• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    JESU_SS
    JESU_SS --- ---
    PECA: Stan má mít jednoho místopředsedu sněmovny a 2 předsedy výborů
    PECA
    PECA --- ---
    XCHAOS: Možná jsem přehlédl, ale mám dojem, že ani STANu nic. Četl jsem, že akorát ODS a KDU-ČSL. Nicméně čtu často nepozorně... :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hnutí ANO, které formuje novou vládní většinu, nenabídlo Pirátům žádnou vedoucí pozici v nové Sněmovně. „Nebylo nám nabídnuto jediné místo předsedy výborů nebo komisí,“ dodala Richterová.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: ... kromě toho, že "vyvlastnění" v Berlíně bude prý vypadat tak, že tam nějaká obří realitka dostane za velká kvanta bytů, co jim město zabaví, nějaké desítky miliard eur odškodného... takže na tom rozhodně neprodělá a možná za to dokonce celou dobu lobbovala. Fakt nejde o individuální zabavování bytů po babičce, nebo tak něco.... naopak je to přesně naopak, je to bail-out pro ty, kdo tolik bytů za současné situace absolutně nemají šanci na trhu udat (a samozřejmě problém pro ty spekulanty, kteří "vyvlastněni" nebudou, protože jim nájmy a tím i ceny bytů dále klesnou a přitom nebudou "too big to fail", takže ten největší "vyvlastněný" spekulant může za ty utržené peníze rozjet klidně další kolečko, nevyvlastněné spekulanty vyplatit pod cenou a počkat si, až bude vyvlastněn znovu.... opravdu hodně jiný princip, než komunistické znárodnění bez náhrady...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Severoněmecké Šlesvicko-Holštýnsko dokončilo etapu přechodu na open source - Root.cz
    https://www.root.cz/zpravicky/severonemecke-slesvicko-holstynsko-dokoncilo-etapu-prechodu-na-open-source/
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DOCKINEZ: Vypadá to že určitě fejk. Využili na to zřejmě tenhle post, který má úplně stejný čísla, je z 1.10. a jsou tam i ty dva emotikony.

ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    DOCKINEZ: Už si u toho ani nepřipadám moc paranoidní.. Ale po tom Turkově mrzení by dávalo smysl zaplavit socky fejky všeho druhu. Osvědčený postup - ruská kouřová clona, znevěrohodnění víceméně všeho.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    (Scrolloval jsem na Xitteru na 1.10., ale tohle jsem nenašel.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Fejk?

ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    NIEKT0: Narozdíl od Twitteru to decentralizované právě že je. AT protokol je opensource a PDS server si může rozjet každý a sem tam to někdo udělá.

Jediný problém vidím v tom, že to má vlastníka, který sídlí v USA. Může mu, tedy v tomto případě jí, jebnout, prodá to, můžou se změnit licenční podmínky, nebo do firmy dojde BigBallz s ozbrojenci za zády. Ale čerti vědí, třeba se to nakonec bude stěhovat do Evropy...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ATROPOS: Je to to iste co twitter, len o par rokov mladsie. Centralizacia nie je riesenim.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ATROPOS: jako je to prča, když tady 14 letá žába něco říká mámě a argumentuje tím, že to bylo na TikToku. protože puberta a revolta
    že máma dělá v lokál kině a že se natočit dá cokoliv, stejně jako sestříhat, to jim nemá už jak moc dojít no
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KEDRIGERN: jo, xitter mě sere dost a nechápu obzvlášť piráta, co tam ještě dnes straší. pirát by měl mít zkušenosti. a soudnost 🙄

krmení muska je nic proti podpoře jedné z nejtoxičtějších dopaminových pastí, která kurví lidem životy. a až mi někdo začne vysvětlovat, že si za to můžou sami, pošlu ho rovnou tam, kde slunce nesvítí 😉
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    Jinak TikTok je imho naprostý průser. Pro velkou část dnešních dětí je to něco na čem tráví většinu času na internetu a požívají to jako primární zdroj informací. Vlastnili to Číňani, teď to vlastní Murdoch a spol...
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    LINKOS: Mě zatím nejmíň problematická přijde Bluesky, funguje na protokolu, který je open source, kdokoli s může nasadit svůj bsky server.
    Můžeš si vybrat doporučovací algoritmus.
    A je to natolik jednoduchá kopírka Twitteru, že registraci a pohyb po síti zvládne asi každý.'
    Furt roste. Vlny odchodů z klasických socek jsou při různých wtf událostech tak nějak pořád.

Nevýhoda je, že pořád ještě sídlí v USA, i když to nevlastní dohledatelní zjevní evil guys. Aspoň mě se dohledat nepovedli, to ovšem neznamená, že to tak není.

Jednalo se už i o případném přesunu do EU. Jestli někoho zajímá, kam zmizeli vědci a především ženy vědkyně, tak hodně sem :)

Tady je graf ze Similar web:

CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LINKOS: Rozhodně.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CAIDEL: X, FB, TikTok. Většina těch sítí jsou problematické, každá trochu jinak.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    PULNOC: ...jen ze zvědavosti, kdo ti teda přijde jako menší zlo? Jakkoli chápu veškerý pocity trapnosti.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    KEDRIGERN: mě krmení Elona nevadí. Ani že to Ferjenčík platí asi z kasičky. Ale ten nepotismus u pirátů je smutný.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEDRIGERN: Hej. V dnešní době už by tam neměl být nikdo, je to morálně značně problematické a vzhledem k tomu, že už proběhlo několik demonstrativních vln odchodů, stačilo se k jedné přidat...

Ale mě se to kecá, já tám nikdy ani nebyl :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam