• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    DOCKINEZ: On je myslím zhrzený straník.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    EL_TOPO: Mně se hrozně líbí, jak druhé neustále osočuješ z jakýchsi vÝkřiKů, ale přitom tu kvičíš akorát ty. Co tě sere? Jsi straník? Pokud ne, tak co řešíš? Straníci to zjevně za problém nepovažují, tak to nech na nich, ty výkřiku.

Nebo si založ vlastní stranu a všem nám ukaž, jak se to má dělat. Nudíš.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: díky, to mi ještě nikdo neřekl :-)

Já potřebuju každopádně zpropagovat toto: oponenty pánů lídrů ve volbách nebyly jejich stranické kolegyně na nižších pozicích. Byli to lídři, taky muži, silnějších kandidujících stran, kteří je porazili - v souboji "muž proti muži", když to tak řeknu. Jedině díky tomu, díky téhle neschopnosti zaujmout a přesvědčit voliče, je vůbec někdo mohl přeskákat.

Tohle je úplně základní věc a pokud to někdo vnímá jinak, tak by za demokratickou stranu typu Piráti vůbec neměl kandidovat. Tohle je tak zásadní věc, že nějaké nešťastné taktizování se STANem nebo nějaká dávná minulost karlovarského lídra jsou proti tomu úplné prkotiny. Přece politika je o úplných základech - shodnout se, kdo má společný zájem s kým a tak...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: tohle je složitý.. hejno Romanů Kučerů taky nebylo úplně řešením (nakonec se vyprofiloval jako spíše proruský troll a byl tiše uklizen, ale jeden čas dokázal jako přijatelná alternativa působit i na mě, což je trapné)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    EL_TOPO: Hele, a že jsi takhle nebědoval před 4 lety, kdy kvůli chybě vedení zůstaly Pirátům pouhé čtyři poslanecké mandáty? Tehdy absence odborníků nevadila?

Oproti roku 2021 je letos situace mnohem lepší – některý starý kádry zůstaly, ale zároveň je v týmu mnoho dalších lidí.

A uvidí se, jak si kdo povede. Horší než v roce 2021 to nebude.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: nedostáváš odpověď na úrovni, protože ten problém je akorát tvůj problém a z těch lidí, co tady jsou a jsou ve straně to jako problém nikdo nevidí ;)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Zastupitelského mandátu se ale teda vzdávat nebude, co jsem pochopil.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Zrovna jsem si říkal, co bude s Hřibovo náměstkováním.

O nástupci Hřiba ve vedení Prahy bude jednat pirátský klub zastupitelů | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2730722
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: Piráti v posledním období nepřitahovali zrovna lidi, kteří by pomýšleli na opoziční práci. Je velké štěstí, že tam přeskákaly ty Pirátky, které k tomu podle mě budou nadšenější, ale uvidíme.. (jedna už odstoupila, v Olomouci, takže poslanci jsou teď 4)

Hřib se skutečně vystupováním ve volbách vytvořil ideální podmínky pro to ovládnout v magistrátních volbách Prahu, možná se dokonce vrátit na post primátora... ona je to popravdě jediná šance, představme si v Praze nějaký úspěch Motoristů a jejich koalici s ANO... brrrr.

Ve skutečnosti, jak koalice se STAN, kteří se ukázali být větší mafie, než jsme si mysleli, a účast ve vládě v roli "kibice" bez možnosti vládu položit se ukázaly jako experimenty, které sice možná dlouhodobě k přežití Pirátů vedly (protože nejde už mluvit o "nezkušenosti", současně malý vliv na vládu je určité alibi.... kdybychom v té vládě byli plnotučně a nepoložili ji, možná teď nemáme ani 5%....), ale krátkodobě, pro generaci politiků, kteří si na tom postavili kariéry, je to samozřejmě dost katastrofa.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    EL_TOPO: Oni už nejsou to agilní hejno kde na konkrétní hlavě až tak nesejde? (https://swarmwise.pirati.cz/)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: Což mě připomnělo Hřibovu "vítěznou" řeč, jak bude dělat "Novou vlnu pro Českou republiku", reformovat a tak. Jak to chce dělat? No, s těmi hlasy, co má, asi tolerovat jednobarevnou Babišovu vládu bez Motoristů nezvládne (možná naštěstí pro budoucnost Pirátů, ale pro současnost... nevím).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: psal sí, že se ti složení líbilo v roce 2017 a to tam byli nový všichní. BTW koho se bojíš, teď je u vesla Nová vlna a já jí domprdele rozhodně nelezu
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EL_TOPO: To je hodne vtipny - tvrdou opozici. Co ja vim, jak funguje Snemovna, tak na klubu dostanou vsichni noticky, jak hlasovat, a zakony nikdo necte, protoze to jsou tisice stran mesicne.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    EL_TOPO: piráti jeli v aktivismu už od začátku, kde je v tom změna? to ze u piratu neprojde neco co by treba v jine strane proslo neni bug ale feature
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    *na voliče*
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    EL_TOPO: Ale sněmovna není “zvolena nešťastně”.

Když teda fakta, tak jeden z takových faktů je skutečnost, že volič je nejvyšší suverén - může volit koho chce, může klidně i zůstat doma a nevolit.

A každýmu je po tom leda piču, pardon my French.

Mně přijde, že si tu celou dobu tak nějak stěžuješ voliče, že nerozpoznali dobro předkládané kandidátky a zvolili podle svýho.

No ale tu není špatně. To je fíčura.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: ty nediskutuješ, ty kategoricky a opakovaně konstatuješ pořád to samé navzdory argumentům, které tvá konstatování vyvracejí. to není diskuze, afaik. evokuje mi to jistou definici z pera pana ajnštajgna 😁
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    EL_TOPO: podstata veci je ze volici rozdali karty a jestli se ti to nelibi tak mas smulu :)
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    KRAMERIUS: z toho full FB vlákna to vyznělo, že se kampaně aktivně účastnila s cílem podpořit svoje témata, stranu a kolegu na jedničce. Hodlá se svým tématům věnovat - lokálně a odbornou podporou kolegy, který narozdíl od ní tu realitu sněmovny v Praze teď zvládne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: podstata věci je ta, že sněmovna je navolena tak jak je navolena a není dle tvého značně nerealistického přání, že prostě ty lidi, co si tam chtěl buď vůbec nekandidovali, nebo kvůli nový vlně odešli. Co s tím můžeš dělat ty? Buď se s tím smíříš, nebo nás přestaneš volit, nebo můžeš vstoupit do strany případně se aspoň zůčastnit primárek a přidat svojí jistě značnou odbornost na kandidátku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam