být "lidový" je nejhorší, protože lid takový ve své většině není vůbec... politik musí být vtipný a pohotový, ale není to bavič.