• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: olol, jaká ekonomie jako věda? od té doby, co na financích cirkulují figury jako schillerová nebo stanjura nějaká odborná ekonomie roli nehraje. ale to už je tu od klausových dob. on někdy někdo ve vládě NERV poslouchal a podle toho jednal? o_O
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: z toho co si dával ten výčet chybí akorát někdo na bezpečnost, ostatní je pokrytý a nikdo na bezpečnost nebyl ani v těch přeskákaných, Hora byl 10 v Praze a Votápek - to radši nikoho
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: o tom nepochybuju :D jinak by sis nemohl být tak jistý. z kterého roku jsi přicestoval? 2029?
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: nestahuj gatě před brodem. a nemaluj čerty na zeď.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: Ale tato bitka je uz davno prehrana. IT ludia zo strany viac menej odisli, aspon ti piratski. Blaha si program a dalsie veci pytlikuje na kolene (ani ten nebol na zvolitelnom mieste, a skusal len skakat), a jeho predstava digitalizacie je nieco ako narveme to do cloudu do M$ a bude. Viz. jeho posobenie v OICT. K nejakym opensourcom, digitalnej suverenite a podobne ma cca nulovy vztah. A nejake systemovejsie fungovat rezortnych teamov/platforiem/whatever je cielene sabotovane zhora. Proste pokus o prerod na klasicku stranu.

Uvidime co prinesie tato zmena, horsie to (z mojho hladiska) moc byt nemoze, max. to zhori tiez.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: já to zase až tak špatně nevidím, projel jsem si profese těch žen co se tam dostaly a 8 se jich nezabývá sociálními věcmi
    Praha - studentka práv
    zahraniční věci
    jčk - architekta
    jmk - geoinformatička (transparentnost, nakládání s veřejnými prostředky)
    msk - náměstkyně primátora Ostravy / učitelka
    olk - chemička
    plk - lékařka
    zlk - náměstkyně hejtmana / racionalizace a optimalizace finančních procesů a finanční controlling
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    EL_TOPO: tam je otazka, kolik voličů piráty volilo specificky kvůli tomu co si napsali do programu.
    V mém okolí bylo víceméně jedno co v něm je, prostě jiná strana volitelná není a zbytek vyřeší kroužky.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: Já si to nemyslím. Voliči hlasovali takhle, tak si z toho co chtějí nebo nechtěji odnes co chceš.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: IT experti tam neboli ani podla povodneho planu ;( ITtemy vedenicku neprisli dost sexi, a uplne ho vyhadzali z programu. Paranoik by povedal ze cloudovi kamarati spoza oceanu sa hnevali, preco by mal mat stat data inde nez u nich.

EL_TOPO: To si mohol povedat o ferdovi predtym tiez... :) (ale asi nepojde, no)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: Někdo by měl spíš vysvětlit tobě, proč se tak moc pleteš. Především je to proto, že se tady stavíš do role arbitra pravdy nebo co. Zatím to vypadá, že máš nějakej problém se ženami. Tak si zajdi na terapii.
    Pokud fakt myslíš vážně, že zvolením hromady žen strana rezignuje na svůj program, tak je problém v tobě a ne ve volbách.

Jsi-li skutečně demokrat, a zatím si to teda nemyslím, tak ti nezbývá než respektovat přání voličů. A to přání bylo poslat do sněmovny spoustu žen. Je fakt absurdní tvrdit, že ženský nemaj na to dělat IT nebo bojovat proti korupci.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: přijde mi, že máš prostě nějaké příliš schematické představy o fungování politiky. já naopak vidím ten výsledek jako korekci toho proklamovaného programu. kdyby to voliči chtěli přesně tak, jak byl deklarován, nebudou kroužkovat. kroužkování je změna preferencí. takže voliči to chtějí jinak. ty asi ne, ale se sťim smiř, už to tak je.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: a neimplikuje ta volba žen a nevolba konkrétních mužů nějaká témata? za mě ano.

imho tebou jmenovaná téma jsou tvé představy, co by piráti měli dělat. to je legit, ale imho ta volba ukazuje směr k novému důrazu (sociálnímu) oproti jinému (čistěji ajťáckému).

piráti se prostě potřebovali změnit, aby uspěli v širší politice. starší pirátská politika byla vnímaná mimo fany jako příliš úzce zaměřená, ne že by takovou nutně byla, nová vlna ne zcela uspěla, a tohle je vlna novější ;)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: nejsem křišťálová koule, vím houby, jak to dopadne. a docela věřím, že ti lidi vědí, proč tam jsou, takže budu dělat, co je potřeba. pokud ne, selaví, příště to holt bude jinak a svět tu bude dál.

já jim držím palce, ať to těm búmerským dědkům natřou.

hele, co jsou, po nové vlně a posledních volbách, ta tradiční pirátská témata? ;) mně právě přišlo, že ta kroužkovací smršť ukázala, že valná většina pirátských voličů ta aktuální pirátská témata právě nadefinovala. takže, opět nemám obavy.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: turek & macinka budou mít co dělat po čtyřleté (?) spolupráci s babišem, aby se motoristi dožili dalšího volebního období ;) babiš ničitel už si jejich voliče brousí zuby.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: to bude celkem problém, když díky Nové vlně podstatná část lidí v expertních týmech odešla, nebo se přesunula do pasivity
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: ve skutečnosti, šedé eminance, odfiltrované od přímého šumu médií, ale tahající z pozadí za nitky... to není nic, za by se měli páni lídři stydět.

Jako oni vlastně jen zažili to, co my zakládající členové v období 2009-2017. Když se strana konečně propracovala z nevolitelného bizáru (i když procento hlasů třeba Přísaze nepřekáží v tom, aby se o ní mluvilo pořád; o nás se tehdy nemluvilo vůbec) do něčeho přijatelného alespoň pro okraj mainstreamu (mám rád fringe, ale nechci být crank/crackpot), tak najednou mi zakladatelé, co horko těžko dokázali vypotit stovky preferenčních hlasů, byli úplně ze hry oproti lize, která jich dokázala nějakými SMSkami či řetězovými e-maily nebo já nevím čím mezi kamarády nahonit tisíce....

Takže historie se opakuje... oni si poctivou několikaletou mravenčí prací vybudovali platformu, o které měli pocit, že ji mají už už pod kontrolou ... a najednou bum, nahoru se dostal někdo úplně jiný. Jistou míru škodolibosti, kdy brand zůstal zachován, ale ta lidská pyramida, po jejíchž zádech se někdo šplhá vzhůru, se zase poněkud nečekaně rekonfigurovala, řekněme, si člověk nemůže odpustit.

Některé členy, kteří ze strany uprchli, to řekněme zaujalo, ale zase jestli ten výsledek povede k masivínmu zájmu o obnovení členství, to si řekneme tak za rok. (Já popravdě ani nevím, co všechno si kolegové navzájem zákulisního provedli a jestli to spíš než o návratu do strany už nebude o nějakých osobních mstách, apod.)
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    GAARQ: Jestli to jejich ego skousne :)))
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: pozice asistentů jsou otevřené, pánové mohou tiše pracovat pro blaho lidu ;)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    EL_TOPO: Jo, Michálek se mi líbil při interpelacích, jak vždycky argumenty rejpal Babiše pod žebra a vytáčel ho do běla. 🙂
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: Myslím, že nic jiného než ostrá opozice straně nezbývá. Ženský témata ať se tlačej víc. Za mě by třeba nebylo od věci, kdyby se k otázkám porodnictví nebo menstruační chudovy vyjadřovaly hlavně ženy. Co si budem, my o tom víme píču :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam