• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    GEE
    GEE --- ---
    DOCKINEZ: mission accomplished
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: ono by stačilo zvednout kvórum nad 5% ... hele, raději jim to nebudeme radit.

(Já bych naopak zrušil možnost volit jen stranu a platné hlasy by musely mít označené konkrétní lidi... třeba ty první čtyři, když je někdo bez fantazie. Ale to se nestane....)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Hrib uz vydal prehlasenie, ze je to jasna vyhra:) Podla kyslych ksichtov to tak v srdiecku asi uplne nemaju. Jakoubek tesne out (minule volby bol tesne in), ferda out (bude musiet ukecavat sestru alebo koho na asistovanie), wnabe skokani ako blaha, zandl nic, krajski lidri kde do toho mohlo RV ktore ma teraz jakoubek/olga na povel kecat prakticky tiez nic.

Za mna asi skor pozitivny, aj ked necakany vyvoj. Niektore zvolene poslankyne budu asi neidelane, ale celkovo je to dost iny typ ludi, nez si nahadzali na cela kandidatok. Fakt ma bude zaujimat socialna dynamika v poslaneckom klube, to bude este vesele.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Kdyby se něco podobného ve velkém dělo i u ANO a dalších stran, tak by pro ně nyní "náprava" byla jednoduchá - kroužkování z volebního zákona zrušit.
    Ale u ANO se to neděje - Babiš, Schilerová, Havlíček i další lídři dostávali nejvíce preferenčních hlasů - voliči neměli potřebu je vynechávat při kroužkování. Babiš dokonce na počet preferenčních hlasů vyhrál s 72119 hlasy i absolutně.
    Takže Piráti mají smůlu a nic s tím neudělají.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Viděl jsem Ivana Bartoše, jak jel podporovat Středočeský kraj.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    MEMNON666: ještě přidám "kroužkoval jsem odshora a vynechal hřiba, ekonomy a právníky." Efekt byl dost podobný, ale cesta k němu jiná.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MEMNON666: S trochou nadsázky lze říct, že zatímco neanonymní vnitrostranický odpor proti centralizaci moci ("vycentrování" je médii chybně interpretováno jako posun do politického středu, ve kterém jsme ale byli celou dobu, ale fakticky má znamenat tu centralizaci moci, větší řízení, plánování...) se podařilo zlomit relativně snadno, tak zlomit odpor ze strany anonymního voliče bude těžší oříšek :-) Pravděpodobně se dočkáme (za veřejné peníze) billboardů, nabádajících voliče, aby kroužkovali lídry, nebo tak něco :-)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    XCHAOS: v mém okolí téměř každý kdo vím že volí piráty šel cestou ženy+zelení
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: Technicky vzato Zdeněk je celostátní lídr a skočila ho krajská lidryně, ne? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: to kroužkování prvních žen v pořadí byla jasná vzpoura voličů. Já jsem navrhoval to řešit na úrovni nějakého dorovnávání počtu leaderů aby to bylo půl napůl, ale voliči to udělali holt za nás, ten nápad mělo víc lidí, a rovnou to bylo ve všech krajích místo jen v některých.

Ono členové také mají různé svoje agendy a ty agendy budou upozaděny spolu s vykroužkováním. V některých případech to je jedno, v jiných to může být škoda.

Podle mě se tímhle otevírá úplně nová kapitola Pirátů, kteří se paradoxně teprve teď rozešli se svými úplnými prazačátky a s některými lidmi, pro které "Piráti byli to nejlepší, co se jim v životě povedlo". Ale ta obměna je v jistém smyslu dobře. Očekávám návrat některých bývalých členů a příliv nových zájemců o členství, popravdě.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: Z krajskych leadrov sa okrem Ivana nedostal nikto... vsetko preskakane:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ty jo, teď mi došlo, že u nás pohořel Bulíček. To nasere - vyhraješ primárky, odmakáš kampaň, jseš vidět na každým rohu… a pak tě přeskočí neznámá paní na mateřský, která nemá ani plakát.

A Punkie taky neúspěch? Nebo ten ani nekandidoval?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    kdyby všude volili jako tam kde bydlím já, nebylo by to nejhorší

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Japonec teď na ČT24 - kyselé hrozny 🤣
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    PULNOC: normální byl kdo? Ten syn? Nebo tata? Syn je myslím v pohodě i teď ne?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    PULNOC: zase, kvituji ze Andy se naucil jakz takz cesky, ve srovnani s 5 let dozadu ... no to ani omylem ten chomout umí kulový, ne mluvit česky - Chudík, když hrál doktora Sovu, tak to zvládl v pohodě, Bureš mluví jak Gusta Husák po obrně, ta jeho českoslovenština je příšerná.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    jiné varianty nedají 101 (teda kromě ANO + Spolu, ale to se nestane)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    PULNOC: nejpravděpodobnější je - makak + japonec + kanystrová hlava

Pirátské volby 2025 - Sledování volebních výsledků PS ČR
    https://volby.institutpi.cz/?theme=dark
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: uvidíme, jak si tam povedete, já doufám že dobře :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam