• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: to bude celkem problém, když díky Nové vlně podstatná část lidí v expertních týmech odešla, nebo se přesunula do pasivity
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: ve skutečnosti, šedé eminance, odfiltrované od přímého šumu médií, ale tahající z pozadí za nitky... to není nic, za by se měli páni lídři stydět.

Jako oni vlastně jen zažili to, co my zakládající členové v období 2009-2017. Když se strana konečně propracovala z nevolitelného bizáru (i když procento hlasů třeba Přísaze nepřekáží v tom, aby se o ní mluvilo pořád; o nás se tehdy nemluvilo vůbec) do něčeho přijatelného alespoň pro okraj mainstreamu (mám rád fringe, ale nechci být crank/crackpot), tak najednou mi zakladatelé, co horko těžko dokázali vypotit stovky preferenčních hlasů, byli úplně ze hry oproti lize, která jich dokázala nějakými SMSkami či řetězovými e-maily nebo já nevím čím mezi kamarády nahonit tisíce....

Takže historie se opakuje... oni si poctivou několikaletou mravenčí prací vybudovali platformu, o které měli pocit, že ji mají už už pod kontrolou ... a najednou bum, nahoru se dostal někdo úplně jiný. Jistou míru škodolibosti, kdy brand zůstal zachován, ale ta lidská pyramida, po jejíchž zádech se někdo šplhá vzhůru, se zase poněkud nečekaně rekonfigurovala, řekněme, si člověk nemůže odpustit.

Některé členy, kteří ze strany uprchli, to řekněme zaujalo, ale zase jestli ten výsledek povede k masivínmu zájmu o obnovení členství, to si řekneme tak za rok. (Já popravdě ani nevím, co všechno si kolegové navzájem zákulisního provedli a jestli to spíš než o návratu do strany už nebude o nějakých osobních mstách, apod.)
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    GAARQ: Jestli to jejich ego skousne :)))
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: pozice asistentů jsou otevřené, pánové mohou tiše pracovat pro blaho lidu ;)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    EL_TOPO: Jo, Michálek se mi líbil při interpelacích, jak vždycky argumenty rejpal Babiše pod žebra a vytáčel ho do běla. 🙂
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: Myslím, že nic jiného než ostrá opozice straně nezbývá. Ženský témata ať se tlačej víc. Za mě by třeba nebylo od věci, kdyby se k otázkám porodnictví nebo menstruační chudovy vyjadřovaly hlavně ženy. Co si budem, my o tom víme píču :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Taky si myslím, že preferenční hlasy mají smysl a dobře odrážejí náladu ve společnosti. Co se mě týká, tak parta mentálně zastydlejch gerontů nám tady vládne už příliš dlouho a mladší ženy by třeba do politiky mohly přinést něco lepšího.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: imho si spíš voliči a hlavně voličky všimli, že piráti jsou v umisťování kandidátek/kandidátů pořád tradiční wienerfest a dali jim to sežrat. toliko říkají ženy voličky pirátů v mé bublině.

třeba se piráti poučí, že slova o moderní politické agendě by měla být doprovázena adekvátními činy.

zase bylo z čeho vybírat, to je plus.

nevím, je-li to dobře či ne, ale těší mě, že se lidi umí rozhoupat k činu.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    FRK_R23: jasně, já jenom měl včera puštěné u práce ČT24, tak jsem slyšel ty jejich kecy naživo :-)
    Teď se budou dohadovat a přetahovat, uvidíme co z toho vyleze.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    LEON_KOWALSKI: Je doslova druhej den po volbách, uvidíme.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    FRK_R23: kanystrová hlava a taky auto Gregor říkali, že když mají podpořit vládu ANO, tak jedině když dostanou ministerské křeslo a budou její součástí, jinak ne. Džaponec taky něco v tom duchu.
    Dokonce říkali, jaká dychtili ministerstva.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    No, ta digitalizace má skutečně některé zásadní výhody....
    [MORMEGIL @ 3. světová válka aneb kam náš svět směřuje? Status: Fuck Around And Find Out]
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    OK, tak program je tady.

Program 2025 - Motoristé sobě
    https://motoristesobe.cz/program2025#top

Ale je to teda na podobný úrovni jako ideová východiska :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: a co teprve až se na takovýhle textech bude trénovat AI bez woke biasu :-))
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Tyvole sorry, já na tom postavim standup :D

Klimatickým aktivistům se v posledních letech a dekádách
    podařil úžasný „shift“. Člověk byl ze středobodu uvažování
    vyňat a byl nahrazen planetou či chcete-li přírodou, a tak
    veškeré naše uvažování a konání má nyní směřovat již výlučně
    k „záchraně“ planety.

Jenže tím se člověk, o jehož blaho vždy šlo, stává
    v podstatě škůdcem, ničitelem a drancovatelem matky
    Země. Z antropocentrického přístupu ke společnosti jsme se
    dostali k antropogennímu ničení planety.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Ten text si dejte, to je fakt něco neuvěřitelnýho :D

Všichni revolucionáři všech dob se vždy snažili ovládnout
    obyvatelstvo tím, že lidem znemožnili pohyb, případně ho
    zkolektivizovali. Již nevolníci za feudalismu mohli svému
    pánovi koně pouze vést, ale nikdy na něm nesměli jet.
    A podobné je to i dnes, kdy sledujeme extrémní a stále se
    zvyšující ideologický tlak na omezování individuální
    automobilové dopravy ve prospěch dopravy veřejné.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: Tak to se uvidí. SPD ve vládě dle mého na 90 % nebude. Prezident říkal, že nejmenuje nikoho kdo by zpochybnil naše členství v EU a NATO. Jestli budou Autisti ve vládě je teď na Babišovi. ANO má 80 mandátů, takže taky musej udělat dohodu. Ani s Autíčkama ale nedají 101. Když jsem ten výsledek viděl, tak mě jako první napadla menšinová vláda. Uvidíme. Upřímně řečeno si nemyslím, že novou vládu se podaří sestavit ještě letos. Je to samozřejmě jen moje domněnka.

Autíčka chtěli do sněmovny, tak tam jsou. Teď je to na nich. Na všechny z nich bude strašně vidět a ačkoli nás v tomhle volební odbobí asi čeká další boj o ČT, tak ostatní média na nich nenechaj nit suchou. Což je samozřejmě naprosto v pořádku. Rád bych si myslel, že je čeká podobnej osud jako například svého času Věci Veřejné. Co si budem, mají jedno téma a to je na reálnou politiku dost málo.

Tahle parta mladejch Klausovců nemá ani program, na stránkách jsem našel jen Základní ideová východiska. Nečetl jsem to celý, ale je to blábol na úrovni špatný práce studenta prvního ročníku oboru automechanik (nic proti automechanikům, já si auto třeba opravit neumim). Chci tím říct, že fotit se s Borisem Šťastným a Kikinou u autíčka je jedna věc, ale dělat reálnou práci ve sněmovně je něco uplně jinýho.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    FRK_R23: Je to super, ale bude nám vládnout slepenec populistů, fašistů a incelů; Takže je to vlastně docela na hovno.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    XCHAOS: Já holkám fandím. Mají na to 4 roky, tak uvidíme :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: ano. V alejích už začíná být slušně nablito, když si toho všimli authentičtí konservativci (kteří teda aspoň nejsou ufňukané kremlofilní báby, že jo... :-) [RSZ @ Věci Veřejné - můj osobní výsledek je vzhledem k mému pohlaví dobrý,]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam