• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jak se jmenoval ten dredatej? Tomuhle distingovanému pánovi to pirátství moc nevěřím (jen trolling :D)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    NECROMAN: Za mě je to asi nejkvalitnější kampaň poslední let.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Na Redditu se dnes řešilo, zda tento Zdeňkův image je ok, nebo už příliš? Diskutujme :)

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PSILESIA: ano. Politika je umění možného. A někdy i umění znemožnit se...
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ale vetsina lidi ne takze to Janka odsrala
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PSILESIA: chápeš ale rozdíl ve způsobu, kterým byla "komunistka" ona a kterým třeba normalizační aparátčíci... a i to je jiné, namk ještě třeba post-stalinisté typu Konečná, co poslouchaj Moskvu, i když Gorbačov finálně zrušil "kominternu"?

To je asi jako bys pojem "katolík" spojoval se Zimnundem, liškou ryšavou. Řekl bych, že katolíci si dědičný hřích už taky "odpracovali"... dokonce i tu Bílou Horu se nám pokusili kompenzovat zamořením krajiny barokními monumenty ;-)
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    XCHAOS: hodne jich je v Agrofertu vole a taky v ODS :D
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    KAMCZA: tak Hrib je celkem chytrej, coz bylo videt ve Fabulacich Jana Spacka, ale nekdy je trochu arogantni, kdyby v minulosti byl v debatach on a ne eurohujer Peksa tak jsou pirati tedka jinde
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    XCHAOS: je clenkou rady vlady pro kooedinaci politiky v oblasti zavislosti, a ty napises spolupracuje s ODS:] ty nevis ze delali s Voborilem novelu a neproslo nic jen co zachranil Don PAblo a tady rozjizdis dezinfo, tyhle udaje vim i ja co se o ni moc nezajimam, a musim teda rict ac komunistka, tedka se zasadila o to aby byl kratom zarazen do seznamu psychomodulacnich latek, cili omezi prodej detem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: naopak, tou maximalizací hlasů se jak v minulosti Ivanu Bartošovi, tak dnes Zdeňku Hřibovi daří zdůvodňovat úplně všechno. Totiž dost dobře nemůžeš být členem nějaké partaje a nechtít, aby získávala hlasy, aspoň v obecné rovině. To znamená, že i poměrně náhodnou věc se někdo může snažit prezentovat tak, že to zaujme voliče.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ADAMIRA: a oni jim preference klesají? ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KAMCZA: Heled víš že standardním cílem politických stran ve volbách má být zisk co nejvíce hlasů, žejo? Teda, nevím, možná si piráti na foru schválili jinej cíl, ale obecně, u partají který chtěj tak nějak sloužit lidem dle svýho programu (opět, piráti si možná odhlasovali něco jinýho) to bývá cílem...
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    NIEKT0: můžeš to rozvést, pls? které lidi dosadili na jaké pozice? které strany? asi mi něco uniklo nebo jsem to zapomněl.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: eh, nerozumím, "opoziční"? spíš do toho ryly koaliční vládní partneři a jejich média, ne?

Jako souhlasím, že Janka Michailidu mi přišla zajímavější, než krariérní úředníci s minulostí v komunistické aparátu. Ale z nějakého důvodu prostě současné vedení hledá spolupráci spíš s lidmi, kteří o státním aparátu něco vědí, než s lehce naivními aktivisty. Tohle je celkový problém aktivismus vs. politika. Neumím si popravdě představit, na jaké straně jsi ty, ale přijde mi, že trollíš proti komukoliv, kdo se ti zrovna jeví jako snadný cíl...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    GAARQ: No, zase minimalne ciastocne pravdu ako ma, nechat si ine strany dosadit ludia na "medialne" pracovne miesta u piratov, a nasledne ich (za peniaze strany!:) pouzivat proti samotnym piratom, pripadne presadzovanie svojich zaujmov bol teda slusny fial strany ako takej.
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    Mně naopak přijde, že se pan Hřib dostává do provozní teploty. Jen tak dál, komunikace se posouvá a jde to vidět.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: Janka teď spolupracuje s ODS, nějakým způsobem, pokud vím :-)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ADAMIRA: are you troll or yes? o_O

jak "v podstatě nařídili", který "opoziční partaje"? víš vůbec, co blekotáš? shitstorm z toho udělala především média a různí trolové.

tihle lidé, co odešli, reagovali na změny uvnitř strany, které nemohli/nechtěli akceptovat, z různých důvodů.

že bych z toho sám byl na větvi, to ani omylem, ale ty z toho děláš událost tisíciletí. změnili se piráti? změnili. k lepšímu? nevím, to uvidíme. budu z toho jančit? nebudu.

jako někdo ti bere hračky, nebo co? já ti vážně nerozumím.

ADAMIRA: kdybych měl chápat svět tak černobíle jako ty, asi se z toho zblázním. být členem KSČ není nic absolutního a pro každého stejné. ty vole, já, člověk, kterého bolševik do jisté míry postihl samotného, budu nějakému mlaďochovi vysvětlovat, že dva různí členové KSČ jsou dva různí lidé, s různými osudy a motivacemi... tohle laciný glajšaltování je důvod, proč se z žádnejch sraček hned tak nevyhrabem, protože pořád budou nějací chytráci, kteří vytáhnou sto let starého slaměného panáka "tvůj dědek nakopl mého dědka, já ti za to rozbiju hubu", a furt se to kolo odplat a pomst bude točit. já ani nejsem křesťan, a nevěřím na oplácení ran chlebem, nevěřím na odpouštění, ale role pochopení osudu je důležitá, abychom se tu nepozabíjeli kvůli malichernostem.

už jsme to tu probírali, už celá jedna generace politiků tu neměla koule potrestat zločiny bolševizmu. jejich vytahování dnes je dost k ničemu, naopak, škodí. kariérní komouš, co pochopil, že udělal chybu a snaží se ji napravit, je mi stokrát milejší než svatoušek, kterej jen rozviřuje kal a sám sedí někde v koutečku.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KEDRIGERN: fajn, jakej shitstorm (kterej Vám v podstatě nařídili opoziční partaje) tomu předcházel?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam